Novi klub se osniva u Pancevu klub ljubitelja i vlasnika JAGUARA pa ko voli nek izvoli vise informacija za par dana
Klub ljubitelja JAGUARA
Collapse
X
-
jaguar nije tako redak auto kao sto se misli...
nekada je, savim normalno, mogao da se kupi u sfrj ( i kupovao se ).
trenutno u srbiji ( po mojoj proceni ) ima sigurno 100 ako ne i vise jaguara, svih oblika, boja i godista...
interesantno je da kod nas postoji i nekoliko retkih modela, koji su napravljeni u malim serijama kao sto je XJ 12 Coupe ili Daimler 250 V8, pored toga, postoji i 3 Etypea, od kojih su dva u dobrom stanju a jedan je krsh ( i postoji jos dva E typea za delove ), u muzeju postoji Jaguar SS iz 30tih a ima i dva XJS V12 koji se voze. Od novih, najvise ima S i X typea, njih ni ne brojim...
Pozdravljam ovu inicijativu, drago mi je da se tako nesto organizuje kod nas. Jaguar je jedna od mojih najomiljenijih marki
Comment
-
-
Jedno vreme sam imao plan da uzmem Jaguar S type, pre nego sto sam uzeo A6. Auto mi se stvarno jako svidja, ali problem je u tome, sto sam mislio da kod nas nema uopste servisa za Jaguara. Sada uzimam Alfu, ali mozda posle Alfe Jaguara i to bas S type koji mi se mnogo svidja.
Jedan klinac u BG je vozio S type na italijanske tablice pa ga je slupao, naravno lik nema veze sa lifestylom vozaca Jaguara, pazite kada je on u Stype ugradio neku muziku i woofere kao da vozi ne znam ti ja... neki tuning styling auto, a ne aristokratsku limuzinu.
Daj bas napisite neku rec o S type-u bas me interesuje taj auto.
Comment
-
-
Da si trazio za neki stariji model pa i da razumem
S-type manje vise prosecna limuzina, tu je Ford vec uzeo pod svoju politiku i poceo da pravi auto za siri krug ljudi tj. da upropascava imidz marke.
Izasao je u Januaru 99 godine sa 2 motora: 3.0 V6 238KS i 4.0 V8 276KS
Restajling je odradjen Februara 2002 godine kada su izbacili slabiji motor 2.5 V6 sa 201KS zatim 4.2 V8 sa 299KS i sportsku R verziju takodje 4.2 V8 sa 395KS
Poslednji je ubacen dizel motor Juna 2004 godine 2.7 sa 207KSTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Znam ja te podatke kada je izasao, i koji motori su aktuelni u njemu.
Medjutim ne znam kako se kotira kod nas, koliko je posle tezak za prodaju, ne znam koje su mu mane, sta se kvari, gde uopste S type mozes da odrzavas kod nas (u Fordovom servisu ili? posto kazes da je vec tada Ford uzeo Jaguar pod svoje).
Pozdrav
Comment
-
-
Jaguar je odavno prestao da bude ono sto je bio, sada ga preuzimaju Indijci ali ja sam uvek veoma cenio originalne Jaguare pa tako i danas.
ovi FWD modeli Jaguara u novije doba su manje vise Ford (tj Mondeo) u prosecnoj srednjoj klasi.
dobrim primercima je i danas pozamasna cena bez obzira na godine, auto drzi vrednost.
pozdravljam osnivanje kluba i sve najbolje malobrojnim vlasnicima.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
pre neki dan na TVCG je bio neki kao TV film sa kraja osamdesetih u kome Milan Strljic glumi neku facu kao gastarbajtera ili smekera i vozi Jaguar XJ Coupe. Ovo je redak auto izasao u 10.000 primeraka, inace neverovatno lep (narocito u odnosu na XJS sa pljosnatim farovima).
Mislim da sam citao na ovom forumu da u CG ima neki lik burzuj sto ima nekog veoma retkog Jaga, te bi ovaj mogao da se uklapa u pricu.
Ono sto je najvece ludilo je da na sajtu TVCG ne mogu uopste da nadjem u programskoj semi taj film ili mozda cak seriju, a cak nema nista slicno ni u Strljicevoj filmografiji. Inace sam film ili serija je dno dna - neki lik sa brkovima u crnoj koznoj jakni (potpuno nepoznat glumac) je kao neki osvetnik, solo player, dobro sto nisam gledao, fazon produkcija TV Titograd, katastrofa...
Comment
-
-
Evo jedan mali OffTopic vezan za Jaguara i Novu godinu:
Na Policijskoj Akademiji kadeti polazu zavrsni test. Poredjani stoje jedan pored drugog, svih trinaestorica. Prilazi ocenjivac i pita prvog: "Kazi mi marku jednog automobila?". Ovaj odgovori k'o iz puske: "Jaguar!". Pita sledeceg isto pitanje, a on odgovori: "Februar." Treci odgovori "Mart", i tako dodjose do 12-og koji odgovori "Decembar". Trinaesti gleda, pokunjio se, ne zna sta dalje da kaze, prosli svi meseci, ali doseti se u poslednjem trenutku i ispali: "SRECNA NOVA GODINA!"
Comment
-
-
Originally posted by mb12...a, onako, chisto me interesuje, poshto sam radoznao, ko od osnivacha ima Jaguara?
...ako osnivach nema Jaguara, onda znam zashto hoceda osnuje ovakav klub, izmedju ostalog u kojem bi svako od ljudi koji imaju pare za jaguara imali clanstvo.......chitanje izmedju redova mi nije posao, nego postalo je navika prezivljavanja u Srbiji
Comment
-
Comment