amerika je nesto drugo... ako nista onda imate izbor i plati pa se klati. oces trash oces kvalitet. da se razumemo, mlo sam i ja preterao u predhodnim postovima. daleko od toga da syu nase cokolade trash samo ne mogu da se porede sa milkom, nestle, kinder i tobliskom.
"Milk(E)"? Sta je bre ovo???
Collapse
X
-
@bezopasni
samo ti uzivaj u svojoj original ceskoj nestle cokoladi, gde su te lepo zakinuli za 10g
milka 100g tabli na nasem trzistu ima oko 25 vrsta, a cokolada sa visokim sadrzajem kakaa se ne pravi, jer ne bi mogla da se topi u ustima, sto je glavna konkurentska prednost Milke.
Comment
-
-
Originally posted by scarab26@bezopasni
samo ti uzivaj u svojoj original ceskoj nestle cokoladi, gde su te lepo zakinuli za 10g
btw, iz tvojih poruka mi se čini ko da ti život zavisi od milke, moraću da napravim modifikaciju foruma da pored svakog nick-a na forumu piše i godina proizvodnje, biće mi lakše da (ne)odgovorim na neke poruke.
Što se tiče češke, sve teže se nalazi proizvod na kome nije Made in China, najnovija Gorenje pegla koju sam dobio sa reklamacije kao zamenu nije više Made in EU nego china... (fabrike se sele tamo gde je jeftinija radna snaga, ali to je već druga priča).Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Cadburry (Kedburi) se pravi sad u Poljskoj, kao i veliki broj drugih zapadnih starih marki. Inace, odlicna je.
Milka je odlicna, made in D ili A je, uvek. Kraft foods pise na njoj.
Nestle je odlicna.
Najlepse zelje...kako kome, meni nije nesto.
Ko hoce da da vise para za cokoladu, ima i takvih marki, evropskih.
A ne bih da komentarisem ovo da nam nista ne valja, a npr uzmite i probajte domacu low price salamu i madjarsku iste cene...
Comment
-
-
E pa i ja da dodam nesto.
Kraft i Nestle, 2 najvece prehrambene kompanije na svetu. I jednoj i drugoj su kakao proizvodi na donjoj lestvici interesa.
Kraft od cokolada proizvodi Milku, Carte D'Or.
Nestle pandan tome je Nestle cokolada i sijaset kvalitetnih brandova za razna trzista kojih kod nas nema.
Kraft je kupio fabriku Mozart kugli npr, a Nestle skoro sve fabrike kvalitetnih cokolada u Italiji.
Ako hocete kvalitetnije proizvode, izbor je Ferrero, samostalna fabrika, pokrenuta iz poslasticarnice u vlasnistvu jedne porodice, bez pretenzija da se sire i prodaju. Imaju najbolji krem, cokoladne stangle, razne kugle... Pored toga se bave samo jos cajevima!
Cadburry je najnizi nivo proizvodjaca. U Evropi imaju smo jedan premijum brand koji im slabo ide...
E da, Milka se pravi samo u Austriji, Nemackoj, a Nestle nam dolazi iz Poljske, Rumunije, Madjarske.... A Ferrero samo iz Italije... Cadbury je Poljska i Ukrajina...Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Ja sam Cadburry dobijao uglavnom iz engleske i ta chokolada je bila vrhunska,znachi stvarno jedna od par koje su stvarno po meni extra.
E sad jedem dosta ruskih chokolada one su uglavnom sa vishe kakaa shto bi rekli malo gorcha ali su extra stvarno.
Inache najjacha kombinacija je leshnik i suvo grozhdje
A ovo je juche ubijenood po 400g uchi se jbg
Comment
-
-
Kraft od cokolada proizvodi Milku, Toblerone, Mozart kugle (ali samo bordo pakovanje Mirabell, jer Mozart nije zasticeno ime) i Cote d'Or (koje se prodaju kod nas), kao i brojne druge lokalne brendove. Carte Noire je kafa koja je prisutna u Francuskoj (ne postoji Carte d'Or -bar kao Kraft-ov brand).
Comment
-
-
D'Or koriste kao drugi deo imena, sa tim sto na tri trzista imaju razlicita imena koja zavise od samog porekla cokolade. I ja sam mislio da je ova prica, ali za razliku od Milki koja izlazi iz 2 fabrike, ova cokolada izlazi iz vise fabrika, a Toblerone cak iz 6 fabrika i za razlicita trzista su razliciti ukusi!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
-
Mislim da nisi u pravu za Toblerone, ali ajde daj lokacije tih 6 fabrika.
Koliko ja znam prave se samo u Svajcarskoj, globalno se daleko manje prodaju od Milke i nije mi logicno da se rade na 6 lokacija u odnosu na 2 Milke.
Takodje ako znas daj i ta tri trzista i tri imena za Carte d'Or.
Comment
-
-
Eh pazi ovako, nesto me i ne interesuje preterano, ali mi je supruga radila u Nestleu duzi period i stalno visila u Svici, Austriji i Kroaciji i polako sam kapirao stvari koja fabrika gde i za koga... Tako znam i za Kraft i jos par proizvodjaca...Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Comment
-
Comment