R.H.C.P.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wooodoo
    CBC Senator
    • 01.10.2005
    • 214
    • Beograd

Meni je najveci utisak ostavio momenat, nekih sat posle koncerta.
    U onom krkljancu odjednom se cula sirena,rotacija,ljudi pokusavaju da pomere automobile iako nemaju gde. I prvo sam pomislio da je neki politicar, mozda i clanovi grupe.

I onda imam sta da vidim kad su prolazili pored mene. Jedan pandurski auto sa jednim pandurom unutra pokusava da napravi mesta za 2-3 dzipa. A u prvom dzipu Dragan Bjelogrlic. Prave mu mesta kroz masu kao da je predsednik drzave! Nisam mogao da verujem, stoka bahata.
    http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Na b92 radiu je celu noć bila emisija o povratku kućama sa koncerta. Čega sam se sve naslušao, da je to bila najbolja svirka u istoriji, jednostavno ne bi bila vredna. U 4h jutros su se javljali ljudi koji još nisu napustili parking... jednostavno nije vredno.

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Originally posted by Wooodoo
        Meni je najveci utisak ostavio momenat, nekih sat posle koncerta.
        U onom krkljancu odjednom se cula sirena,rotacija,ljudi pokusavaju da pomere automobile iako nemaju gde. I prvo sam pomislio da je neki politicar, mozda i clanovi grupe.

I onda imam sta da vidim kad su prolazili pored mene. Jedan pandurski auto sa jednim pandurom unutra pokusava da napravi mesta za 2-3 dzipa. A u prvom dzipu Dragan Bjelogrlic. Prave mu mesta kroz masu kao da je predsednik drzave! Nisam mogao da verujem, stoka bahata.
        Jeste, mamicu im bahatu. Istu stvar su radili pri dolasku. Dva dzipa, ocigledno ne pandurska, ukljucili sirene i masa misli da je neka frka i ljudi se guraju, prave haos da bi ih propustili. Ja sam uspeo da vidim samo neku crnu ribu na suvozacevom mestu kako se cereka. Jebote, popizdeo sam, poceo sam da trubim i da se derem da ih ne pustaju. Da sam bio u toj traci, ne da se ne bih sklonio, nego bih izasao iz kola i pitao bih ga u cemu je problem.
        Stoka bezobrazna. Sad pokusavam da im sredim da se sutra pojave u novinama...

Sto je jos zanimljivije, dva, tri lika su iskoristila situacju i prisljemicila se ovim olosima, te su tako prze prosli...
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• PINHEAD
          CBC Senator XXL
          • 30.03.2005
          • 373
          • BG, Vidikovac

e jedan od tih sto je morao da nadje mesto da propusti tu stoku u dzipovima sam bio i ja. Jos kontam da je mozda hitna pomoc pa se pomeram, zamalo nisam razbio auto od one polumetarske ivicnjake. Kad ono - plava gospoda.

Imao sam neverovatnu srecu ( da ne kazem usralo me ) da upadnem u neki flow jos sa parkinga (neka divlja putanja suluda, uz konstantna cimanja na 5 cm od drugog auta) tako da sam kuci bio u 2:30 (pola sata na rampi jer smo skontali da nemamo kesh da platimo putarinu, samo plastiku ).

Zovem ortaka od kuce u 3 i pitam de si, kaze , svaka vama cast, evo nas jos uvek na parkingu......

A da - moram da pomenem te OK organizatore koji se nisu setili da makar obeleze redove parkinga i stave bilo kakvu rasvetu. Ovako smo po mraku i pljusku bauljali da nadjemo kola. Sva sreca pa nas i to ukenjalo da ih nadjemo.....

A bend - shta da kazem. Stigli smo ranije tako da smo maznuli one narukvice za pit. Bili smo na 5 metara od bine .Kidis NE ZNA da peva, samo neshto kobajagi lud je i skakuce po bini...providno... ova ostala trojica su ok..... suma sumarum - zali boze para!
          EI9, EJ9, EK9......

Comment

• greywiendog
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 421
            • Stara Pazova

Evo jos jednog komentara sa www.pazovacafe.com
            Originally posted by Srga
            Evo malo utisaka i iz mog ugla:

Dan je poceo super sa vestima da mi je kuma nabavila fan pit narukvice. Vec kontam da automatski izbegavam raniji dolazak i guranje da udjem medju prvima po onoj paklenoj vrucini. Cekam ekipu iz BG da dodje u Pazovu i oko 16h lagano krecemo ka Indjiji. U tom trenutku pocinje nevreme i provala oblaka. Zamisljam kako cu ipak suv dodji na cert i kontam da je kisha verovatno prijala ljudima koji su ceo dan proveli po najgorem suncu bez ijednog drveta ili bilo kakvog drugog zaklona na onoj chistini... KUma je pored fan pit narukvica za nas - obezbedila iste i za nase drustvo - tako da je dan stvarno poceo da dobija plus za plusom. Kako kisa prestaje da pada - vreme je za polazak.

