Vise puta isao sa zenom u poslednjih godinu dana, problema nikada. Pre 3 nedelje, bila je sa 4 koleginice u Opatiji na nekom seminaru, auto parkiran na ulici, opet nikakvih problema. U Opatiji je mnogo veci problem izmedju Hrvata i Slovenaca.
Zeleni karton, medjunarodna vozacka dozvola, medjunarodno ovlascenje, trougao, sijalice, rezervni tocak ili set za krpljenje, PP aparat, prsluk, prva pomoc.
Na alkohol zaboravi dok vozis, na autoputu je dozvoljeno 130, ali je normalno da vozis do 150, preko toga si gotov. I ako nemas pare za kaznu, oduzmu ti dokumenta, pa dok se ne snadjes... Karticom placas putarine (do Opatije oko 20 eura)! Nemoj da stajes na malim pumpama van civilizacije!!!
Ne razumem zasto bi neko uopste isao tamo ,a ako bas mora ,zar nije bolje i bezbednije autobusom jer ako ides tamo a raspitujes se i razmisljas da ti se nesto ne desi niti je odmor niti uzivanje.
bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Autobusom je najbezbednije, ali Alficom je najlepse.
Ja bio u Junu mesecu, tura Beograd-Zagreb-Porec-Rovinj-Pula-Rijeka-Opatija-Zagreb-Beograd.
Do Zagreba na plin (nemam atest a niko me nije ni pitao), a od Zagreba
na benzin 160-170 kmh (ciscenje dizni) , ni jednu patrolu nisam video do tamo a u povratku samo jednu.
Inace potvrdjujem sto je Bane rekao. Istrani i dalje imaju simpatije prema nama (vise mrze Zagrepcane nego Beogradjane).
Nista neprijatno nisam doziveo, ali sam ipak pazio gde i kako se parkiram za svaki slucaj.
Inace iznenadices se koliko se Alfi vozi u Istri. Sve su nove i to M-Jet.
Comment