Letovanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Letovanje

Trenutno sam u Grckoj. Pa da napisem koju rec o samom putovanju do Grcke.
    1. Srbija
    Posli smo oko ujutro u 00:12 minuta. Sam put do Nisa je jednostavan. Policije imate kao i uvek (mada im nije sezona) obavezno kod Velike Plane, Zatim kod Batocine, Paracina, posle Pojata, i malo je cudno zato sto se nalaze na parkingu tako da nisu na klasicnoj sacekusi posle iskljucenja. Posle Nisa u ovim satima 3h ujutro nema nikakve policije. Put je odlican i posto u ovo vreme nije bilo guzve malo sam brze vozio. Poslednja normalna autogas pumpa je nazalost kod Nisa. Nocu (rano ujutro) ni jedna dalje nije radila. Probao sam bez velikog skretanja s glavnog puta u vise mesta ukljucujuci i Presevo ali bez uspeha. Ili pumpu nisam nasao ili nije radila.
    2. Makedonija
    Sama granica je horor. Moraju da ukucaju sve podatke iz pasosa. To radi policija koja do sada nije znala ni da pise a kamoli da kuca na racunaru. Ide pakleno sporo. Na srecu u ovo vreme rano ujutro nije bilo vise od 2 auta ispred naseg. Cekali smo samo 30tak minuta.
    Cim predjete granicu VODITE RACUNA POLICIJA JE SLICNA NASOJ. RADAR I SACEKUSA JE ODMAH POSLE GRANICE!!!!!!!!!!!
    Ja sam znao za foru od ranije pa sam ispostovao ogranicenje. Nazalost jedan nas zemljak iz Leskovca je zaglavio.
    Inace s Makedoncima se moze cenkati kao i sa nasim pandurima. 10E je neki minimum normalno bez ikakve potvrde.
    Auto gas imate 10tak km i lako se nalazi na autoputu, sa leve strane je tako da je potrebno iskljuciti se. Kosta 0.5E (29denara) po litru.
    Put kroz Makedoniju je losiji od naseg autoputa ali je prihvatljiv. Policije nema na autoputu. Putarina kroz makedoniju je na prvoj rampi 50 denara a na drugoj 60 denara ili ti 2EUR-a. Ima jedan dosadan deo od 23km gde idete dvosmerno koristeci levu traku autoputa. Ogranicenje je 60km i zabranjeno je preticanje. CUVAJTE SE POLICIJE OVDE ima ih dosta i cekaju na preticanje ili neko jurcanje. Na izlazu iz Makedonije imate lepo obelezenu autogas pumpu. Sipajte Gas jer je u Grckoj meni jako tesko da ga nadjem (vozim na benzin )
    Na granici sa Grckom smo prosli jako brzo (nije bilo guzve).
    3. Grcka
    Sam ulazak je protekao odlicno. Cim prodjete granicu mozete da vozite 110km/h sto je dovoljno. Policiju sam video samo jednom i to s radarom. Neverovatno su obelezeni, imaju cak i stalak i kombi i auto. Prosto sam se iznervirao sto se bre nekriju ko ovi nasi lopovi. Dalje sam isao autoputem 120km/h prema Solunu, pa dalje prema Katerini i Paraliji.
    Sve u svemu stigao sam u 8.30minuta ujutro u Paraliju.

Iz price sa komsijama ovde u apartmanima, saznao sam da sam imao srece. Autobusima se desava da cekaju i po 6 (sest) sati na granici sa Makedonijom.
    https://t.me/pump_upp
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Neke od cena:
    1. Giros od 1.3 do 2.2 EUR-a
    2. Benzin 1.09Eur-a
    4. Dizel 0.90EUR-a
    6. Nes kafa od 2 do 3EUR-a (oni to zovu Frappe)??
    7. Sokici od 2 do 3 EUR-a
    8. Hleb u radnji - pekari od 0.40 do 0.60 EUR-a
    9. Iznajmljivanje Skutera od 10 do 15 EUR-a 3 sata 20E 12h
    10. Iznajmljivanje ATV-a (ono na 4 tocka) je 20E 6h 25 E 12 sati
    11. Lezaljka na plazi se najcesce neplaca, morate naruciti pice u lokalu pored koje je lezaljka i to je to.
    12. Suncobran da kupite je 5Eura i naravno niko vam nebrani da ga pobodete bilo gde na plazi...

Inace interesantna stvar koja me je prijatno iznenadila je da cim sednete negde u lokalu prvo sto vam donesu je VODA i to potpuno besplatno. Naravno flasirana voda na sto i case!!!! Zamislite ovo u Croj Gori?

Ako nekom treba jos neka informacija ja sam jos uvek ovde u Paraliji....

