pre 286 je bio i AT . XT je sledeci, ali mislim da se vec on zvao 286. Sad ce ovi stariji da razjasne. Meni je prvi komp bio 386 na kratko, pa onda od 94. 486 sa AMD procesorom na 40MHz i citavih 16Mb ram-a (!!). Posle sam dobio i zvucnu karticu sa modemom i bez problema isao na net preko Windows-a 3.11. Hard od 250Mb
Je l' mislis na rupe za VGA i COM port? Busio sam ih burgijama i onda obradio rupe turpijom.
@low rider,
nije zurba, za usb sam se snasao ali ne bi bilo lose da imam IR daljinski, pa ako nadjes nesto ti vici
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
pre 286 je bio i AT . XT je sledeci, ali mislim da se vec on zvao 286. Sad ce ovi stariji da razjasne. Meni je prvi komp bio 386 na kratko, pa onda od 94. 486 sa AMD procesorom na 40MHz i citavih 16Mb ram-a (!!). Posle sam dobio i zvucnu karticu sa modemom i bez problema isao na net preko Windows-a 3.11. Hard od 250Mb
E ovaj moj je bio 120MHz, cini mi se, pitacu caleta, imao hard od 1G, pa izgoreo, pa dosao ovaj sto ne valja od 2G
Ram bilo od 16Mb, a ta kartica mi je sad u stampacu
I sta da ti kazem, modem bio extra, tj.i sad ga imam tu negde, kad su svima pucale veze na starim centralama sa pulsnim biranjem i dvojnicima, meni konstantno radio net na 14.4kb/s, zvucnu karticu takodje imao extra, a ne znam sta je jos bilo, znam da je radio kao sat 10godina 12sati dnevno, a nisam smeo igrice da igram
A znas, kad ofujem, ajd da ofujem, imam i jednu Amigu 500 iz '87me . Imala i mis, za razliku od comodor racunara koji su najcesce sluzili za igranje. . .
I jos tad imao stereo zvuk i jos sto sta stvari, al je Bil Gates bio pametan pa pricao kako to nista ne valja a motorolin procesor , sto je Gates sa kolegom dostigao tek 94te/95te , i onda se hvalio istim argumentima kojima je pljuvao Amigu koja je NA ZALOST propala
XT je bio ranije (i8088 procesor(8 bita)), pa AT (advanced technology) od kojih je prvi bio 286(16 bita), pa 386 koji je vec bio 32 bita, 486 sx, pa 486dx (integrisan koprocesor) itd....
Uf, meni je bio prvi Schneider 464 (Amstrad) negde '88 adrugar imao 286 sa herkules grafikom, pa sam ja isao kod njega na prince of persia i sta ti ja znam...
Napokon sam stigao da prevrnem podrum i nema, sproveo inkviziciju, nasao krivce, ali dzaba bacili mi nekoliko starih ploca bez mog znanja... srecom c64 preziveo. Steta, ali vidim vec si premostio probelm i/o kartica.
Za cip, malo sam detaljnije pregledao silike koje si okacio, secam se dosta dobro te ploce, prodavala se ko luda, jedna od prvih integrisanih ploca koja se pojavila.
Nego koliko vidim ti nemash taj chip na ploci, ako me secanje ne vara to je bio chip int. mrezne, trebao je da bude malo iznad cipa zvucne, vidish prazno prazno mesto. Tako da nemash int. mreznu, ali i problem manje, jer se grejao kao lud i dolazio glave ploci.
Текст автора 'Смастерил такой вот комп в 18-ти дюймовом колесе – Самые лучшие и интересные новости по теме: Гонки, страусы на развлекательном портале Fishki.net
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
XT je bio ranije (i8088 procesor(8 bita)), pa AT (advanced technology) od kojih je prvi bio 286(16 bita), pa 386 koji je vec bio 32 bita, 486 sx, pa 486dx (integrisan koprocesor) itd....
Uf, meni je bio prvi Schneider 464 (Amstrad) negde '88 adrugar imao 286 sa herkules grafikom, pa sam ja isao kod njega na prince of persia i sta ti ja znam...
to su bila vremena =]
Pa sad prvi je bio 8086 procesor i bio je 16-to bitni, posle njega je doaso 8088 koji se stavljao u prvi PC na cijim naslednicima se vecina nas igra, a inace i 8088 je 16-ti bitni procesor, samo ima 8 bitnu spoljnu magistralu za podatke, a posle je bio i 80186 kao naslednik 8086, isto je bio 16-bitni i postojala je verzija 80188 sa opet 8 bitnom magistralom, on se nije koristio u racunarima nego kao mikrokontroler za druge primene, onda je dosao 80286 ili 286 sto svi znaju itd... da ne duzim sad sa tim, inace pentium je zvavican naziv za generaciju koja je dosla posle 486, tako da Pentium i 586 je isto.
A sad da se vratim na temu, e Urose ovo je ludilo nisam imao pojima da budzim tu plocu u to sokocalo(inace imao sam isti takav Philips) , ako ti nesto jos treba ti reci, imam ja krsa tog koliko hoces i sve ispravno, samo ko ce vise da se smara sa tim dojadilo bre .
Ajde da dodam kad se vec spomenulo, prvi 8 bitni procesor je bio 8008, isto Intel, a njihov prvenac je bio 4 bitni 4004.
We will not burden you with the history of the company (it is not interesting to many people), you can read about the opportunities in the section “production”
Comment