?Marko Živi? šou?, najgledanija emisija na ina?e slabo gledanoj Televiziji ?Foks?, skinut je s programa! Sino? je prikazana poslednja epizoda, a prema re?ima ljudi s ?Foksa?, zbog prelaska na novu jesenju šemu emisija se ne?e emitovati bar mesec dana, a gledaoci ?e biti obavešteni da li ?e se ?Marko Živi? šou? i dalje prikazivati na ovoj televiziji. Sa druge strane, glumac Marko Živi?, ?ija je emisija za kratko vreme postala veoma popularna, za ?Blic? kaže: ?Šou je završen, a da li ?e nastavka biti ili ne?e, i gde, vide?emo...?
- To zavisi od mnogo faktora. U svakom slu?aju, ja sam zadovoljan, jer smo uspeli u svojoj osnovnoj nameri - da probudimo i malo oraspoložimo jedan uspavani i depresivni deo Srbije, na koji ve? predugo niko nije obra?ao pažnju... To su ljudi kojima je bila potrebna emisija uz koju ?e se opustiti i nasmejati, koja ?e im pomo?i da bar na trenutak zaborave na egzistencijalne probleme koji ih svakog jutra do?ekuju. Nismo im pružili samo laku zabavu - jer takve zabave na našim televizijama ima i previše, a njima to nije ni potrebno ni dovoljno. Radili smo srcem, uložili smo sve svoje veštine, optimizam i dobru volju, i mislim da su to ljudi prepoznali - izjavio je Živi? koji je dodao da mu je naro?ito drago što je emisija bila gledana na celom Balkanu, a i u Evropi, svuda gde žive ljudi koji su, kako kaže, prepoznali pozitivnu energiju emisije.
- To znam iz mejlova koji su mi svakodnevno stizali i koje sam sve, zaista, ?itao. Nas zanima taj osmeh koji smo ipak pronašli i koji moramo da sa?uvamo, jer je on naše najja?e oružje. Osmeh, Srbijo, osmeh, prijatelji, gde god da ste. Branite ga, koliko god pokušavali da nam ga uzmu! - ispri?ao je Marko Živi?.
Po re?ima ljudi sa Televizije ?Foks?, ?Marko Živi? šou? se od 3. septembra kada startuje nova jesenja šema više ne?e prikazivati, a gledaoci ?e biti blagovremeno obavešteni da li ?e se nakon mesec dana pauze emisija i dalje prikazivati na ?Foksu?.
Na naše pitanje zašto ukidaju svoju najgledaniju emisiju, sa ?Foksa? smo dobili odgovor da je ?Marko Živi? šou? bila najprepoznatljivija ali ne i najgledanija emisija, kao i da je ve?u gledanost imao filmski program (?!).
Me?utim, ?injenice govore da je u periodu od juna do avgusta, šou Marka Živi?a zauzimao prvo, odnosno drugo mesto na listi najgledaniji tok-šou emisija na srpkim televizijama, pa ne?e biti nikakvo iznena?enje da ?Marko Živi? šou? nastavi da se emituje, ali na nekoj drugoj TV stanici...
Snimljeno 95 emisija
Pri?a se da je šou skinut sa programa zbog toga što je Živi? u pojedinim emisijama ismevao naše politi?are. Me?utim, Marko kaže da prvi put ?uje za to i napominje da mu je teško da poveruje da je emisija jednog ?malog Marka Živi?a? mogla da izazove toliku frku. Ina?e, emisija ?Marko Živi? šou?, koja je ra?ena po uzoru na tok-šou programe koje vode Džej Leno i Dejvid Leterman, po?ela je da se prikazuje 24. aprila, emitovana je svakog radnog dana, a ukupno je prikazano 95 emisija. Za kratko vreme, ?Marko Živi? šou? je postao veoma popularan i emisiju je prose?no gledalo oko 900.000 ljudi.
moje misljenje o emisiji
mogu reci da sam (bio) redovan gledaoc i da mi se u dopao sou, moozda je bio malo previse vickast u nekim delovima, ali nije za zameriti, no ipak smatram da je bio gledaniji od filmskog programa fox-a
Comment