Win XP aktivacija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Win XP aktivacija

Elem...

na laptopu sam imao instaliran Win XP Home OEM (legalan), koji je poceo da baguje, te sam morao da uradim upgrade da popeglam bagove. Pri ruci mi je bio Win XP Professional SP2 (takodje legalan), i njime sam uradio upgrade preko Home-a, jer mi se nije radio full backup svih mogucih fajlova i format harda. OK, sve proslo kako treba, i posle instalacije aktivira se XP Activation, sa rokom od 60 dana. Problem je bio sto WPA nikako nisam mogao da pokrenem, kako kliknem na ikone kljuceva kojima se pokrece wizard za aktivaciju, Windows prijavi gresku, wizard se prekine, i to je to. Dakle, ne mogu da aktiviram legalan windows, a Activation period ide pa ide.

Dosao do kraja danas, i ja nesto izigravam idiota i krpim registry nekakvim fajlovima koji navodno deaktiviraju WPA. Naravno, mrzelo me da uradim backup i to uglavnom fajlova koji se nalaze u My Documents. E sad, od danas pri startovanju kompa, neda mi vise da se ulogujem vec nudi da se aktivira Aktivacija - sto i dalje ne moze da se uradi, pokusam da startujem wizard, nista se ne desi, i kompjuter nece da me uloguje, izbaci me na login screen ili se restartuje.

Najlepse od svega je sto sam instalirao jos jednu kopiju XP-a i kroz njega pokusao da pristupim My Documents folderu prethodne instalacije - Access Denied Sada vise nemam nacina da pristupim My Documents i eventualno fajlovima na desktopu i uradim backup. Ne moze nikako kroz novi Windows, Safe mode, Recovery konzolu, ne mogu da uradim ni System Restore (a sumnjam i da bi pomogao)...ma nista ne pomaze. "Gazenje" ponovnom instalacijom preko originalne takodje nista ne resava. I sad sam u sra***...

Postoji li dakle nacin da pristupim My Documents folderu instalacije Windowsa koja je blokirana isteklim WPA-om, ciji wizard ne moze da se startuje jer baguje, cak iako imam perfektno legalnu kopiju Windowsa?

HELP!
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • Viper
    CBC Senator XXL
    • 25.11.2004
    • 700
    • Kać

Skini Hirens.BootCD.9.2.zip raspakuj patchuj ga na UK tastaturu imas sve opisano, narezi na cd tu imas nekoliko alata koji ti daju mogucnost da pristupis svojim fajlovima na HDD.

P.S. nadam se da ce ti pomoci.
    I DONT NEED SEX
    goverment fucks me every day!

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Udji u stari Doc & settings, nadji starog user-a pod kojim se nalaze podaci, desni klik -> properties -> security -> Advanced -> Owner pa Add i dodaj user-a pod kojim si sada na ovom Xp-u i cekiraj ispod Replace owner on subcontainers and object

Trebalo bi da bude dovoljno.
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• gille
        CBC Senator XXL
        • 24.09.2006
        • 593
        • Belgrado

Ako ne?e ni to probaj OVO

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Ovo sto kazu vujke i gile, ista stvar, samo na dva nacina, radi 100% uradjeno mnogo puta.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Odoh da probam, nadam se da radi, inace...

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by vujke
              Udji u stari Doc & settings, nadji starog user-a pod kojim se nalaze podaci, desni klik -> properties -> security -> Advanced -> Owner pa Add i dodaj user-a pod kojim si sada na ovom Xp-u i cekiraj ispod Replace owner on subcontainers and object

Trebalo bi da bude dovoljno.
              Udjem u Documents and Settings, nadjem folder starog usera, medjutim desni klik --> properties - uopste ne postoji Security tab, samo General, Sharing i Customize, nigde ne postoji Securiyu opcija gde bih mogao da promenim ili dodam ownera...?

Comment

• civi
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1492
                • Pozarevac

Skini bootabilni erd comander i bootoj ga (to je neki linux koji svrlja po ntfs particijama i fajlovima bez problema bez otvara i fajlove sa premisama)
                Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                - Kako to misliš, kočim?

Comment

• alt+64
                  CBC Senator XXL
                  • 27.02.2006
                  • 571
                  • bgd

Udjem u Documents and Settings, nadjem folder starog usera, medjutim desni klik --> properties - uopste ne postoji Security tab, samo General, Sharing i Customize, nigde ne postoji Securiyu opcija gde bih mogao da promenim ili dodam ownera...?
                  Otvori prvo raspali win explorer -> tools -> folder options -> view -> uncheckiraj simple file sharing (na dnu) pa ponovi radnju

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ej, radi

@@ ():

Problem je bio sto zaista nisam imao security tab, a ni ovu opciju u Folder Options koju si naveo - jer je u pitanju bio XP Home. Sad sam uradio upgrade i te instalacije sa Home na Professional, i naravno dobio sve potrebne opcije za prebacivanje ownershipa.

Dakle, prebacen ownership nad folderom, uradjen backup

Hvala puno!

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Kako razbijaju ovi shtreberi sa cannona
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Ma ubijaju

Comment

• Lord_o21
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2006
                          • 494
                          • Novi Sad

U linux-u je biznis...
                          ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

Working...
                          X