Jonizator, dezintegrator, ili kako vec...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Jonizator, dezintegrator, ili kako vec...

Znaci mnogo me nervira ova prasina, nije mi toliko tesko da je obrisem koliko moram da sklanjam sve i svasta pa onda tako redom svaki dan, uh...

Ne znam jesam li ja to sanjao, ali mislim da sam negde cuo ili video neki uredjaj sto putem elektriciteta na neki nacin unistava prasinu, ili sta joj vec radi pa kao onda ne moras da brises i ostalo, hmmm...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Izvini, posto si u WG , da li pricamo o stanu-kuci ili autu

Elem, input missing
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Sorry, nisam mislio da treba...

Pa stan naravno...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• BOOST
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ja koristim Elektrolux Air Cleaner

Ima elektrostaticki filter i koristim ga za vatanje polena i mikroprasine.

Vec nekih 5 godina. Model Z-7040

Cena nekih 350€

Filter se vadi i otrese, i**** ili kako vec zelis. Na 2 godine pozeljno menjanje filtera.
        Cena filtera 75€

I da, nema nikakve prasine ni na crnom namestaju. Sve vata.

move your mind

Comment

• BOOST
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

move your mind

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Procitao sam i nije mi tesko da jos istrazujem, ali me malo smaraju sa onim njihovim "outstanding" i "extraordinary" forama...

Reci mi molim te ima li neke veze povrsina prostorije, gde stoji i koliko je zaista "low noise" jer mi je to dosta bitno?!

E da i jos nesto, on skuplja mikro cestice, ali sta je sa ovim malo "krupnijim" tipa macje dlake one nevidljive i tako svasta nesto?!

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

ne znam koliko ce ti to smanjiti prashinu u stanu mozda samo nijansu i to u toj prostoriji...nije bucan ali sve zavisi na koju ga brzinu stavis...a za dlake pa jbg nije to usisivach...

najjace kad uleti komarac ili muva pa pocne da crvchi ko lud

ja koristim neki trion firma je americka tj doneshen je iz usa ili engleske pre jedno 10god znam da je kostao mnogo...tada ga niko nije ovde koristio...

bash smo pre 3-4 meseca zamenili filter koji smo narucili iz usa znam da je ugljeni

ne mogu da nadjem sajt mislim da ima i tema negde kako napraviti neki za kola ...

edit nasao sam sajt http://www.trioninc.com/
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Ma dobro, prasina je bila onako sale radi nego imam jednog ludog macora u stanu pa bih da odstranim sve te neke alergente (ako se tako zovu) iz vazduha, jer u par prodavnica koje sam zvao sam dobio informaciju da to odlicno radi, e zato me interesuju vasa licna iskustva...

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Filtracija je 3 stepena, naravno da skuplja macine dlake

Nema veze sa nacinom rada sa onim sto NemaN opisuje, ovo je jedini aparat na Svedskom trzistu koji je dobio zeleno svetlo od udruzenja alergicara.

Sad, zamisli da li radi ili neradi

Ovaj je dovoljan za 80m2 , to sto pisu da je extraordinarie su upravu , bdw, imam 2 takva.

Drugi je kupljen 2 godine kasnije, a sto se tice buke??

Ako pogledas imalo na slike koje sam okacio slikajuci prednju panelu vidis da ima na dugmetu na levoj poziciji uho, ili ti upravljanje brzine ventilatora prema pozadinskoj jacini zvuka. Ako je graja znaci vise je osoba tu, te prati brzinom ventilatora da lezi propisani broj decibela ispod "suma".

U poziciji auto , ventilator menja sam brzine prema senzoru zagadjenja vazduha.

Individuelno manuelni izbor 3 pozicije brzine, nisam nikad koristio nista drugo sem na brzini 2 gde se cuje otprilike kao ventilacija u SAABu na prvoj brzini od 5. (e sad sedi u SAABa 9000 pa ces znati ).
                  Shala, chuje se malo strujanje vazduha , ali tiho. Na brzini 1 neces znati ni da je ukljucen.
                  move your mind

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by NemaN
                    muva pa pocne da crvchi
                    A sta je to muva

Shala, neznam za muve ali koliko vodom nemoze da prodje kroz primarni mehanicki filter na dnu aparata, nedeluje da moze, mogu da probam alko mi posaljete jednu muvu
                    move your mind

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Hehe BOOST jeste da si SAAB-ovac ali verujem ti sve sto pricas!
                      Salim se, volim SAAB!

