Kako da platim preko neta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Kako da platim preko neta?

Pozz...
    Imam jednu nedoumicu... Naime treba da polazem neki Microsoftov ispit, i cena kada placam u kesu je 6000din, a rekli su mi da postoji mogucnost da platim karticom preko neta i onda je cena 50dolara, a buduci da imam vise ispita onda nije mala razlika... Ja imam Visa Electron i kao rekli su mi da sa njom ne mogu da platim...
    E sad me interesuje sa kojom mogu da platim, i mogu li u nekoj banci kao fizicko lice koje nije zaposleno da uzmem takvu karticu??? Tipa odem u banku uplatim 50dolara i posle preko neta platim...

Help...
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • dr_mire
    CBC Veteran
    • 10.01.2007
    • 104
    • Beograd, Banovo BrDo

http://www.raiffeisenbank.co.yu/srpski/ ... irtuon.asp

Pozdrav
    ...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...

Comment

• artichoka
      CBC Veteran
      • 14.05.2005
      • 141
      • Beograd
      • Peugeot 205XS

ili

http://www.voban.co.yu/sr/home/stanovni ... _internet/

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

Ja sam hosting kod godaddy-ija platio sa Visa electron od Banke intesa koliko mi se chini .... ( nije moja kartica bila, nego prijateljova, pa nisam siguran chije je banke bila, ali je bila visa electron )

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Bilo koja kartica merdian banke (osim dine naravno) znam iz prakse, a koliko ?ujem i od dosta drugih banaka, kao i diners, a rade sve "elektron" kartice koje imaju pun broj, to sa virtuon i internet karticama je ?ista plja?ka, minimalna uplata, te limit, te ovo, te ono...

Da se ispravim, mogu ?ak da ne rade i Vize classic ako je glupava banka (ne?u re?i koja), sad mi kolega kaže ako nemaš otvoren poseban devizni ra?un i na na njemu para nema ništa od kupovine... sad sam se setio i zašto sam napustio moju prošlu banku, zbog sli?ne gluposti...

U banci u kojoj sam sad je dovoljno da na bilo kom ra?unu imaš para ili odobrenu kreditnu liniju i uplata prolazi sigurno, pošto idu po sistemu da kupe sa svakog ra?una koliko ima, konvertuju iz deviza u dinare automatski i obrnuto...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Zvao sam Call centar od Raifajzen banke i rekli su mi da bez ikakvih problema mogu da dobijem Visa Virtuon, samo ponesem licnu kartu i potpisem ugovor... Treba da se otvori devizni racun, pa odmah trazim karticu koja se veze za taj devizni racun, postoji depozit od 20eur koji odmah dajem i mesecno odrzavanje je 20din, placa se 7 ili 15meseci unapred... To su info koje sam dobio... Sutra cu otici licno da vidim i da pitam za ta ogranicenja i minimalne uplate... Hvala za napomenu...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

Min uplata, kolko znam, ne postoji, al ima fora da tih 20e sto odma uplatis ne mozes da koristis... moraju uvek da stoje na racunu.
              E da, s raiffeisenovim virtuonom mi se desavalo par puta da mi odbiju uplatu jer sam im deluje sumnjivo, pa cisto da se ne iznenadis...

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Ako imas pravu "punu" visa kreditnu karticu ili master i one ce ti zavrsiti posao, ne moras uzimati te specijalizovane.

Nema minimalne uplate, ali gledaj da na toj kartici nikada ne drzis novac, ako treba da kupis nesto za 50e, uplati u banci 50e i odmah ih potrosi. Mozes otvoriti i dinarski racun u raifeis. jer uz njega imas i online banking, pa mozes od kuce da prebacujes novac sa dinarskog na devizni kartice kada ti konkretno zatreba, bez odlaska u banku.

20e ti vrate kada ugasis karticu.

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by @
                  Min uplata, kolko znam, ne postoji, al ima fora da tih 20e sto odma uplatis ne mozes da koristis... moraju uvek da stoje na racunu.
                  Ok. To mi je jasno. To je depozit i stalno stoji na racunu ali to ne mogu da potrosim... Moram pored toga da uplatim koliko mi treba... Tih 20eur treba da vrate ukoliko ja hocu da ugasim racun, barem je tako teoretski.. Uostalom sutra cu videti kako i sta...
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by low rider
                    ali gledaj da na toj kartici nikada ne drzis novac, ako treba da kupis nesto za 50e, uplati u banci 50e i odmah ih potrosi.
                    Ako će tako da se smara onda mu je dobra i neka od virtuon kartica, mene trenutno nervira i što za Diners moram da zovem call centar i da najavim kupovinu preko neta, pošto naši biznismeni neznaju da koriste kartice pa je bio veliki broj prevara...
                    A za Visu sam lepo napisao da sam zbog toga menjao banku, imam dinara na računu, a ne mogu da kupim nešto zato što nema na deviznom???, sad lepo ide redom koji zadaš, dinarski pa devizni pa štedni, pa ako ni tamo nigde nema dovoljno onda gledaju da li imaš oročeno, pa to smatraju za depozit... Znači baš moraš da nemaš sreće/para da ti ne prođe uplata...

Što se sigurnosti tiče, koristim kartice od 96/97 kada se pojavila jedna od prvih Visa kartica uopšte kod nas (karić banka) i još je radila na internetu i nikad nisam imao problema.. (Amazon, Hynes, radar guys, moneybokers za skype... i tako još neka proverena mesta)
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

E pa ovako. Malopre sam se vratio iz Rajfajzena i zavrsio sam sve za 20min... Otvorio devizni racun i podneo zahtev za Virtuon karticu... Kartica stize za 3-4dana i kada dodjem po nju placam 300din i ona vazi 15meseci... Postoji mogucnost da je dobijem sutradan ali moram onda da uplatim 1200din, meni nije toliko hitno pa to nisam iskoristio... Uplatio sam depozit od 20eur... Ono sto je najvaznije nemam nikakvih drugih mesecnih placanja i nema provizije kada placam preko neta od strane banke... Znaci ako placam 50eur, uplatim 50eur i sve mogu da potrosim... Jedina fora je kada se placa u drugoj valuti osim eur, onda se placa provizija njihove menjacnice. Nema nikakvih limita, bilo minimalnih bilo max... Koliko imam na racunu toliko mogu da skinem, bez ikakvih zivkanja i najavljivanja...
                      Jedina fora koja je losa po mene je to sto pare na devizni racun mogu da uplatim samo u njihovim bankama, ne moze kod drugih, pa tako svaki put kada hocu nesto da uplatim treba da se prosetam do njih...
                      Za eventualno gasenje racuna uzimaju 200din...
                      Toliko.. U principu za sada mi sve deluje ok, stvarno su expeditivni, a videcu kako to funkconise u praxi...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                      X