Komšija tukao majku, a zatim ušao u moju kuću i pretio

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

U odbrani od takvih bolesnika sve je dozvoljeno, pod uslovom da ne bude okrivljen onaj koji se brani! Po recima mog starijeg vodnika I klase ako se kao sredstvo odbrane koristi utoka (sto je vec malo drasticniji primer ), ako bas mora, najbolje je koristiti je iz nekog ugla ciji je ugao takav da putanja zrna ide odozdo prema gore, sto ce reci iz lezeceg, cuceceg i sl. stava kako bi forenzika dokazala da je pucanj bio u samoodbrani tj. posle pada koji je usledio odmah po napadu na onog koji se brani! Znaci pamet u glavu, vucjak u dvoriste i stoljpi pod jastuk!
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

Re: Komšija tukao majku, a zatim ušao u moju ku?u i pretio

Originally posted by greywiendog
      Secam se kad sam bio klinac, i dosao mi brat (koji je crn, celav, kick boxer), i on mom bratu iz njegovog dvorista, vice:"Cigane, cigane!" Burazer prelece kod njega, i sa nekoliko poteza mu lomi ruku i bas ga je "ubio"!

Originally posted by alexa05
      Znaci pamet u glavu, vucjak u dvoriste i stoljpi pod jastuk!
      =]

...

graywiendog,
      imao si nesrecu da to dozivis.To je jako zalosno i traumaticno.Kako si opisao njegovo ponasanje radi se o psihicki oboleloj osobi.pored svega (mozda) treba naci i sazaljenje za tog mladog coveka.njemu je nekad davno trebala da bude ukazana pomoc ali to niko nije uradio.kazes da mu je tvoj brat kick-boxer jednom davno polomio ruku zbog uvrede?Meni se javlja...pitanje..da li je taj tvoj nesrecni komsija bolestan(lud) ili je bezobrazan ili oboje...?
      Treba imati ljudskosti i hrabrosti i zapitati se kako je i zbog cega postao narkoman i zasto taj problem sa njim tako dugo postoji?
      Mozda mu je bilo jako tesko pa je hteo da olaksa sebi pritisak ili je to poceo iz uzivanja i obesti onda za njega ne treba imati milosti.
      E sad..kada je pretukao majku prvi put trebao bi da bude uhapsen i izveden pred sud.Sud drzave Srbije je zasto ne reci katastrofa i zakon nije uskladjen sa razvijenim zemljama i prilagodjen potrebama coveka,o tome niko ne brine,vec kriminalaca i nasilnika.Po tom zakonu pretpostavljam ako majka nije pretrpela "teske telesne povrede" mogao bi da dobije prekrsajnu prijavu za JRM i simbolicnu novcanu kaznu,umesto krivicne prijave i da se razmislja neko vreme u zatvoru.Izaci ce bez posledica i problem sa njim ostaje ili se pogorsava.
      Sa druge strane ako za njega porodica i drzava nije ucinila dovoljno,sto je sasvim moguce,on bi trebao da nadje posao i da ima mogucnost da se osamostali.Na zapadu sa 18god SVI rade,part time ako si student.U Srbiji to nema sanse.....pogotovo u malom mestu.Nema posla.Pa kakvo je to onda drustvo???
      Jos jedno zapazanje i zavrsio sam
      Ovde se cesto prepricava surovost kao neka vrlina??Dosta je vise te opsednutosti policijom i nekim interventnim brigadama,oni su samo drzavna "firma" i nista vise koja ima jasno definisane situacije u kojima sme da primeni silu.A najsladje je citati teme o brutalnosti policije i kako se policajci podmicuju.Kad se takvo ponasanje gleda blagonaklono u drustvu sve je sranj.e.Tamni vilajet. [/quote]

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Ne mogu da verujem,prosto sam sokiran.....
        Sigurno nebi cekao ni sekund da mu se naebem keve,otreznio bi ga odma mamu mu narkomansku.
        Brate za sestrinu i svoju decu nebi uopste razmisljao sta ce biti sutra!!!
        To je definitivno kombinovana ****** sa kojom nema razgovora i pregovora ali dobro
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Najlakse je biti boodala, tesko je biti pametan !
          Sila se najbrze resava jos vecom silom, ali to dovodi do rastuce spirale nasilja i to je neminovnost.
          No, neki put se nema izbora, toliko je jednostavno... na zalost
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

cekaj na kraju ispade da on tebi moze da udje u kucu da pocne da se dere i preti a da ti neas prava nista da mu radis?
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• greywiendog
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 421
              • Stara Pazova

Upravo tako! Mozes da mu radis sta hoces, ali ces odgovarati zbog toga...
              Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Pa bilo je reci o tome da ce se uvesti zakon koji ce regulisati taj "ulazak" na posed,nesto tipa kao u americi da mozes i da nasrnes fizicki na siledziju,a po potrebi da ga mozes i zveknuti !

