Laptop - upgrade?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Laptop - upgrade?

HP NX9105 - verzija PG694EA

Poseduje, izmedju ostalog, Nvidia GeForce4 440 Go - sta god to znacilo, grafiku.

Posto me izuzetno nervira sporost pomenute graficke karte (eto, ne moze da pokrene Tiberium Wars ), postoji li uopste mogucnost nadogradnje grafickog dela laptopa, ili je (kao sto se bojim da jeste...) jedino resenje zamena celog racunara?

Ako postoji, gde, ko...?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • alt+64
    CBC Senator XXL
    • 27.02.2006
    • 571
    • bgd

pit'o ja, rekli ne moze

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Nemoze to da se menja, prodaj kupi novo i cao.

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Koji laptop za koji znate da je u prodaji kod nas - poseduje najjaci graficki podsistem? Naravno, pretpostavljam da i opstatak komponenti to prati?

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

HP nw9440 Intel C2D T7600 2,33Ghz 17" WUXGA 2048MB 100GB DVDRW BT WL FW NV256M XPP
          Procesor: Intel Core 2 Duo Processor T7600 (2.33-GHz, 667-MHz FSB) Ekran: 17.0-inch WUXGA wide viewing angle (1920 x 1200 rezolucija sa 16M boja) Memorija: 2 GB (DDRII 667 MHz 1 DIMM, max. 4 GB) Hard diskATA 100 GB (7200 okretaja) Opti?ki ure?ajVD+/-RW ure?aj dual layer Grafika:NVIDIA Quadro FX 1500M graphics controller, do 256 MB GDDR3 video mem. Zvuk: 2 x stereo zvu?nici Mreža:10/100/1000 gigabit Ethernet card (G-LAN) Modem: Modem 56k v.92 Beži?na mreža: 802.11 a/b/g wireless lan; Bluetooth? Portovi: 4 x USB 2.0 1 x IEEE1394 1 x Audio out 1 x Mic In 1 x Modem RJ-11 1 x LAN RJ-45 1 x S-video TV-out 1 x VGA out (15-pin mini D-Sub) 1 x Docking connector 1 x Travel battery connector PCMCIA tip II slot 7-in-1 flash media reader (XD, SD, MS, MS PRO, MS DUO, MMC, SC) Smart card reader, HP Biometric Fingerprint Reader, Full size keyboard with integrated numeric key pad Ambient light sensor Baterija: 8- cell lithium-ion do 3 sata autonomije Dimenzije:393 x 275 x 33 mm (ŠxDxV) Težina:3,35 kg Operativni sistem: Microsoft? Windows? XP Pro Garancija: tri godine

ovo je jedna od brzih sto ja znam da ima kod nas, grafika je Quadro FX1500
          da se ne trazis sta je to, posto to i nije popularno http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...0M.2134.0.html
          kosta oko 2400e(nije malo, moze kola da se kupe za te pare )
          ima i takav isti(mislim na grafiku( sa slabijim procesorom i manje rama i jos ponesto manje naravno i jeftiniji(oko 2k eura)

a ima i ovo Toshiba Satellite P100-10P Core2Duo T7400 (2.16GHz/4MB) 2GB/200GB/17"WSXGA+/NV512/DVDRW/VistaHP
          Intel Core2Duo T7400 (2.16GHz/4MB/667FSB), Intel 945PM chipset, 2GB DDRII (2x1GB), HDD 200GB SATA, DVDRW-DL, 17" WSXGA+ Toshiba TruBrite (1680x1050), NVidia GeForce Go 7900-512MB DDR2, LAN, Modem, WLAN 802.11 a/b/g, BlueTooth 2.0, Harman Kardon zvu?nici, 5-in-1 card Reader, PCMCIA, Integrisana numeri?ka tastatura, 4 x USB, FireWire, DVI, TV Out, Battery life up to 2:00h, Office OneNote2003, težina 3.2kg, Windows VISTA Home Premium 2 godine garancije

isto je nesto oko 2k euragrafika je 7900 Go, isto jako dobra za notebook.

na onom linku gore ima poredjenje raznih mobile grafika(3dmark 05 i 06) cisto da mozes da vidis odprilike gde je koja.

Ako nadjem jos nesto cu da napisem .

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Sad sam video da ima sa 8600GT za oko 1300e, ali to ti je slabije od ovih gore, istina i za mnogo manje para, ali i ostatak masine je slabiji.

I porez je inace na notebook-ove 8% od pre par dana, cisto da podsetim

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Hvala

Comment

• Ji 4Tze
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 806
                • bg
                • Honda CR-V 4WD

ako imas kako, dovuci Sager iz USA

a i dolar je sad ono...tropa

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Sager? Nikad cuo, mada je masina

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

a sta ce ti DTR laptop?
                    igranje, ozbiljan 3D/video editing?

nisam skoro vidjao takve teme po forumima koje pratim, ali mozda ti je ova od pomoci

http://www.dizajnzona.com/forums/index. ... opic=34544

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ma imam desktop masinu kuci, koja je prilicno jaka, ali slabo ikad imam vremena da pokrenem sta od igrica, iako sam nekad bio teski freak za to...mislio sam da kupim masinu koja ce moci da sluzi za posao (mada za moj, vezan za internet i klasicne aplikacije moze da radi maltene svaka masina) ali i da potera neku jako zahtevnu igricu. Medjutim, vidim ja da cu da dokupim neku zver od desktop stanice, i ostanem pri ovom laptopu koji imam sad, pa kad stignem da se i igram malo

Hajde ovako, alternativa - posto sam u poslednje vreme malo ispao iz tokova hardverske scene, ne znam ni sta se novo desava na polju procesora, grafike, itd...jbg, nemam vremena za sve.

