..opet je sve pitanje samo ukusa..
"Milk(E)"? Sta je bre ovo???
Collapse
X
-
sto se starka tice tu nema zbora, rum stangle, cherry i ostalo je vrh. najkvalitetnije cokolade a ujedno i najskuplje su one sa viskom procentom kakaoa ali se meni te ne svidjaju posto su gorke a ja ne volim gorak ukus. slazem se sa vama da je sve stvar ukusa ali ne mozemo da poredimo pionir tehnologiju sa kraft foods tehnologijom. generalno, pakovanje prodaje proizvod i meni nikako nije jasno kakve veze imaju ruze sa cokoladom. eto ako ni zbog cega drugo zbog toga ne volim najlepse zelje.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Bas prosle godine bila frka u Italiji zbog chokolada. Pobunili se ljudi, jer su ukapirali da u prodavnicama 'ladno prodaju chokolade koje maltene uopste nemaju mleko i kakao u sebi. Na kraju su naterali proizvodjace da na takvim chokoladama napisu krupnim slovima "SUROGAT CHOKOLADE" i detaljan sirovinski sastav. Eeee, daleko smo mi od toga.NO BRAIN
NO PAIN
1_N_S_A_N_E
Comment
-
-
Originally posted by zverkobas bih voleo da me neko ubedi da je ta ista bolja od milke ili nestle... pa simka je bre bolja od najlepsih zelja.Ukusi su razliciti i o tome ne vredi raspravljati, inace "najlepse zelje" ... samo ime me tera da ih jedem sa uzivanjem!
A ovo za Milke ...... kao kad je Del Boy proizvodio Pekamsku bistricu
Eto
Comment
-
-
@woodoo
sranje ti je taj becks koji se pravi u apatinu, a ne u bremenu gde je originalna fabrika
za tvoju informaciju Milka koja se prodaje u Srbiji dolayi iskljucivo iy 2 fabrike - jedna je u austriji u bludenzu, a druga u nemackoj u lorrachu, ako ne verujes, pogledaj bar kod i na osnovu prva 3 broja koja oznacavaju zemlju porekla ces moci da zakljucis i sam
@zoranbg
Milka nije podbrand Nestle-e, nemoj da pricas o stvarima u kojima ocigledno nisi strucan. Milka je brand u vlasnistvu kompanije Kraft Foods, drugog najveceg proizvodjaca hrane na svetu, a nalazi se u Altria grupaciji zajedno sa Phillip Morris-om.
Milka se topi u ustima zato sto ima najveci procenat mleka, i upravo odatle potice ime: "Mil"k + "Ka"kao, a sam ukus najvise pogoduje najmladjim konzumentima.
Sto se tice Nestle-a za evropu, on se verovatno pravi u svajcarskoj, ali te moram razocarati da se Nestle cokolada od samo 90g (kakva prevara potrosaca!!!) koja se podaje u Srbiji, pravi ni manje ni vise nego u Ceskoj u sta se opet mozes uveriti na omotu (ne moras ni bar-kod da tumacis - lepo pise)
Comment
-
-
Stojim pred policom u Rodiću pred 200 (i slovima 200) različitih vrsta Milki, i da elektrolizujem svu čokoladu iz njih ne bi bilo 100 grama čokolade, a keksa, kremova, i ostalih čuda bi dobio tonu... zato ja jedem moju Nestle Extrafinest Dark Chocolate sa 56% kakaa @zverko te nisu tako gorke, ili Krašovu Dark Dorinu, naravno uz nezaobilazne poslastice, kao što su Bajadere i Ledene kocke, a u ostale poslastice bi ubrojao Rafaelo i Mocart kugle (polako se prisećam detinjstva)...
edit: i ja bi se zakleo da je na milkama pisalo nestle... sad nemam ni jednu da proverim...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
nije milka nikad bila nestle.nestle uglavnom crunch troshim mada mih generalno mogao malo da smanjim...
bezopasni zahebavas. kake mozart kugle, milka sa suvim grozdjem i lesnicima ...mljac... oni keksovi i rizhe me ne zanimaju mada ih ne odbijam. dorinu nisam probao a i nemam nameru posto sam jedared kupio kolumbo, zagrizo komad i bacio ga...razocarenje...deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Ljudi moji, nemate pojma kakva se govn* od cokolade prodaju u USA, mlecne cokolade uopste nema u masovnoj prodaji, tako da ako hoces, moras da ides i kupis u gastarbajterskim prodavnicama milku ili slicno ili platis 5-6 dolara 100g neke ekskluzive (Lindt, Giraldelli). Ostalo, samo snickers&co i neke gadosti, za koje je Galeb pojam za cokoladu. Da ne pricam tek sto nema ni jednog cokoladnog krema, vec umesto toga se jede kikiriki-puter. Nadjoh skoro Nutellu i obradovao sam se ko malo dete ($5 ono najmanje pakovanje, valjda 90g).
