Puromat za pranje kola!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Puromat za pranje kola!

Evo danas sam bio u jednom Cash&CAry marketu u Vrbasu ( u pitanju je Figrad ) i tamo spazio puromat za 5500 dinara ...... ruchni je, nema tochkice, malih dimenzija, karakteristike:

Snaga --1350 W--
    Presure ( top ) --130 bar--
    Presure ( rated ) --65 bar--
    POtrosnja --130 litara na sat--

Shta mislite, da li ovaj puromat chemu vredi ...... naznam koja je marka u pitanju, nisam obratio paznju, ali koliko sam zapamtio plave je boja, ruchni i proizvodi se u Belgiji!

Naravno kada sam pitao da li chemu vredi, mislio sam prevashodno na pranje kola i poneki tepih u toku godine!

Hvala na pomoci!
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Zavisi koji je proizvodjac! Imas karcerov za 4500-5000din.,ipak je to rolex za "puske"!
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• mb12
      CBC Senator XXL
      • 06.11.2006
      • 640
      • Vrbas
      • Mazda 626 2.0 TD

A gde, odmah bi ga uzeo?

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Moj burazer je to kupio u metrou,inace pre nekih 15-20 dana sam video u Kursumliji neka prodavnica tehnike i imali su bas taj karcerov model,a cena je bila negde oko 5000. Vidi tako po tim mega marketima,ne znam sta vise da ti kazem osim da je to marka koja sa wap-om vredi za jednu od kvalitetnijih! Srecno u potrazi za puskom!
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• mb12
          CBC Senator XXL
          • 06.11.2006
          • 640
          • Vrbas
          • Mazda 626 2.0 TD

PRoblem mi je shto ja nemam Metro karticu, tj nisam pravo lice, pa tako nemogu pazariti u metrou ..... Dobro je da znam da ima i njih medju low budget klasom, tako da cu pregledati po Vrbasu ima li shta!

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

kerker za 5k ... tesko... mozda enhell ali kerker nema za te pare. mali kerker rucni , dakle onaj sto se kaci o rame bez 150 jevreja nema.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

50? Einhell, fis Vitez, ne znam ta?nu specifikaciju...malo je falilo da kupim to sa drugarom...ali na kraju ništa, stari dobri šlauf

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

sa tim otpadom od vode koja je u Vrbasu jednako ces da skrljash bilo koji, i onak od 50 kao onaj od 150?

Prva stvar koja ih ubija je tvrdoca vode a nivo krechnjaka u Vrbaskoj vodi je poznat.

Savet: Nebacaj pare, uzmi bilo sta sto je jeftino.

Omeksavanje vode i prilagodjivanje standardima EU je skupa rabota, nije nemoguce filter za omeksavanje je normalna pojava u industriji ali ne i u domacinstvima.
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513
                  • Bijeljina-Beograd Medakovic

iskreno i ja bih volio da nadjem taj karcher za te pare,,,,ja ispod nekih 200e jos nisam vidio ni jedan, cak ni najmanji...
                  a sto se tice tih einhell gude i sl,,,,OBIDJITE IH U SIROKOM LUKU

a zasto, evo imam 3 aparata, jedan einhell jedan gude i jedan ne sjecam se koje marke, znaci sva tri su golo *****,,,,radili su po jedno 2 mjeseca,,,nista profi, samo pranje kola i dijelova i to ne svakodnevno

na einhelu pukla plastika na izlazu iz pumpe, i naravno taj dio ne postoji kao rezervni, isao da mi prave, i napravili u politermu, namucili se, kad posle pukne dio ispod, pa posle i ventil na pusci....

gude je prso veoma brzo, prvo smanjivao pritisak a posle pukla i pumpa, plasticna,,,,,
                  ovaj sto mu ne znam ime je prvi bio na testu, uzet preko neckermana onaj plavi sa velikim tockovima zutim, i on je cini mi se radio jedno 20 dana, onda je poceo da pisa vodu svuda samo ne na mlaznicu, pokusao reklamirat, ali to ne pije vode,,,objasnjenje tipa, sto ga nisi drzao u ormaru i cekao da istekne garancija, vec si prao sa njim ili tako nesto...

Mada evidentno je i da kod karchera odlaze dijelovi, ali ima jaka servisna mreza i moguce je sve zamijeniti.....

e sad za onaj drecavo narandzasti eihell su mi rekli da je dobar, neki drugari su ga uzeli, kosta oko 9000 i vec skoro godinu dana radi,,,dal se potrefilo ili je tako,,,,ne znam,,,ima li jos ko kakva isustva

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

Evo ja nashao karher za 8700 u najobichnijoj radnji mesovite robe .....

