Od ove konfiguracije moze da se rikne kad se procita sta je sve ugradjeno u to kuciste.
Laptop - upgrade?
Collapse
X
-
@sergio
pa sto se tice Grafika:NVIDIA Quadro FX 1500M graphics controller, znam da je za rendering i tako to, ali ona ti se nalazi i medju najbrzim i za igrice, pa nema dzabe u 3dmarku toliko poena, tako da je brza od vecine cega ima za mobile masine.
A ova desktop masina je ok sve je odlicno, ako hoces da vidis svih 4 GB memorije mora Vista u XP nece da se vidi svih 4. A SLI ti stvarno ne treba kao sto su i svi pre mene rekli samo uzmi 8800GTX(ili ultra ako se nadje), sto ce reci samo sto brza grafika i neki Core2Duo(i memorije naravno).
Vodeno hladjenje ti ne treba ako neces da OC-ujes, a sto se tice diskova uzmi WD Raptor vrte sa na 10k, ja imam dva u stripe(raid 0) i to radi odlicno, jedini problem moze da nastane ako ti rikne jedan, gubis naravno sve podatke, u tom slucaju je resenje 4 takva pa stavis i mirror, ali to sve poskupljuje masinu posto ti diskovi ionako nisu jeftini(oko 200e komad 150GB sa 16MB kesa).
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by JNC@sergio
pa sto se tice Grafika:NVIDIA Quadro FX 1500M graphics controller, znam da je za rendering i tako to, ali ona ti se nalazi i medju najbrzim i za igrice, pa nema dzabe u 3dmarku toliko poena, tako da je brza od vecine cega ima za mobile masine.
Quaddro FX 1500M nije igrachka kartica, i po odnosu ulozheno/dobijeno mislim da od nje ne postoji gora kartica ako je namena pre svega "gaming", shto mislim da je chovek i postavio kao imperativ. Sve kartice GeForce Go serije 7900/7950 GS/GTX je "tuchu do kolena" po pitanju "gaming" performansi, a uz to koshtaju neuporedivo manje.
BTW. Pomenutu karticu po pitanju poena u 3Dmarku (2006) "tuche" chak i za klasu nizha Go 7800 GTX, koja je cenovno daleeeeko ispod, tako da...
@ 206:
Ja taman htedoh da napishem koju na temu gaming notebook-a za preporuku, kad vidim da si u medjuvremenu promenio namere...
Elem, teshko da cesh sve navedene komponente koje nameravash da upakujesh u novi desktop tower naci "na jednom mestu", tim pre shto su neke dosta retke jer ih odredjeni, tachnije recheno vecina prodavaca zbog njihove cene uglavnom izbegavaju. Na primer, SATA2 Barracuda HDD od 250 Gb nije bash "best buy" opcija tj. nije bash visoko na listi zhelja za ogromnu vecinu kupaca upravo (rekao bih i jedino) zbog svoje cene, tako da prodavci neshta "ne ginu" da imaju takav proizvod u svojoj ponudi. Znash na shta mislim...
U svakom sluchaju, ako ochekujesh nekakvu dobru saradnju pre ali i posle kupovine (customer support), mislim da je Comtrade prava adresa. Ne znam shta i koliko ce imati od ovog hardvera, ali ako trazhish nekoga sa imenom i kredibilitetom, obrati se njima. Od svih domacih IT kompanija oni imaju najrazvijeniju mrezhu maloprodajnih objekata i servisa, najbolji post-prodajni program i usluge, verovatno najduzhe iskustvo u struci i daleko su odmakli od "prostog" prodavca kompjuterske opreme. Meni lichno ulivaju dosta poverenja, bar daleko vishe nego ostali "domaci" igrachi iz iste branshe. =]
Comment
-
-
@overspped, naravno da je 7900 serija brza, pa to moze i da se vidi iz onog linka sto sam dao, ali je npr. quadra brza od 8600 i 95% ostalih grafika, a sto se tice onog notebook, pa nije njemu cena samo zbog kartice, uostalom stavio sam i masinu sa bas tom 7900 karticom, pa moze da bira, iako to sad nije bitno posto se preslo na desktop, sto je svakako bolje po pitanju odnosa cena/performanse.