Zato cu sledece nedelje da se userem od jedenja cokolade u Engleskoj
Comment
-
-
Originally posted by VladanOriginally posted by uglavnom_bezopasniStojim pred policom u Rodiću pred 200 (i slovima 200)Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
@Scarab26 .... eto nisam tako informisan a pricam ... kad bi svi pricali u sta se stvarno razumemo,nebi pricali uglavnom o niocemu.
A i nemoras tako da reagujes ,cak i kad bi bio na platnom spisku milke.
uglavnom sa milku,JA prvi put video 90' ih godina proslog veka,od svercera pa nadalje.
a za Nestle znam oduvek ... u cokoladu ide ,lesnik,suvo grozdje ,eventualno jos nesto sto sam propustio .. i to je tradicionalno...e sad mozes da stavis sta hoces..slazem se.
I tu je stvarno STVAR ukukusa... nekazem da je Milka losa...dobra je, neke kombinacije milke volim neke ne.
e ja nevolim one fazone BUREK sa ukusom pizze i tako to..ko voli Ok...mada kad ti se jede pizza kupis picu..burek se zna od cega se pravi.
i da rezimiram..ako pojedinima NISTA domace nevlja ..nevaljate ni vi sami ,i sve ono sto vi radite..jer i VI ste domaci.!
razumem da se nekom nesto nesvidja(najlepshe zelj,galeb itd...) ali da odma krenu sa omalovazavanjem i kvaliteta,i ljudi koji rade u tim fabrikama ... stvarno uzas.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
u pravi si zoki, meni nista domace ne valja, sve je vestacko i sve se nesto kao foliramo a propadamo sve dublje i dublje dok se nekolicina dobro namazala. to sto je kvalitet takav kakav jeste naravno da su krivi ljudi koji rade u tim fabrikama jer je oni cine kao sto ovu hebenu drzavu cini ovaj narod koji je i doveo do ovde dokle je dosla. otisli smo malo od teme ali izadi na ulicu i pogledaj oko sebe... budu realan. nije srbija knez mihajlova i maxi diskont... i da li uopste znas gde smo tj gde nas svet vidi. dovoljno je to sto na netu kad treba da se registrujes negde i treba da izaberes odakle si ima i kongo i bongo i albanija a Srbija vrlo retko, eventualno yugoslavija. oces reci da je neko drugi kriv zbog toga do nas samih???deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by BRABUSLjudi moji, nemate pojma kakva se biiiip!* od cokolade prodaju u USA, mlecne cokolade uopste nema u masovnoj prodaji, tako da ako hoces, moras da ides i kupis u gastarbajterskim prodavnicama milku ili slicno ili platis 5-6 dolara 100g neke ekskluzive (Lindt, Giraldelli). Ostalo, samo snickers&co i neke gadosti, za koje je Galeb pojam za cokoladu. Da ne pricam tek sto nema ni jednog cokoladnog krema, vec umesto toga se jede kikiriki-puter. Nadjoh skoro Nutellu i obradovao sam se ko malo dete ($5 ono najmanje pakovanje, valjda 90g).
Zato cu sledece nedelje da se userem od jedenja cokolade u Engleskoj
Drugar mi je pricao, bio je u USA na nekoj razmeni studenata i izmedju ostalog ode on da kupi cokoladu. Leto 35C u hladu, dolazi on iz radnje i kao aj da otvori da proba cokoladu. "...jedem ja nju, pa jedno 3-4 min i onda provalim da nesto ne valja... nisam se uprljao ni malo.. ne topi se u rukama na +35C (plus trideset i pet stepeni)..."
Ustvari, plastici trebaju malo vise temperature da krene da se topi......technology is the only Replacement for Displacement.
Comment
-
Comment