@prolupator

Pa znam da je to najlakse ali ovo sta je ovaj priredio jednostavno nema nikakvog opravdanja i nista ti drugo i ne preostaje jer kako bi ga drukcije izbacio iz kuce!?
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Ve? sam rekao, ali da ponovim za one koje mrzi da ?itaju od po?etka, a u vezi odgovornosti, samo kažeš: "što mi je bio klizav pod, baš žena uglancala, pa se oklizno jedno 5-6 puta i svaki put potrefio dovratak glavom, smotan neki ?ovek..."
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• PINHEAD
                    CBC Senator XXL
                    • 30.03.2005
                    • 373
                    • BG, Vidikovac

U takvim situacijama pravo resenje je onaj americki zakon o "tresspassing" - u i to u onoj tezoj varijanti.

Potegnes Remington i problem resen.......

Sto neko rece, sila i nasilje su ponekad neizbezni... dzaba tebi sve prijatelju sto si ispostovao zakon, kad ste svi ostali sa traumom do kraja zivota. Mislis da neko moze da ti nadoknadi sve to? Ko zna u kom trenutku zivota ce ti se ta scena vratiti i kako ces odreagovati.....to su mnooooogo zaebane stvari.

Al sto kazu ljudi, vreme valjda leci sve.........zasad budi srecan sto nije ispalo gore, i probaj nekako da ostanes iznad svega.....Da se razumemo, da sam bio u tvojoj poziciji, i da se bilo sta desilo deci ili nekome od mojih ukucana ( ebes namestaj i stvari ) - odreagovao bih fizicki. Bejzbolka je sasvim dobro resenje u toj situaciji ( preskocimo vatreno oruzje, to je ipak za neke ekstremnije situacije ili za ne daj boze ).
                    I ne bi sam bog ako ga ima mogao da me optuzi za to sto sam pokusao da zastitim svoje najmilije ako sam vec mogao.

Ima jedna pametna misao:

"Nikad ne ulazi u raspravu sa budalom, jer ce te spustiti na svoj nivo i pobediti iskustvom"

Nazalost, postoje u zivotu i mnogo teze stvari od rasprave, gde ova misao i nije bas uvek primenjiva.......

Veliki pozdrav i drzi se!
                    EI9, EJ9, EK9......

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

Ovako:imao sam slican slucaj pre 7-8 god;jedan ludak iz mog komsiluka tog leta nesto pretio po komsiluku,sretne mog oca i majku i pocne da preti,cale tu naravno popizdi medjutim molila ga moja keva da ne pravi gluposti,i to se tako zavrsi.Pozovu 92,dodju plavi i pocinje standardno izvlacenje:"mi tu nista ne mozemo dok ne uradi ovo ili ono,ili dok porodica ne prijavi (dusevni bolesnik,leceni) pa da ga smeste gde treba.
                      Dan-dva posle toga,brat i ja kod komsije i dolazi doticni i NAPADNE NAS!Incident je brzo smiren jer smo od strane komsija moljeni da ne pravimo problem kod njih.U redu,reko'.Proslo neko vreme i sretnem ti ja njega na putu (u prolazu,kolima),i ludak stane.Stanem i ja i tu mu lepo objasnim neke stvari detaljno. Posle dan dva dolaze kod mene dva pandura,po prijavi supruge doticnog ludaka(napominjem:nema svedoka,i sl., jos sam i tad bio izazvan da reagujem na njegovu provokaciju) i pocinje pricato,kako,gde...,na sta dobiju odgovor da smo vec imali problema sa njim,da smo bili napadnuti i da tad niko od njih nije reagovao,i sl.Ceo slucaj se zavrsio tako sto mi je receno nisi trebao (jer sam ja rekao da ga jesam kad su me pitali jesam li ga ) i da se ubuduce obracam organima reda u ovakvim sucajevima.
                      Epilog: doticni i dalje zivi u mom kraju,i dalje ima ispade,doduse sada dosta retko,ali mene i moje ne sme ni da pogleda.Da se razumemo,nisam ja neki siledzija i manijak,ali bio sam doveden u situaciju da moram da se branim od ludaka,i to sam i uradio.

