Laptop - upgrade?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JNC
    CBC Senator XXL
    • 19.12.2006
    • 1332
    • Beograd

Pa za sada ti DDR3 nece doneti performanse, zato sto kod nas nema bas brzih(tek su se pojavile preko ), ali to ce svakako ici u tom smeru, ja bi uzeo DDR3 pa ces lako te da prodas i uzmes bolje, a i te OCZ ne bi trebalo da su lose ipak je to renomirana firma za memorije.

uf cekaj da se ispravim, sad sam tek video da su ti stavili OCZ DDR2 ja mislio to neki DDR3. Inace i dalje vazi sta sam rekao za DDR3.

Eto ja bi tako, a ti kako hoces

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ipak cu uzeti DDR2 plocu, P5K, dok se ja nakanim za upgrade doci ce vreme da se menja ceo racunar, tako da mislim da cu za 400+ EUR manje u odnosu na DDR3 i slicne performanse, moci da zivim i sa DDR2 memorijom - a razliku u ceni potrosim na nesto pametnije, recimo jedno 20 igara
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ji 4Tze
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2006
        • 806
        • bg
        • Honda CR-V 4WD

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

ovaj Antec P190 je odlican onako fancy, a i onaj nine hundred je odlican vise nabudzen ko voli.

Pa to za budzenje jeste, na zalost doslo je do toga da se menjaju cele masine, kupis i posle nekog vremena zamenis celu.

Comment

• Ji 4Tze
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 806
            • bg
            • Honda CR-V 4WD

pa nije samo fancy, antec je oduvek pravio najtise kulere, utisanije kuciste od p180 tesko da ima, p190 sad ima ventove gore i sa strane, i otvoreni su
            mogu misliti koliko je tiho kad ja ni stacker-a nesto ne cujem, a ima 4 12-ce i jednu 9ku (ne racunam napajanje i ostale kulere u kompu)

to za budzenje je ono zasto sam mu i rekao da je bolje da kupi ps3

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Ma naravno nisam mislio da je samo fancy, zna se sta je Antec, nego pored svega i izgleda bas onako smekerica.

Comment

• M626
                CBC Senator
                • 12.01.2006
                • 200
                • Beograd, Konjarnik

Evo idealnog kucista za tebe:

Текст автора 'Смастерил такой вот комп в 18-ти дюймовом колесе – Самые лучшие и интересные новости по теме: Гонки, страусы на развлекательном портале Fishki.net

Naravno, prednja maska ide po zelji
                Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Posto procesor svakako klokujes uzmi najeftiniji koji ima isto kesa kao i taj koji kupujes jer razlike nema,ploca(nije mi nikako jasno sto se ljudi loze na asus kad nije nista posebno za te pare ima mnogo bolje).... sto se tice grafe ja bih ipak isao na sli sistem(sad ce drvlje i kamenje) i to upravo sa dve 8800gts jer se to trenutno best by(a i uvek mozes da ih zavaljas kasnije sa jako malim gubitkom u odnosu na jednu tipa 8800ultra) a i brze su moj predlog je
                  BIOSTAR TP35D2-A7
                  E6420
                  LC HYPERION 700W
                  Corsair ValueSelect 667 2x1gb(klokuje se kao i 2x skuplje memorije)
                  ostalo biraj
                  al samo na ovome stedis 300e a radi za sve pare
                  inace sto se tice grafulja pogledaj sta nasi rade sa ledom(mozda se 206 nalozi i na OC ko na tuning , ionako mu to dodje na isto)
                  http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... ost1166902
                  Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• civi
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1492
                    • Pozarevac

Originally posted by 206
                    Grafika ce najverovatnije i biti 8800, ili Ultra varijanta.

Nego oko hardova...nude mi 2x320Gb 7200 sa 16Mb kesa u Raid 0 modu - e sad, ono SATA2, to treba posebno da napominjem ili se podrazumeva...? Da li se SATA2 diskovi kombinuju u Raid 0 rezim...? Valjda nisam lupio

Procesor ce biti Core2Duo 6700, DDR3 ploca i memorija, vodeno hladjenje itd...
                    Inace sa onim sata 2 i raid 0 si me zasmejao do suza ako ti je BRZINA bitna juri raptore raid 0 je mod u kome 2 diska rade kao 1 deleci posao na dva dela pola ide na jedan a pola na drugi al ako jedan od bilo koja dva skvikne odose podaci u vecna lovista
                    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• M626
                      CBC Senator
                      • 12.01.2006
                      • 200
                      • Beograd, Konjarnik

Ako vec nece uzimati Raptore, onda moze jos jedan obican disk i da napravi Raid 5 mode. Crkne disk (pu, pu, pu), uzme i zameni ga bez gubitaka podataka.
                      Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Nisam se uklju?ivao u predlaganje zato što nisam imao (ve?ih) primedbi na ono što je ponu?eno ?oveku, ali sada ste prešli u teško teoretisanje pa da se malo uklju?im sa praksom.