Zezanje po Indjiji i put do parkinga traje dosta u onoj guzvi, ali je ekipa u kolima super raspolozena, cirka se pivce i reka ljudi koji se slivaju na isto mesto zaista deluje impresivno. Sto se tice svirke realno ocekujem tezgu od Peppersa - ali me fascinira toliko ljudi koji su dosli sa svih strana i to bas kod mene u komsiluk. Komentarisemo kako bi sledece godine mogla na isto mesto da dodje bilo koja svetska zvezda (pustaju se neke buve da ce sledece godine da dodje Madonna ).

I onda ide pakovanje i sakrivanje svih vrednijih stvari po kolima, izmedju ostalog i aparata koji drugari nisu hteli da nose ako ga budu morali vracati sa ulaza.
            Prvi minus nas docekuje na ulazu - opusteno sam mogao da unesem pistolj i pobijem Pepperse - i tako udjem u istoriju zajedno sa Indjijom Komentarisali smo u kolima da bi se Indjija isto proslavila kad bi recimo udario grom u binu, spalio Pepperse i sve u prvim redovima koji se drze za metalnu ogradu. Hehehe crni humor - ali bi definitivno vest obisla ceo svet "Srpski grom spalio paprike!"

Na samom prostoru unutra nije bilo puno guzve - stavise moglo se proci bez problema do bine bez ikakvih zastoja... Gledam na prazne tribine i kontam - yebiga VIP se uvek pojavljuju u minut do 12 - i iskreno im zelim da se zaglave na parkingu (samo zato sto mi je zao izgorelih ljudi koji su cekali na ulazu od jutra).

Stavljamo crvene narukvice na ruke i ulazimo u fan pit u kojem ima mesta za jos 1000 ljudi bez problema! Ocekivao sam krkljanac unutra - a zatekao sam mesta da mogu bez problema da legnem sa celom ekipom.
            Kasabian su odlicno svirali - super komunikacija sa publikom - malo mi je zao sto jos uvek nije pao mrak, bio bi verovatno jos bolji trip. NJima dajem cistu peticu - podstakli su celu moju ekipu da iz sveg grla peva sa njima. Ovde dajem jedan minus sam sebi - zao mi je sto sam propustio energicnu svirku Nereda - dok sam Chedu Snajku namerno eskivirao

I onda krece sranje...
            Po drugi put izlazim iz fan pita - da odem do WCa i po povratku (jos malo pa ce peppersi) zatisem guzvu na ulazu. Prilazim "ljubaznom" cjelavom orangutanu da vidim o cemu se radi - on kaze "Ne moze vise niko unutra iako imate narukvice! - takvo im je naredjenje stiglo". Gledam fan pit koji ima petinu slobodnog prostora i nista mi nije jasno. Tu sam sa ortakom - ali cela ekipa mi je unutra - jos uvek naravno ne kontam sta se desava.
            Krece negodovanje svih oko mene - jer su svi kao i ja izasli po pice ili do WCa i niko ne moze da udje !!! Sve se nadam sad ce da nas puste - nesto su se samo istripovali - i onda jedan lik preskace ogradu (ima narukvicu btw) i cjelava gorila ga sastavlja sa zidom i odvaljuje od batina. Tu nam je svima pukao film. Sa izuzetkom od par normalnih likova koji su bili u Security timu - njih par orangutana (izvinjavam se orangutanima jer ocigledno imaju veci IQ od ovih security majmuna) jos krecu da pod******ju ljude koji ne mogu da udju !!!

Koncert Peppersa pocinje - i ja kontam da mi zbog nekog DEBILA propada ceo yebeni dan! A mesta u fan pitu koliko hoces - dakle opusteno svi koji imamo narukvice mozemo da udjemo i da ostane prostora!!

