Originally posted by 206
Laptop - upgrade?
Collapse
X
-
Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
Comment
-
-
3D Mark nije referentan, ali zato nesto u cemu performanse mogu neverovatno da variraju, kao sto je igra - jeste relevantno?
Ne bih rekao.
3D Mark, kakav takav je, ne interesuje me po kakvim kriterijumima meri, ali moze da da referentne vrednosti za uporedjivanje razlicitih konfiguracija, koliko god neprecizno, ali sigurno dosta informativnije nego igra...kako god.
Comment
-
-
Nisi upravu.
Rezultat u 3D marku moze takodje da varira, cak znatno vise nego u igrama. Ista konfiguracija isti drajveri, dve razlicite instalacije Windows-a (obe sveze), razlika u rezultatu vise od 500 poena, malo li je ?
3Dm je sinteticki test i kao takav ne prikazuje realno stanje, igre su mnogo realnije, jer ces njih igrati, a ne 3Dm i naravno da ce rezultat varirati zavisno od hwd konfiguracije.
Iz tog prostog razloga je igra mnogo vise referentna za merenje performansi, jer ces tu razliku u FPS-u primetiti.
Takodje mnogo je bitnija razlika izmedju najveceg i najmanjeg FPS-a, nego srednje vrednosti koje igre izbacuju (npr. Q4), jer ti tu razliku vidis kao usporavanje.
Inace razlog zasto je 3Dm postao manje-vise irelevantan je taj sto proizvodjaci optimizuju drajvere za testiranje u istom, te od verzije do verzije drajvera, performanse mnogo visestruko da skoce, a realnost je druga prica. Jeste rade isto i sa igrama, ali se isti engine koristi na vise igara, uz neke izmene u implementaciji, pa treba malo vise da se pomuce oko varanja.
Comment
-
-
Pravo kažeš, jbm ti Oblivion zbog njega sam ostao bez mašine, oteo burazer da se igra, ma to je lopovska industrija, svi njegovi 3D programi za vizuelizacije arhitektonskih rešenja rade odli?no, ali obi?na igra jok...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Lepe su ta?no onoliko koliko investitor plati da budu lepe
Osnovni problem je to što je Ice Age renderovalo 250 DEC Alpha APX radnih stanica, slike su pripremane na bezbroj Onyx i Octane SGI mašina, a sve je to spajao u jednu celinu SGI Oxygen (sve ukupno više od 500 render procesora i neograni?eno vreme)..., a oni bi iste efekte da postignu na jednom obi?nom PC ra?unaru i to u realnom vremenu...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Nije ovo off, možda neko dobije ideju kako da uposli zver i kad se ne vrti oblivion
Ovde možeš da vidiš deo radova, uz napomenu da su slike malo redukovanog kvaliteta da bi se lakše u?itavale sa neta.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Cime se vi bavite, 3d mark, k...palac...
Ja jos imam masinu na 1000mhz, i plus sve mogu da radim na njemu.Ima internet, ima Delphi, C, pascal, DW, PhotoS.....i nemam problema.
Sta ce vam takve besne masine?Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Comment
-
-
Pa da si procitao topic video bi da 206-ica oce da se igra a onda mora besna masina, za sve ostalo manje vise, ali na zalost je doslo do toga da kad me neko pita kakva masina mu treba ja ga pitam oce li da igra ili ne(naravno pri tom se misli na oblivion i tako te igre, a ne kuglice i pasijans).
Stavljao sam ja i na masine od 300MHz, ruter, firewall, DNS .. i to sve radi super, stavis i zaboravis, ali igre
Comment
-
-
Originally posted by stefanvesCime se vi bavite, 3d mark, k...palac..., a mom bratu mnogo zna?i da li ?e rezultat videti za 2 ili 12 sati, u bržem slu?aju može za isto vreme da uradi 6 razli?itih varijanti, a usput voli i žanr kom pripada i oblivion...
Idealno bi bilo da kupimo neku neku SGI radnu stanicu, koja jede PC za užinu, red veli?ine je 4-5k dolara, ali je problem u programima koji koštaju preko 130k dolara (samo ono neophodno što bi mu trebalo) i ne postoje piratske verzije. Doduše i za PC mu treba oko 25-30k eura, ali polako, bi?e... (da bi se u?estvovalo na medjunarodnim, a i sve više doma?im, konkursima mora da se ima kupljen sav software koji je korišten)
A koliko vidim i za igre to po?inje da važi... onaj steam i non-steam...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
Comment
-
-
Comment
-
-
daj slike kucista (unutra i spolja) i da vidimo jesi li nas poslusao za tastaturu i misa???
BTW za*ebi overklok to sto time dobijes ne mozes da izmeris. Da li ces imati 2-3 FPS-a vise ili manje ako imas 100 i kusur je nebitno.You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
Comment
-
Comment