Racunar za po kuci...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

hehehehe, rekoh li da sam zadovoljan cenom?

Taman sam ustedeo kaznu koju mi je danas pandur izbio iz dzepa

No, kad dodje kanta i kad legne na radni sto, ide i update o utiscima...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by 230
      Moj je predlog da samo umesto TakeMS-a uzmeš Corsair (ili neki sli?an)RAM...
      Ostalo je OK.
      Zasto? Hoce li nesto time dobiti? Koji Corsair? I sta to fali TakeMS-u? Sta to moze da fali memoriji za koju ide garancija 10godina, pogotovu ako je u pitanju kucni korisnik, znaci nista o/c i te fore?

Originally posted by vladabgd
      pa dobro na kraju je to i presek svih komponenti ovde navodjenih. drugi chiset nego ovaj pominjani biostar al opet slichno je i ok je stvarno sve ukupno sa par sitnica koje bih ja za sebe izmenio.

ne znam samo chemu bash 4 firewire konektora tj josh dodatna pci karta kad ionako na plochi ima jedan.

a cena.. po mojoj proceni rekao bih do 535-540 evra
      Ploca ne poseduje firewire port pa je zato ubacena kao posebna pci kartica... A zasto sa 4 porta, pa zato sto takvu imam u ponudi...
      Originally posted by vladabgd
      a cena.. po mojoj proceni rekao bih do 535-540 evra
      Dobro si procenio... Ovakva konfa u redovnoj prodaji bi bilo bas toliko, ali prolupator je dobija za ravno 500eur, kao Cannonovac ima popust...

Stim sto mora da obezbedi i pivo kada stigne masina da se to zalije...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 230
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2007
        • 775
        • Semberija

Zato što sam ja na svoja 2 od 4 računara (trenutna) imao problema sa TakeMS RAM-om, sve dok nisam stavio u jedan Kingston, u drugi Corsair, kao što je u druga 2.
        Inače, iako nema mnogo veze sa RAM-om, imao sam problema i sa TakeMS mmc karticama od 128 i 256 MB.

Ako ćemo o garanciji, i Kingston i Corsair daju doživotnu garnciju na svoje module, ali to nije bitno.

To što sam rekao (savet protiv TakeMS-a) sam rekao iz ličnog iskustva.

Što se tiče ostatka konfiguracije svaka čast, ponuda je odlična, ni ja ne bih bolje za tu namenu...
        155+75=230
        VIVA LA VITA!!!

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Originally posted by uglavnom_bezopasni
          Prestao sam da pratim temu kad ste se zakucali za AMD-a , za bilo koju namenu, a posebno obradu video materijala, Intel je zakon...

Intel duze vremena i nije bio bas toliki zakon, tj. dok nije izbacio c2d i popravio stvar nakon mora P4 i celeron promasaja. Mada se obicno navodi da jeste u neargumentovanim raspravama po forumima, tipa ciji je veci, moj amd ili tvoj intel.
          Uostalom, i jedni i drugi su imali bolje i losije trenutke, ali ajde, vole ljudi da velicaju odredjene kompanije kao da imaju neki interes u tome.

A cak i da jeste bolji za obradu video materijala, kao da je to bitno na ovoj temi. 99.99 procenata ljudi se ionako nikad nije bavilo time, niti ce se ikad baviti. Kao sto vrlo malo ljudi zapravo i koristi racunar u neke korisne svrhe.

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Kolko dobijam ako zamenim athlon 64 3000+ za x263 4400+,zanikma me konverzija video materijala uglavnom i igre,grafika je 7300gt

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Aple koristi Intel , sve je receno.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• The Punisher
                CBC Senator XXL
                • 01.03.2006
                • 503
                • Beograd Wozhdovatz
                • Ford Taunus TC1

Originally posted by Wiz
                Kolko dobijam ako zamenim athlon 64 3000+ za x263 4400+,zanikma me konverzija video materijala uglavnom i igre,grafika je 7300gt
                Ako ima socket am2 dobijas dosta jer je jeftin upgrade, ako imas socket 939 ne dobijas mnogo jer nema X2 procesora u prodaji, samo polovnih a oni su precenjeni, znaci zaboravi.
                https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