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Pa prijatan odmor i ugodno suncanje . Ja cu u septembru u Kotor, kad malo prodje guzva. Jedino je Nes kafa malo skupa, ostalo je ok, narocito benzin i skuteri sto je najvaznije .

Comment

• Bane
        CBC Senator XXL
        • 30.05.2006
        • 344
        • Konjarnik Bg

zelim vam lep provod.
        jesi li to otisao preko neke agencije ili?

p.s svaka cast za info

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

Benzin je bas jeftin, 1?, kad bi i ovde bilo tako.

Comment

• Relja
            CBC Član
            • 07.02.2005
            • 30
            • Niš
            • Opel Monza

Samo da dodam, za one koji koriste Super benzin (sa olovom), on se u grckoj prodaje kao "Super LRP". Da nekoga ne zbuni ono LRP, to je skracenica od "Lead Replacement Petrol"

Comment

• Pop_Djujic
              CBC Član
              • 16.12.2006
              • 73
              • Beograd

meni burazer ide 4 jula u paraliju pa ga alvirovic na satu preplasio nekim nebuloznim cenama,pa ajd ako mozes okaci jos neke cene jeste malo pijacarski ali ti si izvor iz prve ruke..fazon salama u prodavnicama,voce povrce...ako nije frka
              pozdrav i lep odmor
              Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Kad smo ve? kod informacija iz prve ruke, nisam dugo bio u paraliji, da li ima onih algi koje svako jutro skupljaju i da li ?iste plažu onom mehanizacijom što skuplja sav sitan otpad sa plaže, pre su redovno nasipali ono što talasi speru...

Da li je još uvek dosadno i tiho mesto za porodice?
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• greywiendog
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2006
                  • 421
                  • Stara Pazova

Originally posted by djukic
                  Neke od cena:
                  10. Iznajmljivanje ATV-a (ono na 4 tocka) je 20E 6h 25 E 12 sati
                  ja sam prosle godine bio u Paraliji i vozio sam ta cuda, ali je kostalo oko 10e sat!

@ Pop_Djujic

Uglavnom je sve priblizno kao kod nas, za nijansu skuplje, jedino sto je mleko bas skupo (ide i do 2e). U sustini cena girosa od 1.8 sa koka kolom je cak i jeftinija nego u BG-u! Samo nadji srpske radnje (nece biti tesko) ili idi u restoran "Leskovac", tamo ces se najesti za one pare koje das!

@ uglavnom_bezopasni

Da, to je ta Paralija (nista se nije promenilo)
                  Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Mleko dugotrajno od 1l 1.6%mm je 0.95E. Hleb je 0.40-0.60E. Feta sir ovciji je 4E 600gr. Voda pakovanje od sest flasa od 1.5l je 1.5E najjeftinije. Inace redovna cena u radnjama je 0.7E za 1 flasu od 1.5l. Sokovi od 1L 100% voce su od 1.1E do 1.80E za L.

Naravno treba voditi racuna, ko ide kolima, u Katerini, postoji radnja slicna nasem Maksiju mozda malo veca. Nalazi se na ulazu u Katerini iz pravca Paralije sa leve strane. Tu primaju nase kartice (Euro VISA, DINERS, MASTER...). Cene su u toj velikoj radnji gotovo iste kao i u srbiji. Naprimer kupio sam na snizenju 2x200G nes kafe sa mutilicom za nes i to me je kostalo 650din.

Bio sam prekjuce do Atine, kolima naravno. Video sve sto ima da se vidi i vratio se. Fenomenalno sam se provero isao sam sa drugarom.

Ima jako puno trave ovde u Olimpiku, u Paraliji mnogo manje (gotovo da je nema). Izgradili su lukobrane tako da su i talasi zanemarljivi.

Mreze za skupljanje trave jos nisu postavili (staces vuku Crnogorske korene). Sto se tice izlazaka, ja sam sa porodicom ali onaj ko hoce da se provede ima mesta, otvorenih diskoteka... Naravno ko hoce ludilo mora negde drugde da ide.

Sve u svemu mi nismo nosili neku hranu osim za bebu. Cene jesu skuplje nego u Beogradu, ali ipak si na odmoru. Nema onog Crnogorskog bezobrazluka. Ljudi voze iskljucivo desnom stranom (ko bio u crnoj gori zna nasta mislim). Svi su nasmejani...

More mi se nesvidja, svidja mi se ono "nase" u Crnoj Gori. Medjutim kada uzmem u obzir 10km pescane plaze sirine preko 50m, pa pesak u moru, pa nema jezeva, pa nema likova po plazi koji se kurc...e. Pa jos mogu i svoj suncobran da pobodem....

