Mala pomoc...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojanTI
    CBC Senator XXL
    • 04.01.2006
    • 870
    • Pancevo

Mala pomoc...

Evo ovako... Moja draga i ja bi isli u Opatiju do prijatelja na par dana sada za Novu godinu pa me interesuje par stvari u vezi samog puta i jos nekih sitnica...

Letos smo planirali da idemo sa mora: H. Novi-Dubrovnik-Split-Zagreb-Sarajevo-Beograd, ali smo iz nekog razloga malo promenili rutu i isli za Mostar-Sarajevo-Beograd, zapravo iz istog razloga zbog koga ovo pitam, malo se ne osecam lepo u Hrvatskoj sa nasim tablicama, bez uvrede ikome molim vas...

To bi bilo moje pitanje, znaci vasa iskustva, jer znam da je par ljudi pominjalo kako stalno putuje Beograd-Zagreb, pa mi oni mozda najbolje mogu opisati situaciju! Naravno i nasi drugari susedi takodje su dobrodosli da daju po koji savet!
    Znam da je u Beogradu normalno videti bilo koga i sa bilo kojim tablicama, ali posle scene koju sam letos u Podgorici video pored stadiona Buducnosti i sam momenta dolaska Dinamovih navijaca, hmmm...

No da ne duzim, pored toga interesuju me i formalnosti vezane za automobil i opremu, to jest sta moras da imas, na sta da se spremim i sta vec...
    I ako sam nesto izostavio neka neko slobodno dopuni...
    In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

isao konstantno sa ns tablicama i nikada nista. isao drugar isto tako. sustina je da ako mozes izbegavas utakmice i javna desavanja sa tvojim autom jer 100 ljudi 100 cudi. ostavi auto negde sa strane i uzivaj.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• AlexRS
      CBC Senator
      • 27.10.2007
      • 234
      • Borca

Jedan moj dobar drugar non stop ide autom za hrvatsku i kako kaze nikad nista, e sad kao sto ada kaze 100 ljidi 100 cudi, ****** imas svugde pa i kod nas... ali da se ja pitam ja nebi rizikovao!

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Prolazio sam kroz HR najmanje 15 puta sa nasim tablama (Krapina-Batrovci) i nikad nisam imao nekih neprijatnosti...mada se skoro nisam ni zaustavljao nigde, osim par puta u Zagrebu na kratko. Takodje, nisam ni cuo da je neko od ljudi koje znam imao lose iskustvo. Carinici su uvek bili ekstra ljubazni i nikada nisam imao duze zadrzavanje od 5 minuta.

Evo teme na BJBikers sa slicnom tematikom.

http://www.bjbikers.com/index.php?optio ... ic=11598.0

Comment

• rajmax63
          CBC Prijatelj
          • 02.04.2005
          • 1415
          • Bačka Palanka
          • AUDI A6 2.0TDI 170KS

nema nikakvih problema.
          ja često idem i Krapinu i auto mi je parkiran uvek u centru.
          niko me i ne gleda
          u Zagrebu isto me niko ni neprimećuje.
          znači idi slobodno i ne moj da se mnogo kur.iš .ponašaj se normalno i niko te neće ni primetiti
          na auto-putu vozi do 150 jer su puni presretača.
          pošto idem često znam i modele i boje presretače ali to ti ništa ne znači

stetan put i provedi se lepo
          blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
          Audi ima crveno T

Comment

• dintel011
            CBC Senator XXL
            • 12.03.2005
            • 348
            • Beograd, Vidikovac

Putarinu placaj karticom, obaveno imaj SRB nalepnicu, mene su jednom malo zafrkavali na prelazu Batrovci sto je nalepnica SCG, auto je bio rentiran pa nisam ni obracao paznju, eto cisto da znas.
            Carinici ko carinici, pitaju za meso,mlecne proizvode, cigare i pice, od 10 prelazaka, 2 puta sam gepek otvarao.

Comment

• monkey
              CBC Senator
              • 14.11.2006
              • 286
              • Porec, Hrvatska

Prijatelj mi iznajmljuje apartmane, imao je, koliko se sjecam, tri puta goste iz Srbije ovog ljeta i niko nije imao nikavih problema. Pricali smo o tome par puta. Jedni su bas posjecivali neku rodbinu u Opatiji prije nego sta su dosli u Porec. U Istri i Primorju nebi trebao imati bas nikakvih problema, a za Dalmaciju nikad se nezna. Tamo ti je nacionalizam ipak izrazeniji.