Nego slusaj, sad sam istrazivao na netu i nadjem neke forume kako njih deset hvali uredjaj i kaze da oseca planinski vazduh, a opet ovih drugih deset kako to nema veze sa istinom, kako je to previse ozona, levo-desno, neke cestice, fluxovi, teorija struna i sta sve jos, ma kao i na svakom forumu, skoro pa da ne sluze nicemu!

Ono sto bi meni trebalo je upravo to antialergijsko dejstvo, jer devojka mi je izgleda alergicna na te sitne dlacice, polen ili sta vec pa bih da, izmedju ostalog, resimo i taj problem, plus ako se oseca taj planinski vazduh mozemo da ustedimo za taj Zlatibor svake zime, hehehe...

Inace nude se razni neki modeli i brendovi, ali ti kazes samo Electrolux, ha?!

Recimo:
                      http://www.iasc-shop.com/product_info.p ... ucts_id=29

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Pazi, sama jonizacija koja je ovde prisutna nije zbog ozona da bi ga proizveo vec je nus pojava za elektrostaticki filter koji je ogromne povrsine.

Vidis celije na slikama.

Na resetki ispod filtera se uhvati jonizacionim efektom jedan deo krupnijih ali laksih cestica . Sam efekat jonizacije i ozona bi imao nepodobne efekte po sve farbane povrsine u stanu izazivajuci prebrzo starenje istih. To ovde nije slucaj. Zid iza obicnog TV apatata i iznad njega je izlozen 100 x vecoj dozi ozona koji se proizvodi oko kaskade.

I ovde ima VM trafo i kaskada , slican je po tom efektu TVu kao skupljacu prasine, teoreticari koji pricaju protiv vide primarni deo, zaboravljajuci da je iznad elektrostat filter koji je invertor jona te ih neutralise ma izlazu iz komore. Efekat svega je na kraju da ces se resiti alergije kod devojke , bar u stanu (pozeleces da puno puta imas aparat sa sobom kad ides negde ) i definitivno, miris planinskog vazduha , Zlatibor iz razloga posete koje si imao do sada mozes da zaboravis.

Aparat ima opciju za postavljanje ugljenog filtera takodje, za Svedsku nije namenjen na triztu, ja dok smo pusili u stanu sam narucivao od Elektroluxa filter koji je namenjen za rusko trziste.

Znas sam sta aktivni ugalj radi, da li ti treba to je pitanje okoline i cistoce vazduha vec u startu.

Jonska kola ovde imaju varijabilno upravljanje naponom preko feeda otpora koji se stvara u elektrostatskom filteru.

masina je najblize savrsenom generatoru svezeg vazduha.
                        move your mind

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Ma problem se samo javlja u stanu, mislim taj alergijski! U svakom slucaju javio se par meseci posto se ovaj blentavi macor uselio, pa nam je bas problem da ga liferujemo napolje, a greota je jer glupan ne bi znao da se snadje, neka bi ga kola zgazila u prvih par minuta "slobode", a i moji su se vezali, sta ce ljudi, odrasla deca, a unuci nikako da naidju, ja se i dalje inatim...

Ako neko ima iskustva sa nekim drugim koji se moze naci i kod nas, ima rec...

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

ELECTROLUX d.o.o. JUGOSLAVIJA
                            Dositejeva 17/I
                            11000 Beograd
                            Tel: +381-11-627 779
                            E-mail: eluxi@ikomline.net
                            www.electrolux.com

Zovi, pitaj cenu, eventualno demonstraciju.
                            move your mind

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

Moze sve da se procita mene iskreno mrzi da prevodim nekom text kad pise lepo sve znam da mi je ranije cale govorio da ima neke veze sa polarizacijom jona odnosno da na tom principu radi ovaj moj....

Inace razlog zbog cega je uzet jeste sto moj brat astmu/asmu (kako se vec pise)
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                              X