Laptop - upgrade?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

BTW, ti iz Proxy-ja su mi, na telefonski zahtev za ponudu, odgovorili da moram da dodjem do njih da im izdiktiram sta hocu, jer oni eto, ne bi masinu te cene da konfigurisu preko telefona. OK ljudi, razumem ja to, ali ja nisam u Bg, ne mogu da dolazim do vas samo da vam dam specifikaciju za masinu koju ne znam da li su uzeti kod vas ili nekog drugog - "...pa mi se najradije ne bismo bavili time...". Dobro, hvala, dovidjenja...

Nisam trazio da narucim masinu telefonon, a preuzmem i platim pouzecem, nego da mi daju savet oko komponenti i upute ponudu na mail, pa bih dosao lepo i platio ako mi to odgovara - svi redom po gradu nemaju nikakav problem sa time, ali eto oni imaju. Njihov problem, ali toliko o njihovoj poslovnosti.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ji 4Tze
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 806
      • bg
      • Honda CR-V 4WD

ova ploca jeste ddr3
      i 6600 je ok
      vodeno hladjenje je slabiji model, ima i onaj sa 120mm ventilatorom
      hladice ti (samo) cpu i to kao i neki od top modela vazdushih kulera (znachi ovaj 80mm je nista specijalno)
      kuciste moze bolje, tipa Coolermaster Stacker ili Thermaltake Armor/ (ili kandalf sa vodenim)
      napajanje je out, CM iGreen Power 600W minimum
      tastatura i mish, nemoj stedeti na glupostima, ima dobrih laptop tastatura tipa Logitech UltraX Flat, kako se vec zove, ima i neka media varijanta, od miseva mx518 minimum, mozda G5 da pogledas i probas

jos jednom da ti kazem, strpi se malo, mrtva je sezona za bilo kakve specijalne zahteve, kupovati dobru konfu kod nas je i u jeku sezone macka u dzaku, kamoli sada

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Pazi taj AQUGATE MINI nije nista posebno za OC je bezveze, i na njemu imas 80sm ventilator, koji pravi buku od 24.4 ~37.9 dBA, e sad to je po meni mnogo, byg typhoon pravi manje od 20dB, tako da bi ja to menjao za nesto drugo.
        Sto se tice memorije verovatno ako uzmes DDR3, posto na nasem trzistu i nema neki izbor kvalitetnih moze da ti se desi da protok memorijski bude manji nego sa DDR2 nekom, koja naravno ima manje latencije od DDR3, znaci treba da uzmes memoriju na toliko i toliko MHZ i CL sto manji. Ovo je samo uprosceno sta treba da gledas da me sad neko ne strelja zbog ovog opisa kakve memorije treba da budu.

A sto se tice toga da su maltene iste masine kod ta 3 prodavca, pa oni svi uzimaju robu na istim mestima, tako da i nemaju neki izbor, ASUS 8800GTX uzimaju iz Pakoma najverovatnije posto vidim da ih imaju na stanju u DL ih nemaju, tako je i sa ostalim komponentama, monitori naravno iz ERC-a itd. itd..

Sad videh tastatura ti je stavljena Logitech value, a to je najobicnija tastatura, mozda si tako trazio, ali uz ovu masinu uzmi nesto ipak malo bolje, to je isto bitno uostalom, na tastaturi kucas nonstop pa je osecaj bitan. Isto vazi i za mis rx300 je najobicniji opticki mis, uzmi neki sa dodatnim tasterima, za igre znaci a i u radu mozes da stavis neke tebi potrebne funkcije na njih.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

uf dok sam kucao ulete Ji 4Tze .

