je li neko probao?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

je li neko probao?!

OSX na PC?!

Znaci skinuo sam image file od 6 GB koji se pomocu Ubuntu Linux-a raspakuje na prazan hard i kad se startuje kompjuter imamo native OSX Tiger na PC!

E sad to je u teoriji, ustvari i u praksi mnogih koji su probali, jednostavno radi, ali... Meni nije proradilo, na dva kompjutera!
    Skinuo sam image, podigao Ubuntu Live CD i raspakovao image file na hard disk gde je on napravio svju particiju, ali kad je trebalo da se boot-uje, jedan komp (AMD X64) mi je potpuno ignorisao particiju i prijavio da mu fali boot file, dok je drugi (Intel Core 2 Duo) pokusavao da podigne sistem ali bezuspesno, tako i do pola sata cangrlja disk i crn ekran, nista!

Ovde su download strane i objasnjenja...

http://www.uneasysilence.com/os-x-prove ... dinary-pc/

Download music, movies, games, software and much more. The Pirate Bay is the galaxy's most resilient BitTorrent site.

U sustini sam ja sve uradio samo lepo pise na ovom prvom linku: For whatever reason, mine hangs when its loading. If this happens to you, boot with the -x option (hit a button at the darwin screen when you boot your pc. enter ?-x? and hit enter)., ali ja to nisam uspeo jer sam tu dosao do kraja sa znanjem, sta je taj Darwin screen i koja je to komanda, hmmm...

Hajde ko zna a spreman je za malo avanture...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • alt+64
    CBC Senator XXL
    • 27.02.2006
    • 571
    • bgd

Dobro si me podsetio, hteo sam da probam i ranije, al uvek zaboravim...

E sad, ako si skinuo sa linka koji si dao, skinuo si vmware image, a to ces malo teze da instaliras...skini normalnu instalaciju, a mozes i to sto si skinuo da probas da poteras kroz vmware.

btw, posto nisi dao link, ne znam el znas za ovo... imas brdo tutoriala, HCL za svaku verziju itd. pa baci pogled, a ja se javljam sa par dana kad mi se skine

p.s. arcs member, a koristis VW linux...ccc

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Kakav Linux?!

Mislim da nisi najbolje razum'o, u pitanju je image koji je stvoren sa VMWare, a instalira se (raspakuje na hard posto ne moze da se pokrene sa DVD kao Windows) preko dd terminala u Linux-u, sto znaci da se instalira natively, a ne preko emulatora sto sam vec probao jos davno i ne da je sporo, to je slaba rec, presporo je ali mi djavo nije dao mira pa sam morao da probam eto da vidim!

Znaci sve radi najnormalnije kao da je u pitanju MAC, mozda ne neke aplikacije zbog starijih procesora, ili nekih delova hardware-a koji nisu kompatibilni, ali ima tamo na linku spisak stvai koje nisu podrzane!

Hajde nemoj i ovog puta da zaboravis, lakse cemo to zajedno nego da se ja patim sam kao Isus...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

Ovde ces naci sve sto te zanima
        http://www.benchmark.co.yu/forum/showth ... p?t=103838
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

Originally posted by bojanTI
          Kakav Linux?!
          Pa VW(Ubuntu), spor, dosadan, precenjen, jedino sto je dobar kao prelazno resenje izmedju traktora i automobila
          Mislim da nisi najbolje razum'o, u pitanju je image koji je stvoren sa VMWare, a instalira se (raspakuje na hard posto ne moze da se pokrene sa DVD kao Windows) preko dd terminala u Linux-u, sto znaci da se instalira natively
          Mozda gresim, nisam nikad probao, al obicno su na download stranicama odvojeni iso za instalaciju i vmware image... npr

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Pa sad malo citam i shvatam, hmmm... Moze i sa DVD da se instalira... Moracu jos malo da proucim i prostudiram, ali koliko vidim samo je pitanje kompatibilnosti hardvera i da se napravi particija, mada ce sam OSX da napravi svoj file system pri instalaciji!

Pa Ubuntu je dosta lagan i lako se koristi i instalira, ceo interface mi odgovara i ne koristim ga nizasta specijalno, eto tek kao dopunski alat za neke Windows bolesti kad zaglavi ili pravi probleme, inace koristim i Fedora Core 6, mada mi je mnogo veliki da bih ga instalirao za tako malo koliko koristim Linux...

Hmmmda... vidim da se ovde downloaduje neka verzija 1.3. nesto, ne znam samo koliko je to aktuelno, plus sto je samo 600 mb, a ovaj sto skidam sa torrenta je nesto preko 4 gb...

