Koliko MB "trose" skype, yahoo messenger...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zvrle
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2005
    • 961
    • Beograd, Batajnica
    • Golf 4

Koliko MB "trose" skype, yahoo messenger...

Roditelji od moje devojke treba da uvedu kablovski net koji ce samo koristiti za video chat (da kazem dnevno max 1h) i za mejl ( nista posebno veliki mejlovi) i treba da izaberu paket.

Pitanje je da li paket od 550 MB moze da zadovolji ove potrebe?

Hvala, Zvrle.
    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Pa evo proste rachunice:

30 dana po 1 sat, to je 30 sati mesechno ..... 550 megabajta podelimo sa 30 sati, i dobijemo da bi potrosnja megabajta po jednom satu neshto malo vishe od 18 megabajta , shto dovoti do zakljuchka da je ta kolichina prenetih podataka veoma mala za video chat .... znachi taj paket nije dovoljan za video chat na mesechno nivou!

Comment

• skakica
      CBC Član
      • 19.04.2006
      • 48
      • Nis

Kad sam ja uvodio internet,gospoda iz SBB su mi rekla da ce mi za sat vremena koriscenja web-kamere otici oko 100mb,tako da sam ja odustao od razgovora uzivo sa Kanadom,vec koristim slusalice i za razgovor oko 4-5 sati ode oko 70mb.Inace ja imam taj isti paket od 550mb i zavrsava mi posao.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Skype zna da troši protok i kad se ništa ne radi, tvoj ra?unar koriste kao server za druge razgovore...
        Obzirom da sad svi drugi programi nude sve što i skype, ?ak i više, njega koristim samo za zvanje fiksnih brojeva, a ne i za komunikaciju pc-pc,
        najlepše rešenje je trillian koji u sebi ima sve cliente pa ?ak i plugin za skype.

On August 16, 2007, Skype's peer-to-peer network collapsed for the first time during its four year history. It was down for almost 48 hours. It is believed that the outage was caused by millions of users simultaneously rebooting their machines following a minor Microsoft security update.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• boris58
          CBC Veteran
          • 19.02.2007
          • 196
          • Cacak

@uglavnom_bezopasni
          jesi li siguran oko toga za skype

inace video razgovor preko skypa trosi oko 60mb/h. mozes da probas i da spustis rezoluciju.
          druga caka sto brzo dosadi. uglavnom uveek nesto drugo radim dok priccam s nekim, kameru retko kad gledam.

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Da siguran sam, ostavi ga uklju?enog i neki program za pra?enje, meni to router odra?uje, odnosno po blinkanju rutera kad mu vreme nije sam i video da se nešto ?udno dešava, a posle sam našao i da je takav na?in funkcionisanja Skype mreže...
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• zvrle
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2005
              • 961
              • Beograd, Batajnica
              • Golf 4

Hvala na pomoci, prvi mesec ce da uplate flat pa ce da vide potrosnju.
              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• mishkom
                CBC Senator XXL
                • 07.08.2007
                • 591
                • N/A
                • N/A

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                Skype zna da troši protok i kad se ništa ne radi, tvoj ra?unar koriste kao server za druge razgovore...
                Obzirom da sad svi drugi programi nude sve što i skype, ?ak i više, njega koristim samo za zvanje fiksnih brojeva, a ne i za komunikaciju pc-pc,
                najlepše rešenje je trillian koji u sebi ima sve cliente pa ?ak i plugin za skype.
                A jel se placa nesto za skype? Ja ovo nikada nisam koristio, samo jednom prilikom sam video kako izgleda. . Jel mozes da mi objasnis kako to funkcionise? Mogu sa njega da zovem fixne, mobilne telefone?

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Možeš da pri?aš u varijanti PC-PC i to je besplatno, a možeš zvati i bilo koji broj fixni ili mobilni na planeti (kupiš kredit pa ga trošiš, svaka zemlja ima svoju cenu, stim što je zvanje EU i sl. skoro besplatno...), i to drasti?no jeftinije nego obi?nom telefonijom. Može da se koristi sa ra?unara ili uz pomo? skype telefona koji su utaknuti u neki kablovski ili adsl ruter (ako su matorci u pitanju i ne?e da koriste ra?unar), a možeš i da imaš svoj ulazni broj u izabranoj zemlji (ne znam da li srbija radi ali pisalo je uskoro)... i tako još svašta, za detalje vidi kod njih na sajtu, a sve je više i nekih "zastupnika" kod nas koji ti olakšavaju uplatu kredita i nude telefone i ...

Comment

Working...
                  X