Unovcavanje stranih cekova?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane R
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2006
    • 1769
    • Beograd

Unovcavanje stranih cekova?

Drugar je dobio ček iz inostranstva, a ja treba da ga dobijem za par dana. Njemu su u banci rekli da treba da čeka do mesec dana radi provere... što je za mene bilo veliko iznenađenje.

Znate li da li ovaj period provere omogućava zakon ili samo banke zloupotrebljavaju neznanje ljudi?

Znate li neku banku gde bi to moglo malo brže ili imate neku vezu u banci koja bi mogla malo da "potera" tu isplatu čeka - ja sam na kraju krajeva spreman adekvatno da platim za tu "uslugu".

Ček je, pretpostavljam, privatan i iznost je manji od $1000 (zapravo, $550)... više detalja ću znati za par dana.

Hvala unapred.

PS. Ako su u pitanju neke poverljive info, koje ne bi valjalo javno reći, molim info na PM.
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

U staroj Delta banci su to unovcali odmah,mada su nekada nekada "tupili" i igrali se gluvih telefona,od kada ij je kupila Intesa banka poceli su da "tupe" mnogo tj moras da cekas tih mesec i vise,zadnji put sam bio tamo pre godinu dana,neznam dal;i se nesto od tad promenilo

Comment

• fantom
      CBC Senator
      • 24.06.2005
      • 218
      • Subotica
      • Fiat 500, StreetKa

Obicno u vecini slucajeva kazu da se ceka mesec dana, a zavrse unovcavanje malo ranije...ja sam kineski cek unovcio za manje od mesec dana, a rekli su kao da ce im trebati (ne secam se tacno) tri meseca ili tako nesto...ali znam da su rekli da cu dosta da cekam ...
      Old school...

Comment

• NemanjaNS
        CBC Veteran
        • 26.10.2004
        • 121
        • Novi Sad

Ograde se na 45 dana obicno (bar u slucaju stranih cekova koje izdaje kompanija a ne privatno lice), meni su u rajfajzen banci naplacivali 800din po ceku i cekalo se 30-40 dana, a neko mi je skoro pominjao da je intesa isplacivala odmah ali ako cek slucajno ne prodje u obavezi si da vratis pun iznos..
        Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

U Intesi sam cekao mesec dana, prosle godine.
          Sad mi je stigao drugi, pa cemo da vidimo sta ce da bude, idem sutra do njih.

Comment

• Marko001
            CBC Senator XXL
            • 09.09.2006
            • 1070
            • Belgrade

A ljudi odakle vam svima toliki strani čekovi

Ocu i ja

Jel to nešto tipa radite nešto preko interneta ili ste otvorili online prodavnice pa vam stižu čekovi

Inače mom drugaru su stizali čekovi iz amerike kad je njegova žena tokom trudnoće sedela kući po ceo dan pa se prijavila da dobija nekakve reklame na mail, kliktala na neke linkove, posećivala zadate sajtove, popunjavala neke ankete o raznoraznim proizvodima itd...

ali na tim čekovima su bili sve neki mali iznosi koliko mi je rekao... tipa 50 dolara npr.

Inače znam da je unovčavao u delti i da nije čekao 30 dana iako su mu tako govorili...

Comment

Working...
            X