Comment

• Vladan
                      CBC Senator
                      • 18.08.2005
                      • 248
                      • Vuko.ebina
                      • e46 325i

Djukicu hvala za ove cene i obiman info iz prve ruke. Bas mi je to trebalo.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Jos jedna sitnica:

Kada krenes na odmor moras da se pomiris sa sledecim:

Ovde (svugde) je sve napravljeno da ti izmami pare.

Tako cetvoroclana porodica ovde nemoze realno da prodje dan bez 20E minimum + Smestaj+Hrana.

Krenes redom, kupis 1 sladoled 1.5E x 4 kom = 6E, popijes neko pice, kupis neki sok... i ode 20E.

Sto se tice trave i meduza. Grci su ko i Srbi. Tako da ovde imaju gradonacelnika koji je smislio foru da ustedi par stotina eura. Zbog toga je mreza koja stiti plaze od trave i meduza jos uvek na doku. Danas su imali skup na kome je bilo puno vikanja a bogami skakanja i vatanja za vratove. Naime turisti su jako nezadovoljni (zbog trave i meduza) tako da vlasnici lokalnih radnji uplaseni za svoje radnje oce da smene gradonacelnika ili da spusti mrezu....

Ko dolazi posle 25 Juna nebi trebalo da brine o travi i meduzama.

Ja licno vreme provodim ili na motorima (odose mi sve pare) ili na plazi u Paraliji pored Disco kluba. Kafic pored mora, muzika, ladovina, cistoi bistro more (oni imaju pametnijeg gradonacelnika). Ono sto je super je da imaju tuseve svuda po plazama i naravno ima VODE.

P.S. Uh samo da se Crnogorci opamete, eto mene opet gde je more more

Comment

• greywiendog
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2006
                          • 421
                          • Stara Pazova

Iznajmis quatro (tako oni zovu onog cetvorotockasa), odes u diskoteku, jedes...
                          Ja sam prosle godine zeznuo jednu agenciju u Knez Mihajlovoj, tako sto sam uplatio trokrevetnu sobu, a isli smo svojim kolima i otislo je nas 6! Moja sestra, zet, njihovih dvoje dece, moja devojka i ja! Smestaj je kostao 380e (i to je najbolja varijanta, kad iznajmljujes apartman, a ne placas po osobi nego samo prostor), sto izadje ispod 65e po osobi! Isli smo prvu nedelju avgusta i bili 10 dana (znaci u spicu)! E sad drugi problem se tu javlja a to je hrana, jer nismo imali nista u okviru apartmana a nismo ni poneli iz Srbije! Oko 200e smo "pojeli" ali dobro i bilo nas je dosta! Uglavnom, ljudi kazu jao skupo ovo skupo ono, potrosio sam toliko i toliko a kada bi samo racunali koliko zapravo trose tokom godine svaki dan, onda bi shvatili da je to sto potrose na letovanju prava sitnica! Recimo, ja kao student svaki dan nesto jedem (deluje logicno i za one koji nisu studenti ), ali najcesce jedem neki fast food koji u Srbiji kosta isto kao i u Grckoj! Sok obavezno kupim neke grickalice i to je oko 500din...Sve u svemu, letovanje bi trebalo da bude najlepsi deo godine i zato ne mislite na pare kad ste na moru, mislite samo na sebe i na to kako vam je lepo...

Originally posted by djukic
                          Ja licno vreme provodim ili na motorima (odose mi sve pare) ili na plazi u Paraliji pored Disco kluba. Kafic pored mora, muzika, ladovina, cistoi bistro more
                          I mi smo se izlezavali tu ispred Disco kluba... Super je sto je tu muzika, besplatne lezaljke (kosta samo jedno pice), ali nije bas toliko cisto, mozda se nesto promenilo od avgusta prosle godine, ne znam.
                          Medjutim, malo udesno od Diskoteke Omilos (cini mi se da se tako zove, a koju preporucujem nocu jer je otvorena i ima lep pogled na more, a uz to izbacivaci pricaju na engleskom a oko vrata kajla sa kokardom! ), nalazi se jedan deo plaze koji smrdi u PM! tamo je neki klub jedrilica ili cega vec! Iz tog pravca inace dolaze cigani koji rade veoma organizovano, stoga je potrebno sto manje stvari nositi na plazu i da uvek neko bude na obali jer su strahovito brzi i iskusni...

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

ja mislim da si pogresio da nije quatro vec quad.

Comment

• greywiendog
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2006
                              • 421
                              • Stara Pazova

Mozda ne znam, znam samo da je lik od kog sam iznajmljivao rekao quatro, a mozda ga nisam razumeo dobro, uglavnom vozio sam ga do blokade

Comment

Working...
                              X