Fora je što zakon ne misli da je on ugrozio živote samo zato što je upao u kuću. Da je ušao sa pištoljem to je već skroz druga priča. Treba proučiti neke članove vezane za nužnu odbranu i ostale pojmove, pa ako se planira neko prebijanje ili nešto još gore, da se zna kakve se izjave daju, i eventualno postavljanje nekakvih dokaza.
Komšija tukao majku, a zatim ušao u moju kuću i pretio
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Čuj,uletio je sam u kuću i nema svjedoka na svojoj strani,a i ne znam ko bi normalan svjedočio u njegovu korist..sad ne znam kakav je lik tip,dal je samo pijana ****** koja nasumce prijeti,izgrednik ili potencijalno opasna osoba.Ako je bez oružja onda je manje opasan..a i nadam se da je policija obavila pretres stana njegovog tako da budeš siguran..
Comment
-
-
Originally posted by Rendjo.....a ovako je svjestan da je sam kriv što je dobio po tamburi iako ga je susjed smirivao.Sad vjerojatnoi kaže sebi;e, da sam ga slušao mogao sam bolje pro?i
Jedno je kad se coveku jednom desi da poludi.....a drugo je kad mu se to stalno vraca. U ovoj drugoj varijanti pomazu samo lekovi i chike u belomEI9, EJ9, EK9......
Comment
-
-
E pa ne znam onda kako bi vi to drugačije riješili?Palicama,šakama..toplim ili hladnim oružjem..ne znam stvarno..ja bi gledao riješiti problem što bezbolnije i ako je ikako moguće bez prolijevanja krvi..kad bi baš bio natjeran da se branim borio bi ko ranjena zvijer taman da mi je Mike Tyson ušao u kuću.Dohvatio bi sve što imam u blizini..kad se brani obitelj nema zakona iznad toga..
Comment
-
-
Originally posted by PINHEADJedno je kad se coveku jednom desi da poludi.....a drugo je kad mu se to stalno vraca. U ovoj drugoj varijanti pomazu samo lekovi i chike u belom
@ Rendjo
Sve sto kazes si u pravu i u potpunosti se slazem sa tobom! Razmisljao sam o tome sta ce biti ako ga udarim, i odlucio da to bude poslednje sto cu uraditi! To su jako teske situacije, deca su tu kojima je to strano, i ovako su bili sokirani, a sta bi tek bilo da su videli tucu!Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
Comment
-
-
Policajac je rekao da su izjava moje mame i moja dovoljne da ga zatvore! Dobicemo poziv na saslusanje a za dalje cemo videti! Sad je njegova mama bila kod komsinice, i pitala da li je povredio nekoga kod nas, i kaze da nije znao sta radi jer je bio pijan, a prethodno se svadjao sa jednim likom kome duguje velike pare, pa se zbog toga napio i pobesneo...Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
Comment
-
-
prijatelju, nista ne pomaze kod takvih likova kao jedne dobre batine. dakle, opremi se bejzbol palicom (u nedostatku iste koristiti obicnu sprsku motku) i kad pokusa sledeci put da udje u dvoriste izvadi mu zeca iz kape (a kapa na glavi), pa neka se on ******** i tuzi tebe.
dobre batine se nikad ne vracaju
Comment
-
-
Ovde je samo stvar u tome gde je granica samokontrole. Ja sam rekao gde je moja.
Na mene moze da se dere do ujutru. I don't give a damn. Pa moze cak i fizicki da nasrne na mene. Iskuliracu.
Ali kada bih cuo dete koje vristi i place i dozivljava fras i psihotraume zbog boodale, nedajboze da nasrne na nekoga fizicki - apsolutno bih branio ono sto volim i cuvam kao oci u glavi! Nema tu drugog zakona prijatelju moj.....
Jedina situacija u kojoj bih mozda iskulirao je ako sam svestan da moja reakcija moze da izazove da se ljudima oko mene desi nesto lose.
Al opet, pitanje koliko bi se meni suzila svest u trenutku...........svi smo ipak, samo ljudi.....EI9, EJ9, EK9......
Comment
-
-
Dobro je shto se ipak zavrshilo bez tezhih posledica, u takvom stanju je mogao da nasrne na bilo koga, a posle bi bilo kasno za sve... Medjutim, chak je i pretrpljeni stres itekako nanoshenje shtete, a najjachi ce utisak izazvati upravo kod sestrinih klinaca koji su se tu zatekli...
Za neku normalnu drzhavu - sasvim dovoljan razlog, i sasvim dovoljno teshko krivichno delo da se majmun tuzhi i odstrani iz drushtva na neko poduzhe vreme, i usput "masno" plati za svoje postupke. A to shto je bilo prisutno i dvoje maloletne dece bi stvar samo dodatno pogorshale (po njega), obzirom na to koliko su pravosudni sistemi tih razvijenih zemalja "osetljivi" po pitanju zashtite prava dece.
Ovde ne mislim na USA, tamo bi majmun popio metak chim bi krochio u dvorishte kuce, a o takvom "upadu" u samu kucu da i ne pricham...Sa te strane gledano, tako liberalan sistem nabavke i posedovanja vatrenog oruzhja "preko bare" zvuchi kao dobra ideja. Problem je shto nije cilj svima zashtita svoje porodice i lichne svojine, nego neshta sasvim drugo...
