Memento

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

ako volis te filmove posle kojih razmisljas, pogledaj obavezno Donnie Darko, ima elemente SF-a i odlican je

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Originally posted by Wiz
      Originally posted by ale944
      ...The usual suspects... stariji al neprevazidjen...
      i agree

Sve su to razlicite varijacije Kurosavine ideje iz "Rashomona", a veliko je pitanje koliko se i ideja iz tog Kurosavinog filma moze smatrati filozofski dubokom. Medjutim, svakako da se moze pripisati odredjena originalnost, sto se ne moze reci za ovakve holivudske produkte bazirane na njegovim idejama, ili razna remake "ostvarenja" koja su prodefilovala kroz holivud pod tudjim imenom.

"Usual suspects" je u redu, zanimljivo za pogledati, ali nista preterano duboko ili originalno. Isto vazi i za "Memento". Naravno, u poredjenju sa gomilom djubreta koje danas predstavlja modernu produkciju, ovi filmovi su vrhunski.

Comment

• Kabi
        CBC Veteran
        • 22.08.2006
        • 113
        • Novi Sad

Probaj i Identitet

Comment

• Bane_Saabijach
          CBC Veteran
          • 08.08.2007
          • 108
          • Veliki Popovich

"23" sa Džimom Kerijem.

Comment

• bojanTI
            CBC Senator XXL
            • 04.01.2006
            • 870
            • Pancevo

Pogledao sam Abre Los Ojos i odlican je! Ostavlja jak utisak, Penelope je neverovatna, kao i svaki put! Ne znam da postoji bilo ko drugi ko mi ostavi ovakav utisak posle filma, ona jednostavno pleni, zena je neverovatna!

Vanila Sky je takodje dobar, isto me Penelope zasenila, ne bih sada mogao da olucim koji mi je bolji, ali Evropski filmovi su mi uvek realisticniji, malo me gusi taj Hollywood, ali opet kazem dobro su ga obradili...
            In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

Working...
            X