Znam da je tu definitivno zabavi kraj i trazimo da dodje taj ko je naredio da se kapija zatvori. naravno njih boli paja i onda krecemo bar malo da zadovoljimo unutrasnji mir - sa najgorim mogucim prozivkama na racun CjELAVIH BABUNA. Sad je vec kasno da se pomerimo na neku bolju poziciju - jer su paprike u punom naletu i guzva u prvom delu je neverovatna. A ja ih gledam sa strane na video bimu (koji je isto neverovatan krsh - kao da gledam najgori moguci DivX) i uhvatim ponekad anfas nekoga iz grupe koji se priblizi ivici bine. Smorio sam se za medalju - vec bi se peglao sa majmunima - ali znam da je cela akcija beznadezna... ISKENJAM SE U USTA organizatoru (TM by Duckie) kad nam je priredio ovakvu totalnu nenajavljenu neprijatnost. naravno niko iz fan pita nije mogao ni da izadje da kupi pivo ili da ode do WCa - jer ne bi mogao da se vrati nazad...
            Primecujem jos jednu smesnu situaciju a tice se osvetljenja na bini. Ocekivao sam neke lude efekte, robo-svetla i slicno - a upishao sam se od smeha kad sam video dva tri lika koji stoje na platformi i rucno okrecu reflektore !! Evo vam organizatori minuschina i za to Koncert na selu - seljacko i osvetljenje

KOncert se zavrsava - da ne bude da samo pljujem i meni se svidela obrada Abba-e koju je John otpevao onim "pussy vokalom"

Naravno krece da pada ona ledena kisha (ah jesam li najavio kishu u nekom od proslih postova ) i kontam da su redari koji su nas parkirali kad smo dolazili sada totalno nestali ! U onom mraku mi je trebalo 20minuta da nadjem kola - a do tad je sve na meni bilo mokro... U kolima je iskusno stajala rezervna majica - tako da sam taj deo bar malo ublazio.

Kako nije vise bilo redara na parkingu - ocekivano je nastao kolaps - ali nisam bas ocekivao da ce mi trebati 2 ipo sata da izadjem na glavni put ?!? Prvih pola sata smo se teshili da cemo bar na zurci na Rasadniku da se provedemo ekstra - ali i to odusevljenje je splasnulo posle tolikog cekanja. Setio sam se da mi je prvobitni plan bio da ostavim kola u Indjiji i da zapalim peske na cert - i nasmejao sam se sto sam bar sada u toplim kolima van domasaja kishe...

Tako da summa sumarum utisci su sledeci:
            1. Peppersi su mi svirali ocekivano - jedino mi je truba bis od samo jedne pesme - znaci tipicni tezgaroshki pristup.
            2. Na prvi pogled dobra organizacija je pukla na kraju kada se na muci poznaju junaci i mislim da su oni najvise krivi za onakav kolaps na parkingu.
            3. Za obezbedjenje nemam rechi - bas me zanima koji su uslovi kada ih primaju na posao, verovatno to izgleda ovako:
            - Cjelav si DA NE (zaokruziti tacan odgovor)
            - IQ ti je manji od 30 DA NE (zaokruziti tacan odgovor)
            - Zbunjen si sta je IQ? DA NE (DA je tacan odgovor)
            - Rastao si na brdu sa divljim zivotinjama i prezires rokere i padavichare DA NE
            - CECA je konza! DA NE (zaokruziti tacan odgovor)
            - Retardirani majmun vam je blizak rodjak DA NE (zaokruziti tacan odgovor)

Mislim sta reci osim da mi je koncert ostao u vrlo ruznom secanju i zbog prirodnih nepogoda i zbog onih koje smo mogli da izbegnemo. Nadam se da ste ove godine uzeli dovoljno para - jel sledece godine vise od pola ljudi koji su vam sada bili gosti - nece istu greshku ponoviti dva puta!

I na kraju oglas licne prirode:
            Shefe obezbedjenja - napasesh mi se muda kao zeka kelerabe
            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Bas sad pricam sa sestrom i zetom, oni su izgleda isto imali srece pa su relativno brzo napustili parking(za nekih sat ipo) samo su i oni jedva nasli auto...U principu utisak je da organizatorima treba jebati mater jer su ove rhcp platili toliko kolko jesu...Oni ljudi rade za pare i ima da sviraju celu noc i da prave ludnicu ako im se to adekvatno nadoknadi a ne da dodju da promovisu svoj novi album sto je izgleda bilo dogovoreno...Uglavnom jedna od vecih otimacina para od naroda, a jos im ide i exit na koji cu da odem samo zbog prodigy-a jer sam ih propustio pre dve godine. Inace i exit ove godine po izvodjacima nista specijalno a po ceni karte isto...Zakljucite dalje...

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Meni se ipak "posrecilo" pa sam otisao na koncert.
                Bez ljutnje ali svi koji su dosli sa kolima treba da budu debelo srecni koliko god da su cekali, svako ko je dosao na drugi nacin (pogotovo vozom ili autobusom) iskusio je pravu patnju sinoc.

