Nema granica vise

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dintel011
    CBC Senator XXL
    • 12.03.2005
    • 348
    • Beograd, Vidikovac

Ako nemas cigare, pice, hranu, nece te niko cimati, ako putujes kolima.
    Autobusom je druga prica, svi napolje, poneses stvari i na kontrolu jedan po jedan...

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Pa, gledaj - mene, iako putujem na EU pasos, Slovenci redovno cimaju... Vide ime i prezime i odmah se "nataknu" Na ostallim granicama ne sjecam se da su ikada trazili da otvorim gepek, a kamoli sta drugo. E, da, u Srbiji mi redovno provjeravaju broj motora na MB
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nikada nikakav problem ni na jednoj granici, osim kod Grka i Makedonaca.
        i naravno nasih.

(desi se da ne rade efikasno pa se stvore kolone i cekanje i do sat vremena).

sto se Madjara tice, samo prvi put kada sam ulazio sa konkretnim autom (auto prvi put ulazi) je bilo cekanja pri pregledu, koji je trajao celih 15tak minuta.
        koliko sam saznao, proveravaju legalnost auta.
        svaki slecedi put odmah im izadje na monitoru iza baze podataka da si vec (tj auto) proveren i nema zadrzavanja duzeg od neophodnog, do 1 minuta.

do 10 minuta cekanja na granici sam spreman da bez pogovora tolerisem, a skoci mi pritisak kada vidim da birokratija slabo ili uopste ne radi i vestacki stvara guzvu bilo da je rec o policiji bilo carini bilo sanitarcima.

a gotovo uvek kada je guzva stoji i poneka kucica/ traka neupotrebljena ili je predaja smene tako (dez)organizovana da bas svi moraju istog trena da se smenjuju i da sve stane a ne kao sto je normalno jedan po jedan da se menjaju i obezbedi funkcionisanje bez zastoja.

zna se tacno kada su leti talasi seoba naroda pa nije tesko pretpostaviti i uvesti dodatne sluzbenike, i otvoriti 10-15 traka za prelazak- kao sto je nekada bilo na zapadnim granicama SFRJ tipa Sentilj.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Boki GTI
          CBC Senator XXL
          • 16.08.2007
          • 505
          • Beograd - Vozdovac

Originally posted by mirdza
          Pa, gledaj - mene, iako putujem na EU pasos, Slovenci redovno cimaju... Vide ime i prezime i odmah se "nataknu" Na ostallim granicama ne sjecam se da su ikada trazili da otvorim gepek, a kamoli sta drugo. E, da, u Srbiji mi redovno provjeravaju broj motora na MB
          Aj da kazem da sa njima ne bi trebao da imam problema jel imam njihov pasos Bitni su mi bili ovi komentari oko madjara. Ipak nisu bile istinite
          price da cimaju. U svakom slucaju hvala

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Originally posted by mirdza
            redovno provjeravaju broj motora na MB
            pa kada vozis mini bus
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Za ocekivati je sledece:
              Da madjari na granici sada izbace sve vidove takozvanog cimanja, sad su pod direkcijom Brisela , spoljni zid EU.

Inace su radili kontrole i ranije od kad su usli u SIS kompjutersku mrezu tako da tu nema izmena.
              Jedna od vidnih razlika ce biti da ce prilikom presortiranja auta imati zaduzene koji setaju medju autima i izbaciju iz EU linije sve koji imaju bar jednog putnika kojem je potrebna viza ( boravisna i radna se neracujaju u ovom slucaju kao vize vec su ise vaznosti kao EU pasosi).

Dakle, teoretski bi trebalo da imaju funkcionalniji prelaz, odatle se ocekuje da madjarski granicni radnici obavljaju posao maksimalno protocno jer na tranzitu kroz Srbiju su sada u velikom broju Bugari i Rumuni te ce efektivizacija prolaza na EU liniji biti ubrzana.

Opasnost da ce se izivljavati na nasim drzavljanima je minimalna jer taj stepen su prosli (efekat slava udarila u glavu je popustio).
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Ja upravo očekujem da zemlje iz "spoljnjeg zida" EU pooštre kontrolu na svojim granicama kako bi samo "provereni" putnici stigli u briselsku Evropu!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Ah.. to ide brzo kao standardna procedura.
                  Madjari to rade od ulaska u SIS tako da su sad vec ispraksirani.

Austijanci su iako shengenski zid ranije sa ulaza iz Madjarske samo mahali rukom donoseci osudu po tablicama a ne pasosima.

Nemali broj puta je zena sa nasim pasosem prosla bez kontrole.

Sad jeste situacija malo izmenjenja jer ovo je totalni zid EU/Shengena.

Ipak ocekujem iskustvo kao presudno.
                  Veci ce smor biti nasi kao i dosad, kako za uci tako za izaci.
                  move your mind

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

Originally posted by BOOST

Jedna od vidnih razlika ce biti da ce prilikom presortiranja auta imati zaduzene koji setaju medju autima i izbaciju iz EU linije sve koji imaju bar jednog putnika kojem je potrebna viza ( boravisna i radna se neracujaju u ovom slucaju kao vize vec su ise vaznosti kao EU pasosi).

.
                    Da li sam te razumeo dobro?Mislis da sada mi sto imamo radne i boravisne dozvole mozemo da budemo u EU liniji?
                    Do sada to nije bila praksa,i Madjari su cesto vracali ljude ka NON-EU liniji..
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Danas čitam da i Austrijanci imaju problem sa uklanjanjem kontrola na granici.Kažu da od toga ne očekuju ništa dobro.......
                      Ja ih definitivno razumem!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Oni koriste svoje pravo, to nije obaveza, sto se neodrese i zadrze kontorole niko im nebrani.

Kontrola a ulaz u Svedsku postoji i dalje na Öresund mostu, na Ystad luci iz Poljske, u Helsingborg luci i u Geteborgkoj takodje.

Kontola nije uvek tu ali vishe jeste nego sto nije, nezaustavljaju sve vec ako im je sumnjivo, inche su to mesta gde se vozi jako polako inace pa im dobrodoslo.

Nije klasicna kontrola kao sto je bila vec je izmestena na 10m dalje od pojas gde je bila ranije, tako da se nalazis na tlu Svedske prilikom kontola a imaju pravo da operisu i kontrolisu bilo gde u zemlji od kako su Shengenska pravila nastupila. Medjutim da nebi unosili nered unutrar zemlje i da nebi zemlja pocela da lici na policijsku drzavu ostali su tamo gde su i bili.

Elegantno resenje, bolje nego kad ti u Nemackoj na parkingu pridje policija i pocne da te kontrolise
                        move your mind

Comment

Working...
                        X