Napolju hladno ,sta da se radi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

Napolju hladno ,sta da se radi?

nista budzi se komp...
    pre neki dan kupio kuler za graficku i poceo da montiram i skrljam srafic..
    danas lepo odem do radnje kazem da u paketu nije bilo 4 srafa i dam im polu kompletan kuler..za 3 minuta dobijem kutiju ne otvorenu sa svim delovima ..
    sad imam i viska delova
    ovako izgleda orig.kuler na graka:

drzao je temp u 2d oko 50 gradi,a u 3d oko 60 i nesto..

i sto je najgore od svega ako sam hteo hladjenje ,bio je bucan..

bez orig. kulera..originalni kuleri za memoriju su ostali plus dodato malo plavih na naponsku stranu...

montiran zalman..

rezultat -u 2d je dobrih 10 gradi karta hladnija ..u 3d modusu nisam stigao da je probam...
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...
  • Manfred
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2007
    • 905
    • Beograd

Dobra grafika

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

ekstra dobra graficka!

*nisam siguran da li se ovim potezom gubi garancija...
      .

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

za one koji je ne prepoznaju rec je o asus eax x1950 xtx sa 512 mb i gddr4 memorijom...poslednja u redu dx9 od ati-a...ove hd 2xxx i 3xxx ne priznajem kao ati ,to je SRAMOTA
        garancija....ma boli me biiip za nju (kao i ostali delovi kompjutera koji vec odmah po ugradnji kod mene gube garanciju )

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 1nsane
          CBC Senator XXL
          • 28.05.2007
          • 388
          • Umcari - Grocka

Malo se previse crveni za Asus, da to nije slucajno MSI x1950xtx,takodje poznata i kao przilica maticnih ploca. Zar nema dodatno napajanje ( ili su MSI stipse), mislim da je Asus izbacio sa dodatnim napajanjem da rastereti malo maticnu, inace vuce u p.m.
          Zelman je odlican izbor, jedino sa njihovim hladnjakom sam uspeo da spustim temp. na preskotu ispod 40. Skup je ali zaista vredi.
          NO BRAIN
          NO PAIN
          1_N_S_A_N_E

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Zelman kosta ozbiljne pare...
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

OZBILJNO I RADI!!!
              There can be only ONE ZALMAN!

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

Originally posted by 1nsane
                Malo se previse crveni za Asus, da to nije slucajno MSI x1950xtx,takodje poznata i kao przilica maticnih ploca. Zar nema dodatno napajanje ( ili su MSI stipse), mislim da je Asus izbacio sa dodatnim napajanjem da rastereti malo maticnu, inace vuce u p.m.
                Zelman je odlican izbor, jedino sa njihovim hladnjakom sam uspeo da spustim temp. na preskotu ispod 40. Skup je ali zaista vredi.
                asus je ..i ima dodatno napajanje..pogledaj na karti gore desno imas prikljucak...6-polni pciex prikljucak..e sada veliko razocarenje..na 5v i 7 v nije zadovoljio..na toj voltazi se vrti oko 1300-1400 obrtaja i prakticno je necujan..
                ali ...zato vrlo brzo nabija temp. i posle kratkog vremena zakucava...to je kada je prikljucen na mobo sa napajanjem..sada treba da uzmem kabal da ga napojim direktno na 12v preko napajanja tako da moze da vrti do 2500 i da vidim onda...inace prednost starog hladjenja je sto ventilator duva vazduh preko lamela,i izbacuje da napolje iz kucista...ovde je slucaj obrnutog hladjenja gde ventilator od dole gura vazduha na gore i sve to ostaje u kucistu..normalno imam i jedan papst 120mm lufter ali on je vise usmeren na cpu...i on izvlaci vazduh iz kucista napolje..
                kada odradim napajanje na 12v javljam dalje

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 1nsane
                  CBC Senator XXL
                  • 28.05.2007
                  • 388
                  • Umcari - Grocka

Sad tek vidim na starom hladnjaku pise ASUS - jbg. izdaje me vid od ovih 85 Hz.
                  A to sto ti nabija temperaturu, moze biti i do nalezanja kulera ili do paste. Skoro sam uzeo Cooler master hladnjak i imao je pastu na sebi, ponasao se losije od starog hladnjaka. Skinuo sam tu "fensi" pastu i nabacio najobicniju belu (kondenzatorsku - skroz retku) i radi ekstra.
                  NO BRAIN
                  NO PAIN
                  1_N_S_A_N_E

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

ja svugde koristim samo Arctic Silver V..sada ima neka nova od njih MX2,testovi pokazali obara temperaturu sa primenom na CPU oko 2 stepena celzijusa...
                    nista povezacu ga na 12v pa cemo ga pustiti neka tandrce ...u svakom slucaju bice tisi od originalnog kulera...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                    X