...gubljenje karakteristika elektrolita tokom vremena("susenje") sto jako dolazi do izrazaja kod sistema koji se jako greju (switching napajanja npr)...
                  Da kažemo da je ovo jedan od razloga (promenio sam tih elektrolita milion i uvek je u pitanju bila neka od jeftinijih plo?a za amd obavezno pra?ena lošim napajanjem)... postoji jedan mnogo bitniji razlog KOJI? (posebno bitan za neke medicinske mašine, ali i za novije ra?unare)

Ideja o upotrebi solid-state kondenzatora nije nova,secam se 386 ploce koja je na sebi imala samo tantal kondenzatore (isto solid-state) danas bi to bila teska egzotika.
                  Praksu upotrebe solid-state kondenzatora u pc komponentama je prvi uveo Gigabyte koji je i pre toga u proseku koristio uvek najkvalitetnije komponente u poredjenju sa ostalima.
                  ICL, DELL, HP, Fujitsu, Foxconn... kao proizvo?a?i mati?nih plo?a
                  Hercules, ATI, Matrox... što se ti?e video karti
                  ...to je ono što sam navatao po servisu ovako na brzaka i što znam iz prakse da ima solid state i to odavno na ali samo na klju?nim mestima...
                  Generalni je problem što su nama Asus, MSI, Gigabyte... izbor i mi biramo od toga što imamo najbolje, ali je sve to daleko od dobrog.
                  Što duže radim ovaj posao sve mi se više svi?a ideja firmiranih ra?unara (?ujem tišinu), još kad kod nas zaživi varijanta da uzmeš PC pla?aš 15-25 eura mese?no ratu, posle nekog vremena kad ti dosadi, vratiš taj uzmeš ja?i/noviji i samo nastaviš da pla?aš. (prakti?no iznajmljuješ, a uvek imaš najnovije).

?oveku smo pomogli, ovu raspravu ne bi trebalo širiti dalje samo je zaklju?iti (konstruktivno) ubaci?u ja i slike ovih dana, pa ?e i?i u posebnu temu, pošto je ovo bitno i za auto industriju, imao sam na servisu i delova za auto sa kvarovima vezanim za elektrolite...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Originally posted by BOOST
                    Sad vec ulazimo u domen filosofije, tumacenja snova i sl.

Kad racunarska tehnika ne bi napredovala toliko brzo, tj. kad racunari ne bi gubili vrednost i poziciju na trzistu tako brzo, za nase trziste bi se isplatilo dati 2x vise para za brand racunar. Ovako ...
                    Moja sadasnja kanta je placena 1200eur, a sad ne vredi ni 120eur.

Najbolje bi bilo imati neku munju od lap-top-a, ali....
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 230
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2007
                      • 775
                      • Semberija

Originally posted by Wiz
                      Sa tom grafikom, što se tiče igara, ništa posebno...
                      155+75=230
                      VIVA LA VITA!!!

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by BOOST
                        Ovo kao da je malo dete reklo...

To mu dodje kao ono sto kazu Mercedes je Mercedes i slicnne izreke...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by 230
                          Originally posted by Wiz
                          Sa tom grafikom, što se ti?e igara, ništa posebno...
                          Konverzija video materijala iskljucivo zavisi od brzine procesora, a grafika ne igra nikakvu ulogu... E sad je pitanje koliko bi covek dobio samo sa zamenom procesora. Taj deo ne znam jer ne pamtim kad sam nesto konvertovao pa jos uporedjivao rezultate...
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 230
                            CBC Senator XXL
                            • 02.04.2007
                            • 775
                            • Semberija

Srdjane,

Čovek je napisao da ga zanima šta dobija prilikom konverzije video materijala i igranja igara. Ja nisam ni napisao da grafika igra bilo kakvu (značajniju) ulogu prilikom konverzije, a što se tiče igara, GPU je kudikamo važniji.

Bez obzira na brzinu i snagu procesora GPU će i dalje biti usko grlo u toj konfiguraciji, pri igranju igara.
                            155+75=230
                            VIVA LA VITA!!!

Comment

• 230
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2007
                              • 775
                              • Semberija

Zaboravili smo jako važnu stvar, a to je APC SurgeArrest...

Da mi nije bilo njega, nekoliko puta bi bilo ćao compe...
                              155+75=230
                              VIVA LA VITA!!!

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Ja u tu svrhu koristim neki vojni GE filter

Comment

Working...
                                X