Grcka VIZA - problem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PINHEAD
    CBC Senator XXL
    • 30.03.2005
    • 373
    • BG, Vidikovac

Grcka VIZA - problem

Ne mogu da kupim povratnu kartu jer jedina agencija u Beogradu koja vozi na Zakintos vozi u intervalu od 10 dana a ja ostajem 13. Tako da kupujem od njih u jednom pravcu a vracam se do Soluna grckim busem. Za koji cu kartu uzeti kada mi bude odgovaralo, naravno.

Povratna karta treba da se prilozi uz ostala dokumenta na razgovoru za vizu. Imam sve ostalo, vaucer za aranzman, i sve ostale dokumente.

Jel ima neko pametnu ideju? Da li neko izdaje "kobajagi" povratne karte tj. rezervacije? Moja devojka je to dobila kada je isla za Italiju ali ne moze da stupi u kontakt sa zenom koja radi te stvari......

Uzgred: cale i keva i buraz putuju mojim kolima za Grcku otprilike u isto vreme kad i ja. Da li ja mogu da odem u ambasadu sa pricom da i ja putujem kolima, odnosno vizom drugih troje ljudi ( izvadim medjunarodnu i odnesem vec izvadjeni zeleni karton ). Odnosno da li oni vode evidenciju o tome u kom periodu je koji auto u zemlji?
    EI9, EJ9, EK9......
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

U principu nevode racuna o tome. Ali kada ides preko agencije (grupna viza) onda te viza kosta mislim 10EUR-a. Nista se nelepi na pasos (sengen) vec si koliko znam samo na spisku. To znaci da moras da udjes s tom grupom i da izadjes s istom.
    Ukoliko ides samostalno onda moras da vadis sengen vizu. Za to ti treba mnogo papira i naravno telefonski da se najavis... Ta viza kosta 35E i mozes da stavis period u kome si u grckoj (vezan za vaucer - uplatu). Garanciju ti salje agencija iz grcke i to je obican FAX koji lako mozes da prepravis.
    Sa sengenom mozes i da putujes s grupom ali s grupnom kolima nikako.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• PINHEAD
      CBC Senator XXL
      • 30.03.2005
      • 373
      • BG, Vidikovac

Ja vadim sengen vizu. Vaucer o aranzmanu mi salje prijatelj iz grcke koji ima turisticku agenciju. Prevoz ide preko druge agencije iz Beograda ( Mons Turs ) koja radi na 10 dana. Nadam se da ce oni biti voljni da mi izdaju fiktivnu povratnu rezervaciju ( tj da kupim samo u jednom pravcu a da mi daju kao da je povratna sa otvorenim datumom ili onim datumom kada se ja zaista vracam )

Razgovor je zakazan za 3 jul tj sledeci utorak za devojku i njenu drugaricu , a u sredu za mene. Sve papire sem povratne karte IMAM ( potvrda o zaposlenju, osiguranje itd )
      EI9, EJ9, EK9......

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

moj ti je savet da kažeš istinu i ta?no stanje, ta?ne namere.
        ne znam da li proveravaju na granici oko auta, u toj ambasadi su ipak i ljudi i ne vidim razlog zašto bi te odbili i zašto tvoje obrazloženje ne zaslužuje njihovu pažnju i odobrenje.

pokaži jasnu volju da im ponudiš dokaz da imaš novac za povratnu kartu...njima je važno da ne budeš na teretu njihove države i da se vratiš i to je sve što ih zanima u suštini.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Pa cekaj ako vadis sengen vizu, treba ti fotokopija zelene karte, i da u molbu za vizu upises kojim autom ides u Grcku. Ja sam se vratio pre 10tak dana iz Grcke. Isao sam kolima i naravno imao sam sengen vizu. Ako ostanes u okvirima odobrenog vremena u vizi niko te nece ni pogledati u smislu kojim autom se vracas odnosno kako se vracas.
          Nikakav prekrsaj neces napraviti, nigde u vizi nepise s cime ides u grcku. Pise vreme polaska (daju okvir od mesec dana) i trajanje boravka, upisu ono sto si naveo u molbi.
          Tako su meni upisali u vizu:
          Da mogu da udjem u Grcku u periodu od 01.06.2007 do 28.07.2007. i da mogu da ostanem 16 dana u Grckoj.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• greywiendog
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2006
            • 421
            • Stara Pazova

Re: Grcka VIZA - problem

Originally posted by PINHEAD
            Da li ja mogu da odem u ambasadu sa pricom da i ja putujem kolima? Da li oni vode evidenciju o tome u kom periodu je koji auto u zemlji?
            Odgovor na prvo pitanje: Uradi tako, jer je to najbolja varijanta i nece ti praviti nikakav problem! Ako dobijas garanciju od prijatelja i vadis sengen vizu, njih ne interesuje kako ces da ides i kad ces da krenes, bitno im je samo da se vratis do poslednjeg dana koji pise u pasosu!
            Odgovor na drugo pitanje: Zamisli situaciju u kojoj ambasade ili carinici (ili bilo ko drugi) proveravaju svaki automobil po reg tablama i tome kad sme, a kad ne sme da udje u neku zemlju... to bi bilo mnogo posla...
            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• PINHEAD
              CBC Senator XXL
              • 30.03.2005
              • 373
              • BG, Vidikovac

Kupio sam karte u jednom pravcu, agencija mi je napisala "fiktivnu" rezervaciju povratne karte

Hvala svima, moze lock teme.
              EI9, EJ9, EK9......

Comment

Working...
              X