Elem, ja se potpuno slazhem sa myokis-om po ovom pitanju. Da ti majmun upadne u kucu, pred bolesnu majku i dvoje maloletne dece (nebitno tvoje ili sestrine...), istraumira sve redom i preti...?!Ne znam kako si se suzdrzhao a da ne reagujesh?
Opshte je poznato kako je stanje ovde u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i po KiM uopshte. MUP Srbije ima svoju kancelariju u severnom delu grada ali se sve svodi na administraciju, ima policajaca "u civilu" ali ne postoji nikakva "operativa" na terenu. Sa druge strane, KPS policija je samo grupa nesrecno sakupljenih (dojucherashnjih) besposlichara i kojekakvih danguba, koji su totalno nestruchni i slabo obucheni i istrenirani za obavljanje svog posla. Dakle, shto se opshte bezbednosti i javnog reda i mira tiche, nema se maltene na kog osloniti. Ako imash provalnika u sred noci, nemash se kome obratiti za zashitu, osim ako nisi sam sposoban to da uradish.
Zashto ovo pricham i kakve veze to ima sa tvojim iskustvom? Pa, iz tog razloga shto i pored takve situacije u severnoj Kosovskoj Mitrovici situacija je zachudjujuce dobra i ima zachudjujuce malo prekrshaja odnosno krivichnih dela (ili pokushaja istih)!? Faktichki, ne postoji policija u smislu u kojem se ona dozhivljava kao organ za kontrolu javnog reda i mira (izmedju ostalog), ali i pored toga ovde ima daleko manje pokushaja ili izvrshenja krivichnih (ili prekrshajnih) dela nego shto bi se moglo pomisliti. Razlog lezhi u chinjenici da su svi (kriminalci, pravi ili wannabe) svesni da je svako spreman da se brani sam, pa se nije lako odluchiti da obijesh nechiju radnju, pokushash kradju, ili, ne daj Bozhe, upadnesh u nechiji stan/kucu, a onda te uhvate...
Bilo je sluchaja kad je lopov uhvacen na delu zvao (KPS) policiju u pomoc
Sem toga, "tetaka" i ostalih "chlanova porodice"ima verovatno u 80 ili 90 % stanova/kuca, tako da treba zaista stegnuti 00 pa provaliti u nechiji dom.
Sve je ovo uticalo na to da je lopovluka u severnoj Kos. Mitrovici zaista malo, uzevshi u obzir da praktichno ne postoji policija, bar ne ona koja je spremna da deluje brzo i efikasno, dok nije kasno. Naravno da ima kradja (automobila najcheshce), provala tu i tamo, ali gde ih nema?Ono shto je ovde faktor ravnotezhe nije strah kriminalaca od organa gonjenja, nego od samog vlasnika. "Greshka" se ovde "ne placa" pritvorom, ili kratkotrajnim "hladjenjem" u nekom bajboku, vec lichnim zdravljem (rebrima, bubrezima i sl) a vrlo moguce i zhivotom.
Ponavljam, kad vec ima takvih sklonosti voleo bih da je dotichni upao u nechiji stan ovde u severnoj Kos, Mitrovici. Pored svega napisanog, nakon 8 godina zhivota pod opshtim ovdashnjim uslovima takvim kakvim su, ljudi su neverovatno "kratkog fitilja" i jedva bi dochekali jednu takvu budalu da isprazne malo negativne energije
Comment
-
-
Nisu te budale baš toliko ludi koliko se prave..kladim se da mu je neki mafijaš kome je pucati u nekoga isto kao i popiti čašu vode da ne bi ni prišao dvorištu a kamoli ušao u njega.U pravilu su žrtve normalni ljudi kojima oni kao jedinu slabost vide to što su ovi normalni i neće reagirati jer su u strahu za život,obitelj i drugo i kao takvi su idealna meta za teroriziranje od strane tih
Comment
-
-
jedino ako dati dobre batine zna?i nekoga smjestiti u kolica trajno
U pravilu su žrtve normalni ljudi kojima oni kao jedinu slabost vide to što su ovi normalni i ne?e reagirati jer su u strahu za život,obitelj i drugo i kao takvi su idealna meta za teroriziranje od strane tihpa ga malo olupati.
kao sto je rekao gojko djogo: "boj se ovna, boj se govna, pa kad ces ziveti"
Comment
-
-
A da li je kuca bila zakljucana ili je nasilnik u istu usao bez ikakvih problema?!?!
To je kao kada se ostavi kljuc u bravi u vozilu... Pa prakticno se pomogne onome ko pravi krivicno delo!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Pa to je bilo u sred dana! Bilo je sve zatvoreno a nije bilo zakljucano, naravno! Da sam zakljucao pokusao bi da provali a u tom slucaju (kada bi razvalio), bi i dobio! Ja sam gledao da iskontrolisem situaciju (sto sam i uspeo) jer sa takvim nema normalnog razgovora! Rekao je da ce zvati ispekciju zbog psa, ja sam rekao:"U redu, zovi, a sad izadji i nemoj da se deres zbog dece"! On je samo galamio ja mu pokazao gde su vrata i to je to! Da sam se odmah zaleteo na njega, ko zna sta bi bilo na kraju!!!Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
Comment
-
Comment