@greywiendog:
                      Tvoja situacija je jos gora-bio si ugrozen ne samo ti vec i tvoja porodica,mala deca,pretio ti ludak u tvojoj rodjenoj kuci,i mislim da niko ne bi mogao da ti zameri da si prebio stoku.Ej bre, pa umesto da budes bezbedan u svom domu moras da strepis od ludaka i jos ne mozes da se branis! Evo sad se i ja iznervirah.Ponekad ne vredi ni biti pametan i kulturan kad imas posla sa boodalama,moras da se branis.

Ne znam koji bi bio pametan savet u ovoj situaciji, samo se nadam da ti se ovo nece ponoviti,tesko ces ponovo otrpeti boodalu.Da se osvrnem i na onu pomenutu surovost,nista od toga ne podrzavam,ali jednostavno kada ti je zivot,ili jos gore porodica ugrozena,tu vise racionalnog razmisljanja nema-moras da se branis.

Ja malo udavih,IZVINITE,ali me ova prica stvarno iznervirala...
                      Toyota Čačak

Comment

• alexa05
                        CBC Senator XXL
                        • 23.07.2006
                        • 1769
                        • Smederevo
                        • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Mozes da mu radis sta hoces, ali ces odgovarati zbog toga...
                        A moze i neko drugi za tebe da uradi sta ti hoces i problem resen!

P.S. A mozemo i mi onako grupno da ga posetimo, jedan skupic Cannonovaca tu negde u komsiluku, ugazimo bitangu tako da se vise ne seca ni ko mu je komsija a kamoli da je u nekoj zavadi sa njim! Mislim cisto onako da izbacimo bes i negativnu energiju iz sebe koje smo svi puni zbog ovih nesnosnih vrucina i da istovremeno stavimo lock na one teme gde se svadjamo medjusobno.
                        EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• greywiendog
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2006
                          • 421
                          • Stara Pazova

Pametna zavrsnica posta!
                          Da se mi zdravi i normalni ne svadjamo!

Sto se tice "komsije" vidjen je jutros kako prolazi sa naocarima preko pola glave!!! Nije ni pogledao u dvoriste! Verujem da se nije ohladio, i da je ljut na nas jer je dobio batine, ali sam je trazio! Ako je imalo pametan shvatice da ce mu biti jos gore ako samo udje u dvoriste i nadam se da ce se promeniti jos vise se nadam da ce se odseliti (prosli put kad je bio u policiji, odselio se u Vrsac i nije dolazio nekoliko godina)...
                          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

... nije moj pokojni deda bio lood sto je spavao sa "tetkom" ispod jastuka, jedino sto je babi bilo frka da matori nesto ne sanja pa je zvekne u snu...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• gt nebojsa
                              CBC Senator XXL
                              • 11.05.2007
                              • 348
                              • Preljina,Cacak

jos vise se nadam da ce se odseliti (prosli put kad je bio u policiji, odselio se u Vrsac i nije dolazio nekoliko godina)...
                              Pazi,i ovaj moj komsija se vise puta "selio" u Vrsac,ali ga posle puste...
                              Toyota Čačak

Comment

• Rendjo
                                CBC Senator XXL
                                • 26.06.2006
                                • 340
                                • Zadar HR

Gle..razlika između normalnog čovjeka i luđaka je to što luđak nema što izgubiti i zato je spreman na sve..naš kolega ima ženu,djecu,obitelj,dom i još mnogo lijepih obiteljskih trenutaka pred sobom.Da li se to isplati staviti na kocku radi jedne neurotične budale?Ja ne bih..postupio je najpametnije moguće,na dobrobit svih ukučana..da ga je udario ko zna što bi se sve okretalo u njegovoj glavi blesavoj,jer bi provodio vrijeme u smišljanju pakosti i osvete,a ovako je svjestan da je sam kriv što je dobio po tamburi iako ga je susjed smirivao.Sad vjerojatnoi kaže sebi;e, da sam ga slušao mogao sam bolje proći

Comment

Working...
                                X