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Ajde da napisem jos nesto, posto nisam video ono LC napajanje, pazi to napajanje je ovde jako popularno posto je ok za te pare, ali ja bas imam taj iGreen sto je Ji 4Tze napisao, i meni sa masinom odprilike takvom samo imam vise diskova i nije ta ploca i proc, radi sve ok, znaci opterecenje mi ne prelazi nekih 70% pod punim opterecenjem, posto sva ta napajanja nemaju u stvari tu deklarisanu snagu nego nekih 70,80%, ovo Igreeen ima od 80-85 zavisno od opterecenja a to LC sigurni nema toliko.

Bas sam se raspisao, ali nema nesto posla pa reko da ubijem vreme.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

OK, dakle ovako:

1. CPU Intel Core2Duo E6700 2.66 GHz - voleo bih onaj Quad Core, ali da li ZAISTA vredi 1000+ EUR???
              2. MB Asus P5K3 Deluxe (Wifi-AP)
              3. RAM 2x1 GB DDR2 RAM, 1066Mhx OCZ Technology - alternativa je DDR3 ako se bude uklapao u zadatu cenu.
              4. 2xHDD 500 GB Western Digital WD5000AAKS S-ATA II 16MB
              5. Pioneer DVR-112D
              6. VGA Asus EN8800GTX/HTDP/768
              7. Kuciste THERMALTAKE Kandalf VD4000
              8. Napajanje CoolerMaster iGreen Power RS-600-ASAA
              9. Cooler COOLER MASTER Hyper TX - ima li potrebe za dodatnim hladjenjem graficke, recimo THERMALTAKE CL-G0009?
              10. Samsung SyncMaster 226BW Wide
              11. Logitech X-530 5.1
              12. Logitech Cordless Desktop Comfort Laser
              13. Logitech Optical Mouse RX300, Black
              14. Operativni Microsoft Windows XP Professional

Jos primedbi?

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Kandalf je extra kuciste, hyper TX je isto ok, za graficku, bolje nemoj nista, ako ti bude bucna lako ces staviti nesto, meni licno nije strasno, ima mnogo bucnijih, cak sam mislio kad sam uzeo prvi put da ce biti katastrofa bucna ali nije . Tastatura je u stvari komplet sa misem, tako da ti RX300 ne treba, ostalo je sve ok.

I ne treba ti Quad ne vredi on tih para, mislim mnoooooooogo je skuplji, jedino ako bas ti se daju pare. U igricama i neces da primetis razliku.

Comment

• Ji 4Tze
                  CBC Senator XXL
                  • 04.05.2006
                  • 806
                  • bg
                  • Honda CR-V 4WD

ma
                  plocha je DDR3 a ne DDR2
                  DDR2 ploca nema 3 u nazivu
                  quadcore mozes i da promenis, ima ih po oglasima i za 600e, ali to ti ne treba
                  vredi, meni mozda, tebi ne sigurno
                  mis uzmi neki bolji, stedis na gluposti

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ama j**** mis, odabracu ga kad pokupim komp

Izgleda da ce jedino pasti promena na DDR3, i to bi otprilike bilo to.

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Pa mis ti ide uz tatstauru, ne treba ti dodatni, a ako hoces bolji onda nemoj taj komplet.

Comment

• Dzoni_mkv
                        CBC Senator XXL
                        • 29.04.2007
                        • 875
                        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

206 radim u firmi koja se bavi upravo tim poslom, prodaja i servis racunara a ja sam taj serviser . Ne brigaj se ne mozes da omanes sve sto si najbrojao je sasvim ok. Ali, pojuri malo i kupi masinu u delovima. Nemoj odmah da kazes necu se maltretiram za 10-20E, mada moze da se uhvati i malo vise ali zasto ih baciti? Siguran sam da znas nekog ko ce to lepo da spakuje i instalira. Uostalom makar u Beogradu uvek mozes naci na jednom mestu povoljnije jednu stvar na drugom neku desetu itd.

