Legendarne/extra reklame za automobile

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Legendarne/extra reklame za automobile

Danas smo svedoci da reklame postaju umetnichka dela. Jedan sektor reklama zauzima posebno mesto,a to su reklame za automobile, koje zbog dobrepotkovanosti novcem i zeljom za sve vecim trzishnim kolacom prave extra reklame....navedite i vi reklame koje po vamazavredjuju da se spomenu....

Vec kad smo kod toga,evo jedne reklama koja ce vas definitivno nasmejati,a ljubiteljima BMW-a razgaliti srce....inache reklama je legendarana ....pojavljuje se Madona i Clive Oven,a reziser je Gaj Rici....

• 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

Da, to je serijal The Hire, u svim je filmovima Clive Owen, filmova ima ukupno 8, a među režiserima su bili i John Frankenheimer, John Woo, Ang Lee... Pored Madonne, glumili su i James Brown, Gary Oldman, Ray Liotta, Mickey Rourke...

Filmovi su:

Ambush
    Chosen
    The Follow
    Star
    PowderKeg
    Hostage
    Ticker
    Beat The Devil

Zaista dobro odrađen posao, mada se ovi filmovi nikada nisu emitovali kao klasične tv reklame, već su DVD-ovi deljeni u BMW salonima kao promotivni materijal...

P.S.

eh, kada se setim koliko mi je trebalo da ih poskidam sa 56K konekcijom... srećna vremena...

BMW je napravio još jedan serijal, zove se Hammer & Coop, parodija na Knight Rider-a, a reklamiraju Minija... Imate na Y.T.
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833
      • Novi Sad -United States of Liman

to nije reklama nego promotivni film i jedan od 6-7 snimljenih od strane cuvenih rezisera i sa najpoznatijim glumcima koje je finansirao BMW. Zajednicko za sve filmove je neki bmw, clive owen i jurnjava... Moj favorit je Beat the devil sa pokojnim Jamesom Brownom i Gary Oldmanom...

Od legendarnih reklama...evo par koje su mi interesantne:

http://www.youtube.com/watch?v=Za7_Q6ni ... ed&search=

http://www.youtube.com/watch?v=iNNC0OLJ ... ed&search=

http://www.youtube.com/watch?v=hNU0XFLq ... ed&search=

ova reklama nije za Jaguar ali je do yaya...

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Par komada za americku populaciju:

zatim, Italijanski pokusaj izliva emocija

Malo svedske klasike
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

sierra alfa alfa bravo clear for take-off over

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

Originally posted by BOOST
            Iz ove reklame za 9-3 jedino sto se meni svidja jeste Nina Kinert.

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Jedina koja valja od svih je "svedska klasika" ostale su djubre, pogotove one koje je Hemi okacio (sorry, ali je tako).

Koliko sam skapirao ovde treba da se stavljaju DOBRE i KVALITETNE reklame, ne...

Clive Owen serijal je odlican, iako neke nemaju poentu. Licni favorit mi je sa Madonom, ali Beat the Devil je fenomenalno snimljen.
              Moracu ponovo da ih pogledam.

Primer fenomenalne reklame je ona Hondina power of dreams sa horom, kao i Mazdina Zoom-Zoom (obe se mogu naci na forumu), a ako cemo o smesnim (manje ili vise) reklamama, ima i toga.

Comment

• HEMI 426
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2005
                • 1833

sorry, ali nemas pojma...
                nemoj se plasiti onoga sto ne razumes...
                idi malo "zoom-zoom" po drugim temama...

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Reci mi da si pogledao one reklame molim te, sta je tu dobro ???
                  Ona sa Hemi SUV-om ili cime vec je onako, ali naspram prvo navedene BMW-ova je nula.

Ne plasim se stvari koje ne razumem, vec se trudim da o njima naucim, ako me zanima

Sad cu da nadjem malo vremena da potrazim bar dobrih reklama...

Mazda (jap) - http://youtube.com/watch?vTM0TictVcc
                  Mazda - http://youtube.com/watch?v=Q8-N8t_P3oE& ... ed&search=
                  Honda - http://youtube.com/watch?v=OKIXW9wBWXo
                  Honda - http://www.youtube.com/watch?v=2pp4SI3bF44&NR=1

I u rangu sa onim tvojim
                  Mercedes - http://youtube.com/watch?v=krhB_An8fT4
                  Mazda - http://www.youtube.com/watch?v=rAV3J7hAB7g
                  Mazda - http://www.youtube.com/watch?v=mTYYpoFg5HY

Americki redneck humor mi je bezveze, snimak bezveze, dinamika 0, vreme snimanja reklame 5x duze nego sto je trajala, sto je 10ak minuta (ovo je prozivka, upucen sam koliko zaista traje snimanje reklame)...
                  Jednostavno vecina americkih reklama su cisto *beep*, jer im je i zapremina mozga da toliko mogu da shvate. Sve im mora biti nacrtano i napisano, stoga su im reklame takve kakve su - lose.

