Slanje paketa iz inostranstva u Srbiju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Slanje paketa iz inostranstva u Srbiju

Evo sada malo listam po netu i na jednom sajtu naletim na extra patike za 40 dolara . Znachi, te patike ovde, pouzdano znam da ne bi bile ispod 60 evra najminimalnije .... btw evo shta sam nashao i to moj broj ( 48,5 )

28 USD

50 USD

40 USD

itd....

E sad me zanima sledece: POshto ta prodavnica vrshi samo dostavu na teritoriji USA, ja mogu da kazem pajtosima da oni naruche i da njima stigne na adresu....potom da oni to poshalju meni. E sadda li ce to nashi biseri od carinika da ocarine, iako je vrednost robe manja od 100 dolara, shto je zakonski limit ispod kojeg se roba necarini.
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Zakonski limit ispod koga se ne carini u Srbiji je 20 evra a ne 100 dolara.

U tih 20 evra takodje mora da bude ukljucen i prevoz, inace ce carinici sami, po sopstvenoj slobodoj proceni, da ga zaracunaju, tako da ce to sigruno preci 20 evra. Drugim recima, kako god okrenes, to ide na carinjenje. A to ti se za par-dva patika nikako ne isplati.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mb12
      CBC Senator XXL
      • 06.11.2006
      • 640
      • Vrbas
      • Mazda 626 2.0 TD

Thanx ....

Ma ..... im pas mater, kako lazunjaju ..... chas im je limit 100 dolara a chas 20 evra , izgleda da oniu to zarachunavaju kako im se cefne .....

Onda nevredi!

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

20e je od afere sa Neckermanom,a da cimas i trazis veze na carini zbog para patika

Comment

• mb12
          CBC Senator XXL
          • 06.11.2006
          • 640
          • Vrbas
          • Mazda 626 2.0 TD

Nevredi, skontao sam!

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by 206
            Zakonski limit ispod koga se ne carini u Srbiji je 20 evra a ne 100 dolara.

U tih 20 evra takodje mora da bude ukljucen i prevoz, inace ce carinici sami, po sopstvenoj slobodoj proceni, da ga zaracunaju, tako da ce to sigruno preci 20 evra. Drugim recima, kako god okrenes, to ide na carinjenje. A to ti se za par-dva patika nikako ne isplati.
            jeste za robu koja dolazi postom,ali kada licno nesto uvozis onda je limit 100? neto cena.provereno jer cesto idem preko.

najbolje je ptike prebaciti do Evrope pa ako imas nekoga da ti donese kada dolazi kolima ili busom
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pitanje i jeste za slanje postom. E sad, da za patike od 100$ placa drugarima koji placaju u US za njega, pa da se salje za Evropu gde opet treba da nadje nekog da mu to prebaci preko nase granice...?
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• markokg1982
                CBC Senator XXL
                • 19.05.2007
                • 409
                • Kg-Bg

znaci pokazati racun o kupljenoj robi ako te zaustave i trebalo bi da bude ok bez obzira koja je roba u pitanju? tj bez obzira da li su patike ili delovi za kola?
                http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Dozvoljeno je samo ako je za licne potrebe uvesti robu. Ako carinik proceni da je roba nije za licnu upotrebu ima pravo da naplati carinu.
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• mb12
                    CBC Senator XXL
                    • 06.11.2006
                    • 640
                    • Vrbas
                    • Mazda 626 2.0 TD

Chekajte ...... zar oni meni nece slati paket, koji se nece naplacivati u Srbiji , jer je vec placen u USA ..... znachi, oni meni shalju obichan paket .....

E sad, da li to ovi nashi lezilebovici carine iako ja nemoram nishta da platim da bih preuzeo paket?

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne napla?uje se carina+ PDV na tvoje pare ve? na robu.
                      sve i da je besplatna, pla?a se carina+PDV na robu i pla?a se carina+PDV na transportne i troškove osiguranja u transportu.

to se odnosi na uvoz ve?i od 20 eura.

na unos (primeti da je to razli?ita pravna kategorija) se pla?a carina+PDV tek na vrednost 100+ eura.

pri tome postoji procedura sklra?enog carinskog postupka na samoj granici, i procedura punog carinskog postupka u tvojoj lokalnoj carinarnici.

pri punoj proceduri rastu troškovi usled propratnice, ležarina, špediterskih administrativnih usluga itd.

a postoji i zaobilazno rešenje za SAD-
                      e du?an vrši uvoz po tvojim potrebama ali na svoje ime u tzv zbirnom prevozu.

ti naru?iš kod njih šta želiš, oni ti uzmu ovde pare, oni urade transfer svojih para sa svog ra?una, oni organizuju prevoz i zavisne troškove, i oni tebi isporu?uju po pristizanju pošiljku na ku?nu adresu.

pošto je zbirni uvoz ti deliš troškove sa drugima koji takodje naru?e neku robu iz SAD, i time smanjuješ svoj udeo u tim troškovima.

pla?aš naravno proviziju firmi e du?an za njihov trud.

e sad, oni ne stoje iza postupka u smislu odgovornosti da ?e zaista biti isporu?ena roba koju si unapred platio, tj ako nešto krene po zlu na tebi je sav rizik.

sa druge strane koliko sam ?uo to funkcioniše ve? dovoljno dugo vreme, i da nema nekih problema odnosno da se drže zadate re?i. (obe?anja).

oni sprovedu sve papirološke radnje i (ne uzimaj brojku zdravo za gotovo) napla?uju svoju uslugu +30% na bruto vrednost robe.

ina?e sva roba iz SAD je zbog pada dolara i tamošnje krize za nas (celu Evropu) izuzetno jeftina skoro pa za sve u odnosu na evropske cene.
                      od automobila pa naniže.
                      delovi za održavanje auta su dosta jeftiniji tamo nego ovde (ili u okruženju).
                      ?ak i po 3-5 puta jeftinije.

jedno upozorenje generalno-
                      obratiti pažnju na ameri?ke norme skoro sve što se prodaje ne odgovara evropskim standardima/ mera.
                      tako oni imaju svoj sistem veli?ine obu?e i neke svoje brojeve koji nisu kompatibilni sa evropskim borjevima obu?e.

strujni aparati su nekompatibilni.

audio i video uredjaji su nekompatibilni i ne rade kako treba kod nas.
                      itd..

samo kažem obratiti pažnju, a ima i modela po evropskim normama veli?ina samo treba pitati i naglasiti.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

Working...
                      X