BTW valjda je to najmanji karher, koliko sam spazio na kutiji pishe da je maksimalni pritisak 100 bara, asad bem li ga shta to znachi nemam pojma!

Inache videcu da se raspitam koliko je taj model u madjarskoj, poshto vlasnik te radnje donosi iz madjarske svu tehniku , pa kontam da je jedno brat bratu 2000 dindzi jeftniji tamo!

Videcu ......

Nebih ga ja kupovao nego konmstatno na kolima ostaju muzge od pranja .... lepo operem auto, kad ono muzge .... bem ti pranje ..... e sad molim bez smeha za ono shto cu pitati!

Da li to nastaje zbog toga shto koristim obichni shampon ( za kosu ) pri pranju kola?

Ili mozda treba da padne poliranje pa nece biti sa tim problema?

Comment

• Goran
                      Moderator
                      • 06.10.2004
                      • 535
                      • Vrbas

Uzmes najobicniju jelensku kozu i posle pranja prebrises auto i gle cuda
                      Originally posted by Dora
                      Banovao me Goran
                      Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• GadGet
                        CBC Senator
                        • 15.08.2007
                        • 206
                        • Nbgd, Vozdovac

Nikako jelenska, iskljucivo dve magicne (jedna za uklanjanje vode, druga suva) eventualno silikonski brisac. Ako se bilo kakvo zrnce nadje izmedju lima i jelenske lak izgleda kao da ste prosli autom kroz siblje

Comment

• Gtiboy
                          CBC Veteran
                          • 15.12.2006
                          • 110
                          • Doboj

Nakon pranja samo posusiti jelenskom i nema veze cime se pere (kojim samponom). A to ne jelenskom - koja je mogucnost da bude kamencica nakon pranja na autu ????
                          Mada i poliranje ce pomoci sigurno

Comment

• mb12
                            CBC Senator XXL
                            • 06.11.2006
                            • 640
                            • Vrbas
                            • Mazda 626 2.0 TD

Evo sad sam preshao kola sa magichnom krpom!

Kao prvo da naglasim, da ih nisam prao, nego da sam ih juche oprao, i na njima su svugde bile ostale bljuzgice sivkaste boje gde su se kapi vode osushile....

Uzeo sam kofu vode i maguchnu krpu, i prvo pokvasim magichnu krpu i iscedim i onda element po element ( vrata, krilo prednje, krilo zadnje, hauba itd... ) chistio ..... ma koliko iz prve ovako mogu videti, ni traga ni glasa od tih ruznih bljuzgica ( isto kao kad padne kisha na prashnjav auto, a i nemora da bude prasnjav poshto je i kisha dosta prljava, eto tako to izgleda kad operem auto )

E sad da ponovim, da li je to posledica pranja kola sa shamponom za kosu .... znachi kad perem, prvo ih isprskam vosom ( pomocu creva, najobichniji metod ) , potom sa sunjderom nanosim penu, ali ne na ceo auto odjednom da se pena ne bi sasushila dok chitav auto iaribam penom, nego prevo jednu polovinu, pa nju isperem, pa onda drugu polovinu izribam pa i nju isperem ..... i kad se to osushi ostanu te ruzne bljuzgice.....

DA li treba ipotrebljavati specijalno shampon za pranje kola ili je to samo fazoniran proizvod za chisto izbijanje para iz novchanika?

Ako treba upotrebljavati shampon koji se iskljuchivo koristi za pranje automobila, da li postoje shamponi posebno za akrilnu boju, metalik boju itd.... i koji su to shamponi?

Pozdrav!

EDIT:

Gorane , reci mi da li znash ko u Vrbasu polira, ali da dobro odradjuje posao, tj da je extra .... naravno nekog koji je iskusan sa maskiranjem ogrebotina koje su dosle do osnovne boje!

Gtiboy , evo napisao sam kako je ispalo sa magichnom krpom, probacu naredni put sa jelenskom kozicom, jer sada nisam mogao poshto imam neki sundjer koji je oblozen jelenskom kozicom pa rekoh sebi ajd da ga ne natapam vodom, poshto ga kasnije ni sam bog nece iscediti ....

Comment

• vujke
                              Admin
                              • 29.09.2004
                              • 1673
                              • Mladenovac
                              • Daewoo Lanos 1.5SX

Nebitan je shampon, u pitanju je voda, kamenac i slicno iz nje.
                              while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                              X