Comment

• HEMI 426
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2005
                    • 1833

jooj, jos jedan....

Manje vise za sve reklame koje sam postavio treba da imas neko pred znanje da bi shvatio njihovu tezinu. Moras da znas ko je bio Steve McQueen, moras da bar imas predstavu koliko je Hemi redak ( u reklami za Dodge ), moras da znas da ameri imaju problem sa ogranicenjem ( u reklami za Shelby ), sto znaci da reklama nije za obicnog tv gledaoca nego za gledaoca koji nesto zna o kolima.... Moja je greska sto ocekujem do ljubitelja japanskih automobila da ista znaju, izvinjavam se... Sledeci put postavljam nesto lakse...

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833

Ipak, najbolja reklama koju sam ikad video je za Lanciu Kappu kupe i jednom sam je odlgledao na RAI 1 i nikad vise... Fantasticno snimljena, odlicno producirana i prilicno dugacka. Trazio sam je po you tubu ali bez efekta... Ako neko zna na sta mislim, neka javi.

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Svetlo, snimak, muzika, poruka...

http://youtube.com/watch?v=p6K_RYwFeo8& ... ed&search=

E to su reklame... Nazalost samo onih kojih sam mogao odmah da se setim...

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Originally posted by HEMI 426
                          jooj, jos jedan....

Manje vise za sve reklame koje sam postavio treba da imas neko pred znanje da bi shvatio njihovu tezinu. Moras da znas ko je bio Steve McQueen, moras da bar imas predstavu koliko je Hemi redak ( u reklami za Dodge ), moras da znas da ameri imaju problem sa ogranicenjem ( u reklami za Shelby ), sto znaci da reklama nije za obicnog tv gledaoca nego za gledaoca koji nesto zna o kolima.... Moja je greska sto ocekujem do ljubitelja japanskih automobila da ista znaju, izvinjavam se... Sledeci put postavljam nesto lakse...

Poenta dobre reklame je da mozes da je razumes, shvatis i da ti se dopadne bez ikakvog predznanja o materiji, ne da moram da budem dr.mr.sci...
                          Ko je steve mcqueen znam, da je Hemi redak znam, znam i za ogranicenja... I za koga su usmerene te reklame ? Za... Amere, jer sve to samo njih dotice ne ceo svet
                          Odrastao sam uz reklame, uz Kan, uz mnogo-mnogo reklama... I najbolja je ona koju ceo svet razume, koja ima dinamiku, boju, glasnu i jasnu poruku koju svi mogu da razumeju od 7 do 77 god.

Te tvoje su upucene specificnoj populaciju, manje-vise specificnog vremenskog razdoblja (starosna grupa), sa odredjenom porukom i samo u tom spektru one mogu nekog da dotaknu, to im je kraj.
                          Tako Ameri razmisljaju, tako rade i takvi su im zivoti... Usmereni, kao da nose ular...

Comment

• HEMI 426
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2005
                            • 1833

Mani se generalizacija, to su uvek corava posla...

Da se vratim na reklame, ovih par koje sam postavio kao favorites su sve odlicno smimljene, dobro zamisljene, sa porukom i pricom koja ih prati... sto su sve odlike dobre reklame, odnosno one koja ljudima ostaje u glavi i koja ce im stvoriti svest o kupovini tog proizvoda. U slucaju americkih reklama, tu se jos i aludira na tradiciju sto je bitan detalj...

Sa duge strane, ona reklama za mazdu koja pocinje sa bebom je pateticna i dosadna. Reklama za akord je fantasticna i zaista zasluzuje respect! Sve ostalo sto sam video a vezano je za japanske automobile je u 90 % bledo i neuverljivo ( takva su i kola ) a samo honda iskace iz tog klisea...

evo jedne cool reklame

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Ona Mazdina rekama ima dinamiku i dushu... Ali da ne idem tim putem, jer cemo zavrsiti na prepucavanju USA vs Japan (gde ce Japan naravno pobediti, morao sam , nemoj da odgovaras molim te) tj splitovace topic u "ovde se svadja oko brenda", a to nam ni jednom ni drugom nije cilj, slazes se

Reklama koju si sad postavio je odlicna i na to je ciljao zacetnik thread-a

Comment

Working...
                              X