Comment

• Bane
                CBC Senator XXL
                • 30.05.2006
                • 344
                • Konjarnik Bg

Negde sam vec pisao o tome ali ne mogu sad da nadjem pa cu opet.

Vise puta godisnje odlazim u HR tazbina mi je u Petrinji pa sta se mora nije tesko.
                Mogu da iznesem samo pozitivna iskustva niko te nece dirati ako se ponasas normalno postujes propise.
                Ceo septembar sam proveo u Petrinji sredjivao sam kucu pa sam morao da odlazim u nabavku raznih materijala a kako nema sve na jednom mestu ono sto trazim odlazio sam vise puta u ZG i Veliku Goricu u razne trgovinske centre normalno parkirao auto i nista. Svi su zapamtili Alfu sa BG tablicama.

U Opatiji bio dva puta i lepo se proveo kroz Rijeku samo prosao sa malim zadrzavanjem nisam imao potrebe.

U Puli i Rovinju jos opustenije Istrijani ti masu kad vide BG tablice.

Sve u svemu nikakva frka ali opreza nikad dosta kao i automobilima sa HR tablicama kod nas.

Od propisa koje treba postivati: Od opreme:

Upaljena svetla stalno Standardno da ne pominjem
                Pesaci na pesackom svetinja PP aparat
                Ogranicenje brzine Lanci (zima je kad putujes)
                Prsluci

Ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj.
                Nadam se da sam pomogao

Comment

• monkey
                  CBC Senator
                  • 14.11.2006
                  • 286
                  • Porec, Hrvatska

PP aparat bi trebao biti protupozarni??? Nije obevezan osim za sluzbena vozila firmi. Florescentni prsluk je obavezan samo ako izlazis iz vozila uz cestu, dakle nije obavezno da ga imas u vozilu, ali u slucaju kvara nebi smio izac bez njega. Brzina na autocesti je max 130, ali do 160 sumljam dace te presretaci zaustavljati.
                  E, da. Sta se policije tice, ima puno manje "naplatnog dogovaranja" nego kod vas. Bolje nemoj pokusavati, mogo bis samo jos vise naj**ati.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Pa... kako ti se zalomi ... dovoljna je jedna boodala (a one same nicu, niko ih ne sadi) da ti upropasti komplet putovanje ...
                    Jedne godine sam isao i niko me nije ni pogledao ... sledece su svi zverali u mene k'o u cudo, ogrebali mi auto, a cak ga je nekoi sutnuo ...
                    Video se da je to neka balavurdija po nacinu pravljenja stete, ali nikad se ne zan kad mozes naici na "domoljupca" koji jos nije prestao da ratuje ili na nesto slicno... a toga ima vise nego sto i zelis da poverujes...

Ja vise tamo svojim autom ne idem, nije vredno nerviranja...

Slavonija, Zagorje, Lika ti je OK, Dalmacija je za zaobilazenje u sirokom luku ... Istra je takodje OK. Split OBAVEZNO zaobidji, a i u Zadar ne idi ukoliko bas ne moras...

E, da i BG tablice su magnet za kretene.... NS jos i nekako...
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Moje su tablice PA...
                      U sustini sve kako sam i mislio... Inace mene te stvari uopste ne interesuju, ne bih nikada ovako nesto ni pitao da idem sam, ali zaista mi ne treba nikakva komplikacija, cak i najbezazlenija ako vodim nekoga sa sobom, tu se stvari menjaju iz korena!

Boodala svugde ima i to je cinjenica, ali valjda sam ja odrastao tako da mi te stvari ne padaju na pamet, pa isto tako i ne mogu da ih shvatim...

Sve to oko opreme je OK, ali sta je sa onom pricom o atestu za plinski uredjaj, posto ga ja nemam, mora li ili i to ide na A(ko)P(rodje)P(prodje)?!
                      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Niko te nece pitati za atest, njima je bitna samo medjunarodna dozvola i zeleni karton. 99.99% te nece pitali, ali mogucnost postoji...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Bane
                          CBC Senator XXL
                          • 30.05.2006
                          • 344
                          • Konjarnik Bg

pisali vec

pozdrav

Comment

• krstin
                            CBC Senator
                            • 14.09.2007
                            • 223
                            • Novi Sad

Ja sam isao dvaput na more, sa ns tablicama.Kad sam se vracao jednom, blizu granice na nekoj pumpi kad je cale usao da plati vrtela se pesma od thompsona-cavoglave(ustaska pesma)...Osim toga sve je bilo ok.

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Medjunarodna vozacka dozvola?! Bas neophodna?!

Comment

Working...
                              X