ADSL......

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

U vezi telefonskog prikljucka:da li si probao da podneses zahtev za paricu?? Do pre 3 meseca si mogao da dobijes analognu ( za fizicka lica je to misaona imenica,jer moze samo za biznis korisnike)paricu sa cekanjem od 2-6 meseci.'99 za vreme bombardovanja smo nas nekolicina uzeli desetak parica za POLA SATA,verovali ili ne.Od pre 3 meseca je moguca samo digitalna parica(govorim za Beograd,za ostale gradove ne znam)i mozete pogledati cenu SETUP-a i pretplatu mesecnu na telekomovom sajtu

Nece uvoditi ADSL tamo gde nema telefonskog prikljucka( proverena informacija
    cini mi se da ti pricas o PV ( iznajmljivanju poprecne veze) posto pominjes analognu i digitalnu vezu, ja pricam o obicnoj cistoj parici sa tehnicke strane.

ADSL ce biti nudjen i od strane cable operatera, i drugih zainteresovanih. Telekom uopste nije potreban za ADSL, uz malo organizacije i nekih nekonvencionalnih ideja.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• cuore sportivo
      CBC Senator XXL
      • 16.01.2005
      • 954
      • Bezanijska Kosa
      • Alfa Romeo 147 1.6

Da Brick,Poprecna veza iliti parica( sta je ustvari razlika medju njima !!??)

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

razlika je ogromna, parica je slobodna zica, tacnije 2 upredene, dok je PV zavrseni komunikaiconi kanal sa opremom na oba kraja koja definise oblik PV i nacin rada.

drugacije receno, PV je isto sto i telefonska linija sa svim pravnim uzansama s time da nije komutirana (telefonska je komutirana).

PV se ne moze upotrebiti za namenu razlicitu od predefinisane konfiguracije bilo analognog transportnog kanala bilo digitalnog dok je parica slobodno upotrebljiva za bilo sta bez pitanja bilo koga i naravno ona je besplatna.

cesta je miskoncepcija da je PV posebno analogna nesto sto omogucava korisniku da je koristi kako hoce, za namenu po svom izboru sto je u sustini pogresan pristup sa pravne strane.

tehnicki parica je element onoga sto se zove infrastruktura lokalne petlje i moze ali i ne mora da ima veze sa Telekomom ili telekomima zavisno od zakonsek regulative.
        da ne idemo u off topic, puno je detalja kako i zasto je nesto uredjeno kako je uredjeno u telekom biznisu.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• cuore sportivo
          CBC Senator XXL
          • 16.01.2005
          • 954
          • Bezanijska Kosa
          • Alfa Romeo 147 1.6

Lepo objasnjenje.
          Meni su te dve stvari uvek bile iste( stim da sam jedino znao da je telefonska veza komutirana,za razliku od PV).

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by srle1
            I meni su nudili zamenu 2 parice za jednu ISDN Pa šta oni misle,da su svi retardirani? Ja ne dam svoje parice...
            hvala brate sto me tako lepo pocasti...
            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• srle1
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 320
              • Beograd

Nisam hteo tako da zvuči,izvinjavam se

Hteo sam da kažem da nekom manjem broju ljudi takva trampa odgovara tj. ljudima kojima neće u bliskoj budućnosti trebati još brojeva.Pošto će meni trebati još brojeva meni nikako ne odgovara ta vrsta zamene jer ću ja izgubiti mogućnost proširenja,a oni će dobiti slobodno mesto na sviču za prodaju,i to za DŽABE ! Ja ću radije da skupim kintu i da platim 200 eur za po parici za ISDN i time ću dobiti 2x2 broja + što su to digitalni kanali sa po efektivnih 64kbps svaki + biranje koje traje 0.004 sec.

