Laptop - upgrade?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Dzoni NHF, ali ne lupaj
    Nisam kuci, mrzi me da obrazlazem.

Comment

• Dzoni_mkv
      CBC Senator XXL
      • 29.04.2007
      • 875
      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Za overklok? Obrazlozi, covek je slupao gomilu para u masinu koja je dovoljno jaka da skoro sve naslove tera u najjacoj rezoluciji sa svim detaljima, zasto mu je potreban overklok kada sve to moze da defaultu??? Karikiram za 2-3 fps-a ali opet je nebitno kada je masina dovoljno jaka. Overklok je cist "gust" eto da vidis koliko moze, krajnje marginalana stvar. Ako masina nesto moze da uradi ona ce uraditi a ako ne moze overklok je nece mnogo izvaditi.
      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• M626
        CBC Senator
        • 12.01.2006
        • 200
        • Beograd, Konjarnik

Um... moracu da ti protivrecim u tome.

Povecaj rezoluciju na 1600x1200 (ili vise), ukljuci anitaliasing i anosotropic filtering na najvece vrednosti i gledaj kako ti fps pada.

U tim slucajevima ti dodatnih 30-50% ubrzanja koje mozes ostvariti overclockom znaci puno. Nije isto igrati sa 30-40fps ili sa 50-60fps (karikiram, 30fpsa je po meni neka donja igriva vrednost).

Ako zanemarimo igrice, uzmi renderuj neke kompleksne scene pa ces videti razliku izmedju 4h (na defaultu) i 2h (overklokovano).

Samo primeri u cilju pokazivanja da procesorske snage nikad dosta
        Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Da li je 30 ili 2000 fps-a tebi je svejedno, bitno je da ne padne ispod 30 u željenoj rezoluciji sa željenim efektima.
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Cak i da imas Quad core sa o/c-om bi dobio dosta, ako samo gledamo cpu, jer su sami procesori postali usko grlo perfromansi sistema, a ni najnovije igre u potponosti ne iskoriscuju 2, a kamoli sva 4 jezgra.

Graficke su postale visestruko brze i vec duze vreme su brze od procesora, a imam osecaj da se igre sve manje optimizuju, jer su potrebne sve jace komponente nego ranije da bi se igralo u visokim rezolucijama, a nesto ne videh preteranog napretka u kvalitetu i efektima...

@M626 - Imas PP

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ok jedino u suvom krcanju brojeva (matematici) ima smisla overklokovati, znaci neka simulacija gde je veliki broj matematickih proracuna. Ja licno svoju masinu sam overklokovao jednom video da to moze radi ko zmaj i?? Vratio na default, za excel, access, surf i multimediju mi to i nije potrebno. Uostalom vocko rece da najnovije igre nisu optimizovane i da ne iskoriscuju dobro 2 jezgra ili 4 (sto je tacno) pa prema tome sve i da nagazite procesor opet imate softver koji kaska i neoptimizovan je.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

za excel, net moze i P1, ja pre nekih mesec dana drzao kod kuce 30" TFT, i zamisli sa GTX-om nije moglo sve na max u max rezoluciji, a sa OC svega sto moze, bilo je naravno dosta bolje, iako ni to nije islo kako treba.

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Dobro, sad vec u preteranu diskusiju idete vezano za ovu temu. Necu da overklokujem nista, za sada, jer sve radi apsolutno perfektno.

Kako god, masina bez overkloka, u svakoj igri koji sam do sada probao, ukljucujuci tu Oblivion, Stalker, Quake 4, Far Cry, X3, C&C3 i jos jedno 10-ak drugih - sa max. rezolucijom 1680x1050, svim mogucim podesavanjima podesenim na apsolutni maksimum - ne secka niti se moze primetiti bilo kakvo usporenje ili "preskakanje" u ama bas ni u jednoj jedinoj igri ni u jednom jedinom trenutku.

Svo je sve sto je meni potrebno da znam.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Zamolio bih te da da napises tacna podesavanja za oblivion i ako te ne mrzi sa fraps-om da snimis framerate, posto zaista ne znam nijedan kompjuter na kome oblivion ne secka, a da je sve na max sa detaljima.

Mada... seckanje je subjektivno, posto vidim razliku izmedju 30 i 60fps-ova (mane posla ).

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Pro?itaj do kraja ovo za po?etak

http://www.100fps.com/how_many_frames_c ... ns_see.htm
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

Sta podrazumevas pod max? sta je sa aa i af modovima ?znaci potpisujem da ima svasta sto ce da secka u max ps probaj dirt pa ce da klokujes samo tako
                        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                        X