Nisi napisao kog formata ti je video fajl koga mustas, mora biti DV AVI da prodje kroz fireqire
kao što si napisao to stoji ali...prema standardu i prema iskustvima sa APple firewire na koje sam našao tragaju?i eksplicitno je navedeno da je namena IEEE 1394 da propušta svaki fajl svakog formata, po?evši od mp3, JPEG, WMV, AVI, quick time, bukvalno sve.
pa i internet radio, i sa TV tunera živu sliku. ali, nešto sre?u kvari

pro?itao sam i IEEE specifikaciju standarda, i FW je baš namenjen za sve vrste video i audio fajlova, teoretski.
medjutim obi?no je u praksi problem usled loše implementacije protokola razno raznih proizvodja?a. (sitniih nekompatibilnosti i eto belaja)
našao sam i podatak samog MS da firewire radi pouzdano u XP SP1 a da ne radi u XP Sp2 (razlog je glup i nije krivica do MS ali eto dogadja se kao pravilo). piše u njihovom KB.
ta varijanta sa camcorderom kao standardna primena bi trebala da radi ali ja sam želeo da priklju?im samostalni DVD recorder.
on nema mogu?nost da se postavi u play, tj njegovFW port je pasivan i ništa ne šalje ka PCu.
Premiere sam samo pogledao jednom, za moje potrebe jednom u 3 godine, je bio preglomazan i prekomplikovan.
obi?no koristim Ulead, imam više opcija-programa.
kod mene ne prodje u laptopu, tj XPu plug/ play detekcija priklju?enja hardvera-DVD recordera.
krene sa prepoznavanjem, i zapo?ne enumeraciju FW porta i tu zaglavi.
klase 61883.
e sad, našao sam savet jednog MS zaposlenog na forumu (pretragom) koji je neoficijelan- izbrisati aktuelni XP driver i ubaciti stari 61883.inf sa prve instalacije XP SP1.
taj driver ima falinku da mu nedostaje nekakva kontrola enumeracije, tj nije baš po standardu, ali u ovom slu?aju bi trebalo da reši zaglavljivanje pri aktivaciji FW porta.
?im ga nadjem proba?u efekte-ima li neko 61883.inf iz XP SP1 instalacije ?
ta imzena ne uti?e na druge XP podsisteme, kako kažu svi izvori na koje sam naišao.
zna?i moj je osnovni problem što ne mogu da povežem rekorder naXP, tj ne prolazi enumeracija FW porta, žuti uzvi?nik.
problem sa driverom.
možda i ja previše zahtevam sa željama,proba?u kako ide direkt VHS na DVD bez obrade, ionako kada sam mogao da gledam VHS trake preko DVDa ne može da bude baš puno gore.
a kako ja uvek volim da istražim i probam meni nepoznato, nije izvesno da ?u se smiriti dok ne rešim problem na neki na?in.
kada si ve? tu da pitam još nešto, gde u BGD može da se kupi dual layer blanko DVD medij ? bilo obi?an bilo RW.
može i plus i minus, nebitno mi je.
neki me gledaju kao da tražim nepostoje?e, neki znaju šta je ali kažu da to još nisu videli nigde a kamoli da prodaju...na prave još nisam naleteo.
isto tako i DVD RAM, znam da nije jeftin ali bih hteo da isprobam kako radi.
Comment