RAM memorija - help needed =)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

RAM memorija - help needed =)

Dakle, interesuje me sledece:

- u notebook-u imam jedan modul sa 512 Mb RAM, Transcend tip TS64MSD64V4M.

- poshto identichan tip modula nisam mogao da nadjem, mogu li da u drugi, prazan, memorijski slot na notebook-u "ubodem" Transcend ali tip TS64MSD64V4J?

Po specifikacijama koje sam nashao na netu oba modula su maltene ista (PC3200, 200 MHZ - DDR400, 2,5 V, 200 pins, CAS Latency 3), i izgledaju apsolutno isto. Medjutim, poshto su notebook rachunari uglavnom "izbirljivi" po pitanju memorija (kompatibilni sa vrlo malim brojem brendova i njihovih razlichitih modela, obzirom na proizvodjacha), ipak sam hteo da chujem vashe mishljenje, ako su sve specifikacije iste chemu onda razlika u oznaci? Da li mislite da je vec sasvim dovoljno shto su specifikacije iste i da ce sistem da ochita i radi bez problema i sa ovim drugim modulom (shto i ja pretpostavljam)?

Ako mozhe da ima nekakve veze, samo da napomenem da se ne radi o "deljivoj" memoriji sa grafichkom karticom vec grafika ima svoju "nezavisnu" memoriju.

Da vas chujem! =]

UPDATE:

Sad sam na netu nashao i ovaj podatak:

- TS64MSD64V4M is a 32Mx16 Double Data rate SDRAM high density for DDR400... CAS Latency (Acess from column address) 2,5 ...

- TS64MSD64V4J is a 64Mx8 Double Data rate SDRAM high density for DDR400... CAS Latency (Acess from column address) 3 ...

Koliko je bitna ova navedena razlika? Da li ce ova dva modula da "saradjuju"?
    http://www.bmw.tv
  • HotDog
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 965
    • BSG 75 (011)

overe, pa ti si živ čoveče

Ako ti je pri ruci ta memorija što si je "našao", možda da odeš na lice mesta i iscimaš ljude da probaš? Ne znam samo kolika je frka tj. kolika minutaža je potrebna prići laptop RAMštajnu.

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Zhiv, zhiv...

Nije me bilo neko vreme, ali sam odnedavno opet pocheo da smaram po forumu

Problem je u tome shto ne mogu da probam da li ce to da radi; onaj drugi tip modula ima BGILLEGAL na lageru i bili smo u kontaktu, mozhe da se poshalje poshtom ali hocu da budem siguran da ne pogreshim. Ne bih da posle smaram choveka sa zamenama i sl.

Inache, da se zameni/doda novi modul nije neki posao, bar na mom notebook-u. Sinu se dva shrafa, ukloni poklopac sa donje strane i "ubode" modul. Piece of cake =]

Comment

• Lord_o21
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2006
        • 494
        • Novi Sad

Radice ti. Razlika je 64x8 i 32x16 i M ima VDDQ, a J nema. VDDQ je +2.5v napajanje za DQS. Tj M podrzzava DQS... A ako te stvarno zanima sta je DQS, onda klikni ovde..

p.s. Na MSI laptopu provereno radi.
        ...technology is the only Replacement for Displacement.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Zahvaljujem se na iscrpnom i profesionalnom odgovoru

U pitanju je upravo MSI notebok iz Megabook serije.

Comment

• BGILLEGAL
            CBC Senator XXL
            • 22.05.2006
            • 653
            • Beograd

ma mozes tu da mixujes sta hoces i radice. ja jos nisam naleteo na problem sto se memorija za notebook tiche... znaci radi ce to do jaja...

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Radice sigurno samo ubodi i nema frke, u zadnjih nekih 2-3 godine nisam sreo lap koji je izbirljiv po tom pitanju.

Comment

Working...
              X