Nadam se da sam jasniji

Evo sad dok ovo pišem Veratov server nešto me zaj$%#(/va Ja o telekomunikacijama a one crknu
              Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

ha ha ha...Verat net provajder su nevidjeni dripci...ladno naplacuju koriscenje oba kanala na ISDN-u...pa i kojoj bre drzavi mi zivimo?!

a jesi video foru...kao isto je tarifiranje 042 i poziva u (okrugu) Bga, a kada trebas da se nakacis na 3060606 nema teorije...a na 042 opusteno...(mojne mi reci veci broj linija...kada dobijem 20% veci racun na 042)...ovde su poceki i kozu da deru!!!

Comment

• srle1
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 320
                  • Beograd

Pazi,u principu vrlo sam zadovoljan Veratovom uslugom - jeste da je malo teže dobiti ih uveče ali kad ih dobiješ nema problema.Nikad mi nije trebalo više od 3min da se nakačim na 3060606,samo podesim redial .Ali imao sam prilike da koristim SezamPro usluge mesec dana za dž i mogu da ti kažem da je to NAJSMEŠNIJI,i opet da ponovim NAJSMEŠNIJI provajder kog sam koristio.Znači non stop puca veza,ali non stop u bukvalnom smislu znači nakačim se i posle 30 sec pljas :x i tako 10 x Znači korstim ovu priliku da pljunem na njihovu uslugu :x Kod Verata mi se NIKAD nije desilo da mi iz čista mira pukne veza.Isto tako mogu da pohvalim BitsYu.Net kao odlične ali malo skupe.
                  Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Black Knight
                    CBC Senator XXL
                    • 13.10.2004
                    • 2020
                    • Novi Beograd, kicblo

POTPISAO sam ugovor za ADSL sa Beotelom...pre 6 dana...cekam da mi puste signal...

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Nacekaces se...
                      Power of dreams !!!

Comment

• cuore sportivo
                        CBC Senator XXL
                        • 16.01.2005
                        • 954
                        • Bezanijska Kosa
                        • Alfa Romeo 147 1.6

Originally posted by Black Knight
                        POTPISAO sam ugovor za ADSL sa Beotelom...pre 6 dana...cekam da mi puste signal...

Pustaju svi provajderi kod nas u kraju Ranko,ako ti pocinje broj sa 1xx.
                        Ako pocinje sa 3xxx ,jos ne..,.

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875
                          • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

....ladno naplacuju koriscenje oba kanala na ISDN-u...pa i kojoj bre drzavi mi zivimo?!
                          Nije vek nego drzava: Srbija.
                          Elem to nemoj da te cudi to radi vecina provajdera. Moras da podesis svoj ISDN modem da radi sam na jednom kanalu stalno da bi manje placao racune.

...kada dobijem 20% veci racun na 042)...ovde su poceki i kozu da deru!!!
                          Ne znam kako jer i ja koristim 042 Verat SMIN mrezu. Ujedno pratim preko PTT usluge "Moj R@cun" svoj racun za telefon i ne vidim nikakvu razliku. Ono jeste da se ne tarifira kao poziv na istoj centrali vec kao lokalni ali to su i rekli, zar ne?
                          Što više za što manje

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

...i nema popust posle 21h do 6h ujutru...

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Koja je ovo gimnastika za prokleti aDSL

Elem, imam broj na nekoj novoj ali maleckoj centrali. Prvo mi rekli moze i aDSL, pa kad sam podneo zahtev, onda NEMA TEHNICKIH USLOVA. Ma crknite dzukele...

Eeeee, ali centrala Centar ima tehnicke uslove. E sad, lepo ti ja ustupim njima moju liniju za ISDN prikljucak, koji uskoro treba da dobijem. Pa kad se dobije ISDN, onda me oni prakticno sele na centralu Centar. Kako? Pojma nemam, alio je tako...I onda dobijem aDSL preko ISDN-a sta god to znacilo...

Gimnastika, ali ce valjda da proradi, dosta mi je ove satelitske za*ebancije, mnooogo je spor za surf. Za download ubija, ali za regularan surf...katastrofa.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Black Knight
                                CBC Senator XXL
                                • 13.10.2004
                                • 2020
                                • Novi Beograd, kicblo

EVO JA DOBIO...

prvi post sa aDSL-a

8 dana im je trebalo

Comment

Working...
                                X