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Moja iskustva:

Probao sam JAS 10.4.6 verziju naravno nativno instaliranu. U pitanju je bila intelova ploca sa integrisanim intel GMA grafikom, intel mreznim kontrolerom, 945 cipsetom, azalia kodekom na ploci, Pentium D915, 1GB rama i HDD od 80GB sata. Ploca je uzeta bas za ovaj eksperiment. Instalirao sam da DVD-a i sve je radilo kao n pravom macu. Znaci bez problema i ikakvih podesavanja. Cak sam dodao i blutut adapter, firewire karticu (Dlink je bio u pitanju ne znam tacnu oznaku, imala je logo OSX ready) isve je radilo po PS. Ova ploca ide i na orginalni MAC (ugradjuje se) ali nema BIOS vec EFI koji je u stvari glavna razlika izmedju Mac-a i ostalih PC-jeva. Nisam stigao da flesnem EFI iako sam nasao proceduru na nekom forumu. Racunar je prodat kao takav i covek na njemu radi video obradu.

Skoro sam skinuo noviju verziju uphuck 10.4.9 koja u sebi ima dosta kernela (za intel i amd procesore) drajvere za intel, ati i nvidia grafike, podrsku za nvidia i ati cipsetove itd. Hteo sam da probam da li moze da radi na bilo kojem PC-u bez da jurim specificne ploce. Instalacija prolazi glatko, ali butovanje nikako posto imam neku gresku da boot.playlist ne moze da nadje. Nemam vremena da nadjem resenje, ali pozabavicu se problemom sukoro.

Znaci sve radi kako treba, moj ti je savet da skines JAS verziju, iako nema sve sto ima uphuck mislim da je stabilniji. Bilo bi pozeljno da pogledas da li je neko probao nesto slicno sa komponentama koje ti imas jer je baza drajvera jako ogranicena.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Malo stara tema, ali ne zastarela... =]

Evo pisem sa OS X Lepoard 10.5.4, sve radi savrseno, ako nekoga interesuje kako, sta i sve ostalo, moze me kontaktirati na PM...

Evo ga mali preview...

Meni je generalno bio potreban zbog velikog iskoriscenja memorije, gde u Windowsu cak i pored 3GB switch-a iskoristim do 2.4 gb i samo se sve srusi, a to me frustrira jako kad moram da prekinem rad ne bi li smisljao kako da zeznem 32-bitnu masinu da vidi vise memorije...
                Ovako imam mojih 8gb memorije, plus 40 gb virtualne, sve radi jako dobro...
                Osim toga, sam sistem je jako jednostavan, ne treba mu nikakva optimizacija, vrlo se malo "prlja" tokom vremena i eksploatacije, a virusi su krajnje retka pojava, pa i pored toga imam neki antivirus, mada ne vidim zasto ga drzim tu...
                Generalno, jos dve ili tri godine ovog snalazenja, pa ce OS X moci legalno da se kupi i instalira na PC, bice to neka nova i bolja buducnost...
                =]

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875
                  • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Koja ti je "distribucija"? Update na 10.5.5? Ne znam sta koristis ali iDenb se pokazao kao najlaksi za instalaciju i radi dobro sa vecinom hardvera.
                  Sto se tice buducnosti OS X na obicnom PC, pa nece biti tako svetla. Apple se trudi da svoh hardver malo vise diferencira (tehnicki) u odnosnu na standardni. Sada je aktulena neka prica da ce cip-setovi za Mac biti iz nVidije (verovatno ce biti malo specificniji) i eto opet problema, pecovanja i budzenja OS X-a. Inace OS X koristim vec ko zna koliko na PC i nikada problema nisam imao. Sistem za preporuku kome treba cito poslovni OS bez igara. Jedino su one problematicne.
                  You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• bojanTI
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2006
                    • 870
                    • Pancevo

S obzirom na to da je Apple prosle godine vise zaradio na Ipod-ovima i softveru nego ma svojim racunarima jasno govori da ce se to desiti, jer prelazak na Intel platformu je svakako jednosmerna ulica, a to znaci da ce u buducnosti gubiti mnogo novca zbog OS X-a koji nece prodati nama, nego cemo mi koristiti ove freeware distribucije...
                    Verujem da ce pokusati i to sto si rekao, ali mnogo toga ozbiljnijeg je crack-ovano, pa bice i taj nForce chipset, pitanje je vremena kad ce to shvatiti i krenuti da okrecu stvari u svoju korist... =]
                    Kao i sve sto valja i ne pripada main stream-u i budjavoj komercijali za siroke narodne mase, propasce... Nazalost, ali tako je...

Comment

Working...
                    X