Ako ima onih koji su koristili ovo cudo za monitoring mreze, treba mi pomoc oko sms notifikacije.
Linux-ashi Nagios?
Collapse
X
-
Kakva konkretno, sms_client... Treba prvo saznati šta i da li od protokola podržavaju naši provajderi. Mi smo nekad pravili na pager, to je lakoFifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
-
-
http://www.barryodonovan.com/index.php/ ... sms-kapow/
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Znam za ovakvu foru, ali sta se desi kad mi padne link i nemam net?
Elem, pronasao sam da bi gnokii trebalo da radi posao sa zakacenim mobom direktno na nagiosu, nisam jos stigao da isprobam.while(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Zoveš modemom provajdera, drugu mašinu da odradi posao, mobilni... uzmeš od geneka ili kod jednog našeg prijatelja GPRS teminal prilagodjen tvojim potrebama. Pitanje potreba i para.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
mda..uvek su pare u pitanju.
Preskocio bih sve dodatne nepoznate iz jednacine ukoliko uspem da namestim komunikaciju nagios <-> mobilni, u tom slucaju mogu da zovem, saljem sms, mms.
Ako je neko podesavao gnokii to bi bio super hintwhile(!asleep()) {sheep++;}
Comment
-
-
Navataj neki 6110 ili 7110 sa serijskim data kablom, ne preko IR, i to radi sigurno zato što su oni imali hardverski modem u sebi i sve se odra?ivalo AT komandama, ove novije nisam probao (poslednji koji sam koristio u te svrhe i koji je preneo gigabajte podataka je bila nokia 6100), sada se ide na gprs terminale (ja ih tako zovem, ali oni rade sve i pozive i poruke...), u suštini isto kao mobilni samo malo specijalizovanije, i prilago?eno odre?enom poslu.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Jedna varijanta ti je http://www.geneko.co.yu/proizvodi/gprst.html, a druga je druga je kum od mog kolege, koji se doduše specijalizovao za meteorološke stanice (može da napravi bilo šta ako je isplativo) ali koristi sli?ne ure?aje za prenos podataka sa udaljenih lokacija, ostalo je stvar ra?unara ili mikrokontrolera koji ?e re?i šta i kada da se prenese.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Comment
-
Comment