Da li je neko od vas probao bilo šta od toga što piše, u varijanti integrisani kontroler vs namenski kontroler (raid), nije sve to baš tako jednostavno kao što piše u Svetu kompjutera... (po?evši od toga da biostar plo?a uopšte nije raid, tek u deluxe verziji, do toga da se ti integrisani raid kontroleri baš i nisu nešto pokazali), a o softverskom mirroru ili stripingu, koji nude neki operativni sistemi ne?u ni da pri?am, to je radilo jedino kako treba na novell-u... Raptori su nepotrebni i preterano skupi za bilo kog korisnika, bolje staviti 3+ "obi?nih" diskova na pravom kontroleru u raid5 nego dva raptora u stripingu...

Ako ideš do perverzije onda na?i neku Cherry tastaturu (makar i od pre 15 godina) pa ?eš shvatiti da je Logitech samo jedno jeftino par?e plastike, uzmi NEC ili Eizo monitor, Plextor DVD,... Alpha APX CPU, Patek Philippe sat, crveni BMW...
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Ji 4Tze
                          CBC Senator XXL
                          • 04.05.2006
                          • 806
                          • bg
                          • Honda CR-V 4WD

ja raid0 na 'obicnim' kontrolerima koristim od pre neke 3 godine: SiL680r, na kartici, pa NF3, NF4 i sad intel ich8r integrisani a za nechim boljim nisam imao potrebe, pritom je bilo i preskupo tada...
                          sigurno je bolje, ali meni je i ovo ohoho brze nego single disk
                          sto se problema tiche, skoro nam se desilo u birou da jedan disk iz raid-a crkne, ali na vreme je poceo gresku da javlja, pa smo vanredno i bekapovali podatke.
                          To je jedan slucaj u 20-ak, s moje strane i ortaka koji koriste slican setup, da je doslo do nekih problema (i tu je, eto HDD crkao, ne kontroler)
                          za ozbiljnije raid kombinacije, verovatno se ne bih oslanjao na integrisane kontrolere

ali 206 ce biti zadovoljan raid-om na chipsetu, nivoi igara su po pravilu veliki i sporo se ucitavaju

Comment

• JNC
                            CBC Senator XXL
                            • 19.12.2006
                            • 1332
                            • Beograd

tacno je ovo sto kazes uglavnom_bezopasni, integrisani kontroleri nisu za ozbiljan rad, evo pre dva-tri dana sam podigao 5 servera u raidu, i korisceni su kontroleri od 300 evra, ali mislim da ovde za tim nema potrebe, raptori jesu extra i sam ih koristim, ali tako bi dosli do masine od ko zna koliko para, mislim da ce mu ovo biti super, sve sto je bitno za igrice ima, dobru grafiku, proc, dosta memorije.

A sto se tice da je mogao slabiji proc posto ce ga ionako klokovati, to jeste, ali ovaj ce isto tako klokovati i dobiti opet brze nego slabiji klokovan, tako da bolje da uzmes 200ks u startu pa podignes vise, nego 150 na 200 i to je to(ala sam napravio analogiju da bude u duhu foruma )

e da zaboravi, ima i extra kuciste

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Bezbednost i redundantnost podataka - na igrackoj masini? Bas me zabole i ako crkne i pogubim podatke

Da kupujem Raptore i dam iste pare za 5x manji kapacitet, za dobitak u brzini koji je vredan nekome za...sta? Neki rendering? Neka, hvala.

A ovo za overklokovanje...OK, ako podjes sa 200KS pa nabudzis na 300Ks to je super. Ali ako pocinjes sa 300 pa odes na 400, jos bolje.

Uostalom, masina je vec kupljena, sklapa se, pa ako koga interesuje videcu sta 3D Mark bude rekao
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• JNC
                                CBC Senator XXL
                                • 19.12.2006
                                • 1332
                                • Beograd

e pa da se lepo naigras na njoj

Comment

Working...
                                X