A gde imaju povoljno da se nadju ove sa busenom, da ne idem u garden centar da mi skinu kozu sa ledja.
secene jelke, neeeee !! pokazimo da moze bolje
Collapse
X
-
I, jel se primi?
pre toga neku srebrnu "jelku" ne znam tacno kako se zove, isto se primila.
sada sam uzeo smrcu (tako su mi rekli u Zelenilu), bice na hladnom -otvojernoj terasi- pa posle praznika kada se Zemlja otkravi i bude iznad +2C napolju cu i to zasaditi.
pitao sam strucno lice u Zelenilu i rekli su mi da sve dok su na hladnom mogu da se presade bez problema a da nije pozeljno drzati u zagrejanom prostoru.
po zatrpavanju zemljom, 5cm iznad korena, blago zalivati vodom kada je spoljna temp iznad nule.
ako je ispod nule ne sme se zalivati da se ne zamrzne koren.
inace, zemlja je cele zime topla vec na dubini 40+cm u nasim krajevima (ne mrzne obicno osim ako nije bas jako veliki mraz).
za unutra imam plasticne jelke.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ti znas sta moje **** radi, ja u vojnoj knjizici (onoj civilnoj zapravo) imam pechat da sam osposobljen
prosle godine od 7h do kad nas puste, svaki dan napolju, u shumi i ostalim neuredjenim zelenim povrsinama. 9 meseci tako (dobro, ne bas, bilo je i poshteda
), JKP zelenilo, sluzba za odrzavanje shuma kod shefa Zhike, najvrednija generacija
btw, prosle zime, negundo je pustio sok jos u februaru, i shumar se chudio a sneg smo chistili samo jednom.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickinace, zemlja je cele zime topla vec na dubini 40+cm u nasim krajevima (ne mrzne obicno osim ako nije bas jako veliki mraz).
Comment
-
-
Moje "jelkice", koje su mi jako davno bile novogodišnje, sada imaju prilično preko 10 metara visine i predstavljaju pravi ukras u dvorištu.E, sad što me podsećaju na protok vremena, to nije njihova krivica.
Mom podmatku sam kupovao isključivo plastične jelkice, jer mi je zaista tužno videti isečene jelke.Još tužnije je kad ih vidim onako pobacane posle praznika...........Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
@ sw.brick
Gde nadje sadnicu Panciceve omorike? Mislim, to je ekstremno retka (& ugrozena, & zasticena) vrsta - u prirodi raste samo na Tari, posle su je rasadili i na drugim lokalitetima (Kopaonik, Brickovo dvoriste...) - svaka cast, mozda kod tebe ostane poslednji zivi primerak
Inace, ove godine sam kupio pristojnu vestacku jelku kod Kineza - pre toga ili nismo kitili, ili smo uzimali s busenom, ali su nam se te sa busenom susile(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
@Rubi, pa sta mislis, nisam isao na Taru da prekopavam.
ma salim se...
kupio na zemunskoj pijaci prose godine u ovo vreme, u stvari malo ranije oko 15 decembra (ja nabavku po pravilu radim obavljam planski i ranije) visoku oko 1.30metara.
prodavao covek na tezgi (ulaz u pijacu iz pravca parkinga), imao raznih a meni se na oko svidela. kolko se secam to je neka zantaska radnja-firma / tako nesto / odnosno covek se progesioanlno bavi tim sadnicama.
jeste da je bila nesto skuplja nego druge sadnice ali mi to nije smetalo.
negde polovinom januara posadio, biloje toplo vreme, primilo se odlicno i evo porasla omorika oko 12-13cm za godinu dana.
nisam bas merio precizno, ono vise odokativno prema rasporedu proslogodisnjih grana na vrhu.
uzeo sam tada i neko drvo koje je cele godine zimzeleno osim leti kada promeni boju u bakarno braon.
prvo sam pomislio da se ipak nije primila sadnica i da odumire, medjutim rekli mi iskusniji da tako treba, i evo kako sitgla zima i hladnoca opet zeleni u punom sjaju. i naravno raste...u dvoristu imam prirodne borove stare najmanje 40 godina. najvisi su presli visinu od oko 15 mozda cak i 20 metara.
imam i dud, orah izmedju ostaloga.
za drvo i prirodu uvek odvojim rado novac, da se koliko se moze sacuva.
no to je jos uvek daleko manje nego sto potrosim novca na auto / gorivovolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
sw.brick
inace, zemlja je cele zime topla vec na dubini 40+cm u nasim krajevima (ne mrzne obicno osim ako nije bas jako veliki mraz).
Tacnije, oko 80 cm, za veci deo nase drzave
znam za gradjevinske norme, ovo je vise za sadnju biljaka, ko ce kopati toliko duboku rupcaguvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
-
Samo da vas upozorim na jednu stvar koja se desila mom ocu prosle godine. Kupio je jelku sa busenom, ali kad je dosao kuci i hteo da je stavi u saksiju, shvatio je da je kupio isecenu jelku koju je neko zabio u parce zemlje da lici na busen, i to lepo zavio u kesu da se ne vidi.
Em je platio skuplje, em nismo mogli danima da ocistimo iglice iz sobe, em smo morali da je bacimo. Od sad samo vestacka.My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
Comment