eBay.de

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

eBay.de

Par pitanja oko eBay-a:

1. Da li se stvar koju oglasim za prodaju na ebay.com pojavljuje i na ebay.de - odnosno da li je bitno na kojem lokalnom eBay-u oglasim prodaju, i da li se taj item pojavljuje na svim eBay-ima ili samo na onom na kojem oglasim prodaju? Konkretno, hteo bih da oglasim jedan deo za auto na prodaju, a da se pojavi, recimo, na nemackom i austrijskom eBay-u - da li prodaju moram da oglasim na oba lokalna ebay-a ili je dovoljno na jednom? Ili mozda samo na .com?
    2. da li ebay.de ima user interface na engleskom?
    3. ako imam PayPal nalog, treba li da znam jos nesto bitno pre nego sto oglasim prodaju, ima li nesto posebno sto treba znati oko naplate?
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

ako pretrazujes odredjeni kriterijum na ebay.de a postoji taj kriterijum i na ebay.com, on ce da ih prikaze ispod pretrage na ebay.de

znaci pojavljuje se ali ne kao glavni rezultat pretrage nego ispod, koga ne mrzi da malo skroluje, videce ga sigurno

isto vazi i za .co.uk ali za ostale mislim da ne...

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

koliko sam ja upoznat , ebay koristim odavno

kada se registrujes na ebay nema veze koi jedan sti nalog mozes koristiti za sve ...

kada postavljas nesto na prodaju , mozes postaviti na koi god hoces , ali ako nesto postavis na ebay.com nece se pojaviti na ebay.de ili na nekom drugom ebay , znaci bice samo vidjen na .com

ako hoces deo da bude vidjen na drugima moras e logovati na ebay na koi hoces da postavis deo da bi se video i naravno sve ponovo placas

paypal je u vlasnistvu ebay ali se moze koristiti u mnoge druge svrhe
      kada ti neko salje novac na paypal treba samo tvoju email adresu , nema veze bilo to vezano za ebay ili bilo sta drugo , naravno naplacuju ti isti fee

ako hoces nesto da prodas na ebay.com samo postavi lokaciju dela i cenu posiljke do usa

ako je cena ok i naravno ako je neko zainteresovan za deo i nema veze gde si ga postavio

pre postavljanja dela , najvaznije ti je da vidis cenu zaa posiljku , a ne da prodas nesto pa onda da trazis cenu pa saljes kupcu tu informaciju , tako mozes izgupiti kupca , cena posiljke ga moze iznenaditi

kada ti neko plati moras paciti da se nezeznes , na paypalu ce ti se pojaviti informacija o poslatom novcu ali moras biti siguran da je novac nalegao na tvoj racun , znaci ako pored posiljke novca pise PENDING moras cekati dok se ne pojavi poruka CLEAR nekada uzme i do 5 dana da novac nalegne , obicno se to desava kada neko placa sa bankovnog racuna ...
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
      X