problem sa parkiranjem (i drzavom)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • predrag&marea
    CBC Član
    • 20.05.2007
    • 34
    • beograd

problem sa parkiranjem (i drzavom)

pozdrav svima
    Prvo da se izvinim svima ovde prisutnima jer nisam siguran da li ova tema ovde pripada,ali prica je prilicno interesantna.......

Imam pretplatnu kartu na mesecnom nivou za drugu zonu za parkuranje,koja jos vazi.Dolazim kucu u cetvrtak ujutro oko 01.00 i paqrkiram auto u K.Marka u zoni 2(gde sam se inace i pre toga parkirao) tj.parkiram auto u onaj zuti pravougaonik.Isti dan oko 20.00 krecem po auto,ali trt.....nema ga.Sta se desilo?Likovi iz BG puta dosli oko podneva,iscupali znak sa obavestenjem o drugoj zoni,poneli farbu,precrtavaju zute linije,a pauk servis stoji pored njih i odnosi automobile....Naravno kad sam se pojavio na sajmistu morao sam platiti 6300 da bih ponovo seo u auto.Usput,nikakvo obavestenje nikome od ljudi kojima su odneli auto(ima nas malo vise)nije bilo upuceno(TV,novine,letci),da ce ljudi krenuti u akciju brisanja parking mesta...
    Ovo pisem samo da ljudi vide u kakvoj indijanskoj drzavi zivimo
  • mb12
    CBC Senator XXL
    • 06.11.2006
    • 640
    • Vrbas
    • Mazda 626 2.0 TD

Da idesh na sud nevredi, pojeo bi vuk magarca....ali evo meni se kad se desi takva debilna situacija, uvek im kazem u lice "Dabogda ti deci za lek trebalo, lopino" .... jednom je upalilo

Comment

• Shazalakazoo
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2007
      • 545
      • Beograd

Cek cek nesto mi tu nije jasno. Parkirao si se u zuti (ceo zut) pravugaonik? Onda je to mesto za invalide i normalno je sto si ti odneli auto. Ako si se parkirao na normalno mesto (beli pravougaonik sa dve kratke linije u boji) po kom osnovu su ti odneli auto? I drugo sta su oni tu prefarbavali? Menjali zonu?

Comment

• dagy
        CBC Član
        • 09.10.2007
        • 77
        • Village of Cuprikovac

Veoma indijska drzava. Slicno mi se desilo u JA kada je pocela sa radom parlking sluzba, nigde oznake niti obavestenja a meni degenerik od ulicnog kontrolora napisa doplatnu kartu od 1000din zbog 10 min parkiranja u zoni 2. Cekala me dzukela i cim sam izasao iz auta odmah krenuo da pise. U svakom slucaju sam kriv, trebao sam da kupim kartu ali GDE kad nisam imao pojma da se parking tu naplacuje a inace pre toga sam tu uvek parkirao ali sada nisam video znak za naplatu. Elem moje izlaganje tj pljuvanje po parking servisu i samoj country je to da treba obavestiti detaljno narod o neki promenama ili uvodjenju nekih dodatnih usluga a ne samo cepati po dzepu.
        Ja sam se naucio i sada parkiram u sporednoj ulicici kod tetke tako da necu da im dam pare

Comment

• Dragon
          CBC Senator XXL
          • 15.11.2006
          • 963
          • Beograd

Pojasni malo gde si parkirao, u zuti pravougaonik za inavlide, u sta ne verujem, ili u beli? Druga zona je obelezena narandzastom, na tu zutu si mislio?
          Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by predrag&marea
            tj.parkiram auto u onaj zuti pravougaonik.
            Zuti pravougaonik oznacava rezervisano mesto u kome je zabranjeno parkiranje bez obzira da li je zona ili ne. Prema tome, auto je odnet po pravilu.

Parking mesta su beli pravougaonici sa dodatnim linijama koje oznacavaju u kojoj su zoni (crvena, zuta, zelena).
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Moze da bude i pravougaonik koji je samo na uglovima oznacen zutim i nije zabranjeno parkiranje, nego predstavlja parking mesto u odredjenoj zoni.

Ali ako je celo mesto uokvireno zutim, na ovu temu moze da se stavi LOCK!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• predrag&marea
                CBC Član
                • 20.05.2007
                • 34
                • beograd

ma kakvi invalidi..........malo nize su bila jedna ili dva invalidska mesta i jasno su naznacena.cak i znak stavljen pored da su ta mesta iskljucivo za invalide.ovo o cemu pricam je parking mesto koje je do tada sluzilo iskljucivo kao p.m.znaci,kombinacija belih i zutih linija koje su sada prefarbane sivom farbom

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

jedno pitanje. po kom zakonu neko moze da ti ODNESE AUTO???
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• bugi
                    CBC Član
                    • 23.10.2007
                    • 22
                    • MEDAK

Tamo gde treba da rade nema ih....
                    ne vredi sa njima imati posla sem ako imas neku jaku vezu pa da plate i troškove suda i maltretiranje.....
                    BEZ ALATA NEMA ZANATA

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Za BG važe sledeći propisi, za NS nisam našao, ali ima sigurno:

- Odluka o javnim parkiralištima („Sl. list grada Beograda“, br. 18/2003)
                      - Rešenje o opštim parkiralištima („Sl. list grada Beograda“, br. 28/2003)
                      - Rešenje o opštim parkiralištima na kojima se plaća komunalna taksa za parkiranje motornih vozila („Sl. list grada Beograda“, br. 25/2001, 15/2002, 24/2002 i 8/2003)
                      - Rešenje o posebnim parkiralištima za smeštaj uklonjenih vozila („Sl. list grada Beograda“, br. 25/2001)
                      - Rešenje o kategorijama invalida koji mogu da koriste javna parkirališta („Sl. list grada Beograda“, br. 28/2003)

Kad su ga već odneli, bar u NS, onda se vade na zakon o obligacionim odnosima:

- Ništa "Parking servis" nije uveo novo. Odluka već postoji i doneta je još 2004. samo što smo sada počeli s njenom primenom. Naplata dugovanja na ovaj način moguća je na osnovu Zakona o oblikacionim odnosima, koji kaže da, ukoliko poverilac poseduje neku stvar dužnika, može da je zadrži dok ne naplati potraživanja. Ove mere isključivo primenjujemo kada su u pitanju vozači koji konstantno ne plaćaju parking i ignorišu Odluku o javnim parkiralištima - kaže Radovan Jeknić, dodajući da vozači prema koji se primenjuju ove mere "Parking servisu" duguju i po 30-40 hiljada dinara.

Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine kaže:
                      Kaznu za učinjeni prekršaj nepropisnog parkiranja vozač MUP-u može da plati odmah ili u zakonskom roku od osam dana - kaže Papović. No, to nije slučaj za odnošenje vozila i tarifu koju naplaćuje "Put". Po njegovim rečima, "Put" svojom internom, nezakonitom odlukom, traži od vozača da iznos troškova uplati odmah.
                      Za ovako nešto ne postoji zakonska osnova. Vozilo bi trebalo odmah da bude vraćeno vlasniku i ostavljen rok od osam dana da plati troškova - rekao je Papović. Istakao je da i "zeleni pauk", vlasništvo "Gradskog zelenila" isto funkcioniše, te da će protiv oba preduzeća podneti krivične prijave po članu 225 Krivičnog zakona Republike Srbije i to za zloupotebu službenog položaja.
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                      X