Indjija kao ideja je stvarno delovala interesantno, ali pokazalo se samo na papiru. U toku dana se jedva stizalo za Indjiju, vozom se putovalo satima, a na putu je bio zastoj (sve bi bilo ok da je bilo policije da regulise saobracaj). Odmah sam znao da ce pravi pakao biti tek kada svih 100 000 u isto vreme krene da se vraca kucama.

meni se ukazala sansa (vreme) u zadnji momenat da krenem. Ljudi ipak smo u Srbiji i ne treba da se pouzdate u tudju organizaciju, vec se sami organizujte i spremite na najgore .

Na brzaka sam uzeo par stvari (nazalost trazio sam kabanicu nisam nasao, kakva greska). Kisobran sam dao nekom coveku sa decom, kad je pocela oluja. Dva sata na kisi i vetru, mokrar do koze, sad cemo da vidimo od cega sam napravljen .

Dosta o tome.
                Koncert, posteno krivo mi je bilo sto nisam stigao na vreme, i nisam bio sa najbojim drustvom u fan pitu (gde je inace bilo mesta i-haj). Odlucio sam da zaboravim sve lose do tada, i uzivao sam u svakoj pesmi kratkog nastupa. Posteno dok je trajalo bilo mi je lepo. Svi se mi nadamo najboljem, ali sta je tu oni su ljudi (matori), i svirali su kako su svirali (ispod njihovog proseka). Brat mi je rekao, koji je bio u prvom redu, da izmedju njih na sceni nesto nije stimalo, upucivali su jedni drugima mrstave poglede i svadjali se. Dzo je recimo imao dosta problema sa gitarom i pojacalom.

Komunikacija sa publikom, nije postojala, mislim na Entonija, mada sam se zacudio i publikom, jer oko mene je jedva ko znao po neki refren (?), a bio sam gotovo na ogradi.

MIslim da je organizacija (EXIT) odgovorna za tip i duzinu nastupa, platili su festivalski (green fest) to smo i dobili. Ocekivao sam mnogo mnogo vise. Ja sam najvise najeb*o posle koncerta i to tesko da cu ikada zaboraviti (verovatno i ostali koji pisu puni gorcine), ali da sam se bolje organizaovao mogao sam malo da amortizujem i to... sta je tu je rock'n'roll.

Tek oni jadnici, koji su dosli oz inostranstva... Indjija - LOSA IDEJA ! Ipak je to livada bez infrastrukture i ma bez ijednog drveta pod koje moze da se stane, grad nije blizu i u situacijama kao sinoc (mnogo ljudi+oluja) sve mane isplivaju i upropaste stvar. Ali ok. Mozda sam lud ali bih opet otisao (spreman ).

p.s. i da ne zaboravim, sta je seljacki - seljacki je kada ljudi koji su dosli u 8h na koncert ne dobiju fan pit trake, jer ih сецуриту uzeme za sebe i prodaje ih za novac...

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Originally posted by low rider
                  mada sam se zacudio i publikom, jer oko mene je jedva ko znao po neki refren (?), a bio sam gotovo na ogradi.
                  Pa šta si ti očekivao? To je opšta pojava kod nas. Previše su koncerti skupi za naš standard da bi istinski fanovi išli na njih, uglavnom idu oni koji žele da budu viđeni, kako bi kasnije s ponosom pričali da su bili na Pepersima, iako jedva znaju prvu strofu "Californication"...

Comment

• goxee
                    CBC Veteran
                    • 20.03.2007
                    • 119
                    • Beograd, Vozdovac

Totalni promasaj u svakom smislu
                    Don't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

a znate li da su ukupno uzeli 1,8 miliona evra za karte ko kaze da u srbiji nema love

nego jel tacno da je bilo puno makedonaca, hrvata iz istre itd?

ala su se oni tek pokajali

takodje rekose na rtsu da inace njihovi nastupi traju kratko- oko sat ipo...

Comment

• low rider
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2006
                        • 613
                        • Beograd

Oko mene je bilo Rumuna i Grka na desetine.

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

ja video bar 3-4 abus-a iz hr i 2-3 iz bosne......i isto toliko iz makedonije ....zamislite samo kako je tim ljudima...

i da se razumemo cela stvar je pogresno najavljena ovo je bio FEST gde su oni bili kao glavni gosti a ne njihov koncert....
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• veljko
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2006
                            • 476
                            • Backi Jarak, NS
                            • Volvo V50 DRIVe

nisam bio
                            al

nije mi jasno zasto sad i iz exita nisu bili korektni i lepo objasnili narodu o cemu se radi
                            inace oni bar vaze za nekog ko ispostuje dogovore ...

c c c
                            Bolje biti sretan nego pametan

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

Pa da bi maznuli lovu logicno...

Comment

• srdjan_p
                                CBC Senator XXL