Ajde da ja dodam par trivijalnih stvari cisto da bude perfekcija, uzmi SATA DVD-RW obavezno jer na tom cipsetu P35 koji ima ta ploca IDE kontroler je izveden preko externog resenja drugog proizvodjaca (JMicron JMB363) tako da je SATA logican izbor. Ne verujem da ces overklokovati do daske tako da neka dodatna hladjenja nisu potrebna. Neka bude tih Taj komplet mis-tastatura uz takvu racunaljku ne ide, i taj 6700 ti je nepotreban nije velika razlika u odnosu na 6600, ali posto vidim da si odlucio neka bude.

Evo nesto slicno tvojoj zeljenoj konfiguraciji i rezultati cisto da znas sta okvirno mozes da ocekujes

* CPU: Intel E6600 - 2.4GHz
                        * Motherboard: ASUS P5K3 Deluxe WiFi-AP
                        * Memory: Kingston 2GB HyperX PC3-11000 (For DDR3 Board)
                        OCZ 2GB NVIDIA PC2-7200 (For DDR2 Boards)
                        * Video: ASUS EN8800GTX 768MB
                        * Sound: Onboard HD Audio
                        * Storage: Seagate 7200.9 320GB
                        * Etcetera: Windows XP Professional 64-Bit
                        * Cooling: Corsair Nautilus 500
                        o Compared Motherboards eVGA 680i (P27 BIOS)
                        o Intel XBX2

Malo sintetike:

Evo malo i igara:

You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

OK, drago mi je da necu pogresiti

Pitanje: posto uzimam ovu plocu sada ali sa ovom gore navedenom DDR2 memorijom, hoce li raditi OK jedno sa drugim, s obzirom da je ploca za DDR3?

Ne uzimam DDR3 za sada jer je JAKO skupa, a u odnosu na dooobru DDR2, kao sto je ova koju planiram nije ni nesto brza. Dalje, pomenuti DDR2 radi na kloku ploce, 1066, dok za sada raspolozivi DDR3 rade na manjim klokovima i, kao sto mi je gore vec i napomenuto, na vecem latency-ju.

Dakle, mogu li bez bojazni uzeti DDR2 sa ovom plocom, i kako ce to zajdno raditi?

I na kraju, posto planiram da teram obican XP, makar dok ne izadje SP za Vistu, ima li smisla uzimati vise od 2Gb memorije, posto koliko znam, sve preko 3Gb XP ne moze da koristi, a da imam 3 modula po 1Gb opet nece valjati - trebalo bi da idu u paru?

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875
                            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Cek cek oces DDR2 memoriju a DDR3 plocu??? NIKAKO ne moze. DDR3 ide na DDR3 plocu DDR2 na DDR2 plocu. Ako oces DDR2 onda ti je izbor P5K Deluxe/WiFi-AP ako vec ides na Asus-a (sve isto kao i predhodna samo DDR2) ili nesto slicno.

Vise od 2GB realno za sada ne treba. Lako ces dokupiti jos jedan par modula kada predjes na Vistu. Xp ne vidi ni 3GB kako treba vec 2, nesto (mislim da je 2,8). Naravno pricamo od 32 bit verziji XP-a, 64 bitna nema tih ogranicenja ali 64-bitni XP nije upotrebljiv za svaki dan. Znaci, preko 2GB moze da saceka.
                            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Covek je sve lepo rekao, ja sam gore napisao to za memoriju ali zaboravi da kazem da treba 64bitna vrzija Viste, posto je XP 64 stvarno totalni krs, a racunam sto bi neko stavio Vistu 32bitnu(mislim ko voli sarenilo stavice), a inace 3.5GB Xp vidi sve, probao ja mnogo puta, ali ti ne treba vise, uvek to mozes da ubodes to je bar lako.

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

OK, onda se razumemo, thanx

Dakle oznaka ploce koja ide uz ovu memoriju je P5K Deluxe WiFi?

I daj da resimo i to, DDR2 ili DDR3 - zanemarite cenu za sada, vredi po performansama i dobitku, ili ne?

Comment

Working...
                                X