A tacno je da uglavnom niko nece imati sve to sto ti treba, moja preporuka ti nije nikako Comtrade, ako budes imao problema sa masinom videces kakvi su oni sto se tice garancije. Ja bi svakako otisao kod neke male, srednje firme koa je prisutna duze vreme na trzistu(ako imas nekog prijatelja najbolje) koja ce to da ti skupi masinu i to isporuci. Ja imam najlosija iskustva po pitanju reklamacija i servisa bas sa najvecim firmama(CT, Informatika(Direct Link) i tako te), dok kod nekog manjeg uvoznika mi se sve uvek brze resavalo.
Comment
-
-
Grafika ce najverovatnije i biti 8800, ili Ultra varijanta.
Nego oko hardova...nude mi 2x320Gb 7200 sa 16Mb kesa u Raid 0 modu - e sad, ono SATA2, to treba posebno da napominjem ili se podrazumeva...? Da li se SATA2 diskovi kombinuju u Raid 0 rezim...? Valjda nisam lupio
Procesor ce biti Core2Duo 6700, DDR3 ploca i memorija, vodeno hladjenje itd...
Comment
-
-
SATA2 je samo 'noviji' interfejs, i vec dugo je standard
nude ti verovatno seagate 7200.10, ja imam dva u raid-u 7-8 meseci i dobri su
nego ok, hoces vodeno, time ces da hladis samo CPU ili ti stavljaju blok i na graficku? kapiram da ces klokovati CPU, u principu ti vodeno i ne treba, ima stvarno dobrih i tihih kulera, vodeno ce ti dati mozda 5-10% kloka naspram njih, a ako ti ne legne dobar primerak procesora, nece ti ni vodeno pomoci
i cemu zurba sa DDR3, kol'ko vidim, tek je uleteo u mase, ja bih isao na neko provereno resenje (ddr2)
mada vidim da se i nije pokazala lose, naprotiv:
http://www.benchmark.co.yu/modules.php? ... liver=4499
a i uzeo bih jedan 8800GTS, za pocetak, dok stigne U3 lakse ces preci na nesto jache nego da se zakopas sa 8800GTX ili jos gore te dve u SLi
Comment
-
-
Vodeno hladjenje hocu da ne poludim od silnih kulera koji ce da mi se vrte oko glave.
OK, za hardove razumem, ali graficka - definitivno, koju uzeti i koje su razlike? 8800 - ali koja? GTS, GTX, Ultra...? Ne bih da se "zakopam", sta god to znacilo, sta fali GTX-u?
Comment
-
-
Ji 4Tze je lepo rekao sto se tice vodenog hladjenja, dobices malo, a i ono se cuje znaci na hladnjaku ces svakako imati neki ventilator, jedino ako hoces da hladis sve sa njim i VGA pa tako da smanjis kolicinu ventilatora i buku, npr. Thermaltake big typhoon je odlican za procesor, tih i mozes da klokujes sa njim odlicno, a i ima da se kupi kod nas.
Sad ce me verovatno napasti svi zivi, ali 8800GTS na monitorima od 22" i vecim nemoze u max rezoluciji i detaljima da tera glatko ove najnovije igrice, ona jeste best buy, ali kao sto i sam znas za malo bolje treba da se plati dosta. Nikad ne mozes da prodjes dobro ako uzimas nesto iz top ponude(kao sto je slucaj sa GTX) jel cim izadje nova njima drasticno padne cena, dok ovim ostalim ne toliko, posto je GTX trenutno skuplji oko 50% od GTS-a.
Comment
-
-
pa cpu kuler ti je najtisa stavka, npr. Coolermaster HyperTX je stvarno odlican, lako se i cisti (sto je mene odusevilo), meni hladi c2duo na 3.4GHz
a tebi onda treba dva bloka i za cpu i za grafiku, sem ako nema nesto od grafike sto ima kuler slican kao 7900GTO/GTX koji je manje-vise necujan. 8800GTS i GTX su koliko vidim sve iste od razlichitih proizvodjacha = nvidia-in referentni dizajn...
