Ako sledimo Fordovu izreku da je najbolje vozilo - novo vozilo, zanima me kakva je pojava sa novim polovnim vozilima, tj. vozilima koja vidjamo izlozena u prodajnim centrima. Ovim bih hteo da izuzmem test vozila.
a prica je sledeca.
zanimao me hyundai tuscon, i odem u predstavnistvo da pogledam kad ... nema vozila, sva su odvezena na prezentaciju negde dodjite za par dana.
dodjem za par dana ... i imaju tuscona, al u dvoristu, prasnjav sa prljavim gumama.
unutra lom stvari, papiri svuda, kablovi, posteri .......
pitam jel imate tuscona kao test
nemamo ....
imali valjda santa fe sa motorom od 3.2 l
rekoh jel ima ista sa motorom od 2l
nema
kad posle razgledanja zovne nas covek u ovaj tuscon sto je stajao napolju. (prethodno sklonio lom)
vozilo naravno nema tablica
krecemo, covek izlazi na cestu, dodaje gas i da bi pokazao ubrzanje zakucava malo pedalu, tuscon zbilja polece, bacih pogled da vidim brzinu, kad ono ne krecemo se !!! tj otkacena tabla
nasmesim se.
i sad.
doticno vozilo,
sa 3 km ukupno na kilometar satu, koje je verovatno u tom trenutku imalo par hiljada km,
i da pretpostavimo da nije razradjivan motor kad vozac zakucava gas sa hladnim motorom,
da je "vozan" sto bi rekli ko firmin auto ...
kupis tako nesto i sta dobijes???
drugi primer je star 12-tak godina,
pezo 106 nagrada u nekoj bingo lutriji,
bez tablica, osiguranja
licno sam presao stotinjak km vozeci ga po gradu,
auto je imalo gomilu ogrebotina i sitnih ulubljenja,
jednom je pticica uletela i razbila prednje staklo,
drugi put je kolegnica razbila celo auto.
popravljeno, ispeglano, i otislo nekom kao nagrada.
kako ga sluzilo - pitaj boga.
a prica je sledeca.
zanimao me hyundai tuscon, i odem u predstavnistvo da pogledam kad ... nema vozila, sva su odvezena na prezentaciju negde dodjite za par dana.
dodjem za par dana ... i imaju tuscona, al u dvoristu, prasnjav sa prljavim gumama.
unutra lom stvari, papiri svuda, kablovi, posteri .......
pitam jel imate tuscona kao test
nemamo ....
imali valjda santa fe sa motorom od 3.2 l
rekoh jel ima ista sa motorom od 2l
nema
kad posle razgledanja zovne nas covek u ovaj tuscon sto je stajao napolju. (prethodno sklonio lom)
vozilo naravno nema tablica
krecemo, covek izlazi na cestu, dodaje gas i da bi pokazao ubrzanje zakucava malo pedalu, tuscon zbilja polece, bacih pogled da vidim brzinu, kad ono ne krecemo se !!! tj otkacena tabla
nasmesim se.
i sad.
doticno vozilo,
sa 3 km ukupno na kilometar satu, koje je verovatno u tom trenutku imalo par hiljada km,
i da pretpostavimo da nije razradjivan motor kad vozac zakucava gas sa hladnim motorom,
da je "vozan" sto bi rekli ko firmin auto ...
kupis tako nesto i sta dobijes???
drugi primer je star 12-tak godina,
pezo 106 nagrada u nekoj bingo lutriji,
bez tablica, osiguranja
licno sam presao stotinjak km vozeci ga po gradu,
auto je imalo gomilu ogrebotina i sitnih ulubljenja,
jednom je pticica uletela i razbila prednje staklo,
drugi put je kolegnica razbila celo auto.
popravljeno, ispeglano, i otislo nekom kao nagrada.
kako ga sluzilo - pitaj boga.
Comment