Hajde predlozite neku "zversku" desktop konfiguraciju Namena je igranje, kad nadjem vremena...ali igranje BILO cega sto se danas moze naci od igara, misleci na hardverski zahevne igre. Okvirno oko 2000EUR, ili nesto preko, ali trebalo bi da ima:

- kako je vec sad aktuelno, 2 procesora ili dual core...?
                      - pre svega JAKO brzu i kvalitetnu plocu
                      - 2 JAKE graficke karte po nekih 512Mb brze memorije u (da li bese...) SLI modu - moraju da pokrenu SVE sto se danas od igara moze naci.
                      - 2 HDD-a u RAID-0 modu (to bese onaj mod kad rade paralelno, pa bi trebalo da rade i dosta brze...?), po mogucnosti neki BAS brzi hardici
                      - 2Gb memorije (koje brzine i specifikacije, ne znam)
                      - 19" TFT
                      - VODENO hladjenje
                      - solidnu zvucnu karticu
                      - ...sta god da sam zaboravio

Comment

• Ji 4Tze
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2006
                        • 806
                        • bg
                        • Honda CR-V 4WD

kupi konzolu onda
                        sve dobre igre sto izlaze na jesen i prolece za ps3/xbox360, izacice valjda i za PC, Crysis, Call Of Duty 4, Gears Of War, Killzone2 itd itd. I sve ih valjda tera Unreal3 endzin (sem Crysis-a, to je FarCry ekipa)

ne znam naimence koje su komponente aktuelne ali ako bas oces PC, 19" TFT i 2xneka_zver u SLi je bezveze, SLi se uzima za vece rezolucije i ful detalje, znachi treba ti onda veci monitor a nisu vise ni skupi kao sto su bili. Da ne lupetam bezveze kad ne znam sta je aktuelno, mogu samo da generalizujem sta valja a sta ne i na sta ne vredi bacati pare

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Konzole ne bih, hvala.

Pa probaj da poteras neku rezoluciju 1600 i vise sa max detaljima, anisotropicom i antialiasingom na 19" pa ces da vidis da vecina kartica cak i u SLI modu ima problema sa time za novije igre. Uostalom, monitor je stavka za koju mi ne treba preterana mudrost da kupim, treba mi pomoc oko ostatka "bitnog" hardvera

Comment

• civi
                            CBC Senator XXL
                            • 26.07.2005
                            • 1492
                            • Pozarevac

vecina da ali na primer 8800gts (red cena 220e) sa skoro max detaljima sa lakocom izlazi na kraj sa vecinom novijih naslova
                            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• sErGiO
                              Moderator
                              • 30.01.2007
                              • 2769
                              • Neko selo pored Beogr
                              • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by JNC
                              Grafika:NVIDIA Quadro FX 1500M graphics controller
                              E sad si ga odvalio i ostao ziv Pa coveku treba graficka koja cje da tera igrice a ne da bi radio profesionalni rendering. Ta graficka cje ocajno da radi sa igrama, a uz to je skupa kao sam djavo

Originally posted by 206
                              Hajde predlozite neku "zversku" desktop konfiguraciju Smesko Namena je igranje, kad nadjem vremena...ali igranje BILO cega sto se danas moze naci od igara, misleci na hardverski zahevne igre. Okvirno oko 2000EUR, ili nesto preko, ali trebalo bi da ima:

- kako je vec sad aktuelno, 2 procesora ili dual core...?
                              - pre svega JAKO brzu i kvalitetnu plocu
                              - 2 JAKE graficke karte po nekih 512Mb brze memorije u (da li bese...) SLI modu - moraju da pokrenu SVE sto se danas od igara moze naci.
                              - 2 HDD-a u RAID-0 modu (to bese onaj mod kad rade paralelno, pa bi trebalo da rade i dosta brze...?), po mogucnosti neki BAS brzi hardici
                              - 2Gb memorije (koje brzine i specifikacije, ne znam)
                              - 19" TFT
                              - VODENO hladjenje
                              - solidnu zvucnu karticu
                              - ...sta god da sam zaboravio
                              Kao sto ti je vecj rekao Ji 4Tze 19" monitor nikako ne ide uz dve graficke kartice, trebao bi ti bar 22". Da si rekao bar 2500-3000 evra pa i ajde da sklapamo masinu sa 2 graficke kartice, ovako Evo ti moj predlog:

Procesor: Intel Core 2 Duo E6600
                              Ploca: ASUS Striker Extreme 680i SLI
                              Grafika: 2xNvidia GF8800GTX, 768MB, 384 bit
                              Monitor: Samsung 225BW, 22" Wide
                              RAM: 4x1GB DDR2 800
                              System HDD: 2xWD Raptor 150GB, 16MB kesa
                              Storage HDD 250 GB Segate Barracuda SATA2, 16MB kesa
                              Napajanje: Corsair HX620W, 620W , modular, 3-rail:50A, 20+4pin, 4SATA, SLI
                              Kucjiste: Thermaltake Kandalf LCS (ugradjeno vodeno hladjenje )
                              Zvucna: Audigy 4
                              Zvucnici: Logitech Z5400, 5.1...

Ostalo po izboru

Comment

Working...
                              X