GTX je brza karta ali ima je vec dovoljno dugo da verujem da neki novi naslov hoce da secne, mogu misliti agoniju korisnika koji je dao 400-500e za kartu i secne mu ponekad, to je zlo pc igracke industrije, nista nije dovoljno brzo kol'ko developeri mogu da useru novu igricu...
8800GTS je, koliko znam, bestbuy (320MB verzija), preko toga, ne bih smeo da preporuchujem nista drugo. A kad dodje jesen i to i 8800GTX ce da se muchi sa tim novim naslovima, garant.
I smisli se prvo koji monitor uzimas pa prema tome gledaj graficku
Comment
-
-
OK, svejedno sam trazio ponude za konfiguracije sa GTX-om. Koja bi to bila jaca kartica od nje a da NE SECKA!?
I cela masina, sa Core2Duo 6700, 2Gb, 2x320 HDD, 8800GTX, 22" TFT i ostalom salatom - izlazi taman oko zadate cifre.
3 firme nude maltene istu masinu - Monitor, Eurolink i List. Iskustva?
Comment
-
-
nem pojma, ne uzimam ni komponente ni konfiguracije od velikih firmi
ortak od kog uzimam kompove i za sebe i za biro je trenutno na odmoru, on ti primera radi proda klokovanu masinu, kaze ti, uzeo si to i to, stavio sam na toliko i toliko i imas normalnu garanciju na sve, meni je to recimo bolje nego da odem u neku veliku firmu, tresnem pare i kazem dajte mi najbolje...
jacha kartica je jedino 8800 Ultra
grafikon na vrhu je donekle pokazatelj performansi u buducem periodu
http://www.benchmark.co.yu/modules.php? ... liver=4437
ili http://techreport.com/reviews/2007q2/geforce-8800ultra/
koje napajanje i kuciste?
btw, znas sta nije lose oko 8800GTX-a... na jesen, pred zimu, izacice svi novi naslovi na u3 masini, nacice se sigurno neko koga seckanje smara, prodace 8800GTX za pristojne pare i uzeti neku drugu top karticu (8900GTX je u nakoj poluzvanichnoj najavi) pa ti uzmes to i stavis SLI i eto resenja
Comment
-
-
1. CPU Intel Core2Duo E6700 2.66 GHz
2. MB Asus P5K3 Deluxe (Wifi-AP)
3. RAM 4x1 GB DDR2 RAM, 800MHz,Kingston
4. 2xHDD 500 GB Western Digital WD5000AAKS S-ATA II 16MB
5. DVD-R Asus DRW-1814BL, black
6. VGA Asus EN8800GTX/HTDP/768
7. CASE Cooler Master Cavalier III Miditower Case
8. KBRD Logitech Value Keyboard OEM
9. MON-DVI Samsung SyncMaster 226BW Wide, Dijagonala: 22" Wide,Veli?ina ta?ke: 0.285mm,Osvetljenje: 300cd/m2,Kontrast: 1000:1,Ugao vidljivosti: H/V 160°/160°,Vreme odziva: 2ms,Rezolucija: 1680x1050,Video signal: Analog RGB,DVI
10. SW Microsoft Windows XP Professional
11. SND Logitech X-530 5.1
12. COOL Cooler Master AQUAGATE Mini R80 RL-MUA-E8U1
13. MOUSE Logitech RX300 Premium Optical Mouse
14. CASE PSU 550 W P4, LC Power
Zamerke? Ono sto bih ja eventualno promenio je
- neka ploca koja podrzava DDR3
- umesto 4Gb DDR2 (koju Xp svejedno ne podrzava) uzeo 2Gb DDR3
- mooozda malo jace napajanje
- neki monitor sa malo jacom rezolucijom, 1600 i kusur mi je za danasnje monitore...malo. Gresim li?
- eventualno maaalo slabiji procesor, prilicna razlika u ceni u odnosu na 6600, a da li su razlike u performansama BAS tolike?
- vredi li uopste razmatrati AMD?
- vodeni cooler - je li to to sto mi je ponudjeno, ili...?
Comment
-
Comment