"ORIGINALNA KILOMETRAZA"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SOLOCO
    CBC Član
    • 22.10.2007
    • 41
    • NIS

"ORIGINALNA KILOMETRAZA"

Pre neku nedelju doslo je taksi udruzenje u servis i dovezlo auto sa jednog(renomiranog) auto placa da ga pregleda u servisu i da ga eventualno kupi.Radilo se o C-e klasi...Auto kao nov na satu 180h km,pomislio bi da je i to mnogo....kad ono zadnji servis radjen na 366h km,dobili ljudi potvrdu iz dijagnoze pa otisli......dolaze za 2 sata opet sa drugom C-klasom i opet neverovatna stvar auto na satu 150 h km,a po dijagnozi zadnji servis na 295 h km....ljudi ne mogu da veruju...prodavac u zemlju propada od stida(verovatno i on nema pojma).Kaze gazda iz udruzenja"Odosmo da pronadjemo jos neki ako ima pa dolazimo opet......A da dodam da su svi sa 'ORIGINALNIM" sevisnim knjigama.....
    Zato ne verujte nikome....A inace je firma VERONA MOTO CACAK
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Opste poznato... Ne znam ni sto je to cudno, svi traze aute koji nisu lupani koji nisu presli puno km itd itd, zasto jednostavno, kada se vec vidi kakvo je stanje i da svi lazu, nadjes auto koji je u najboljem stanju, kolko god da je presao koliko god da je lupan, probrati najbolji... Po meni je to logika kojom se treba voditi, pregledati auto DETALJNO, videti da li se isplati kupovina itd itd i odluciti..

BMS team

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Ja sam pre neki dan kolegi pronašao Reno Klio 2(2001 g) sa orginalnih 36000 km.Interesantno je da su vozila istog tipa iz 2003-4 godine, na istom placu, bila na oko 130000-160000 km i da su na prvi pogled svi bolje izgledali od "mog" Klia.Pošto se radi o placu mog prijatelja, znam kako su vozila i gde kupljena pa me nije ni iznenadilo da smo kasnijom proverom potvrdili kilometraže koje su bile na ins. tabli!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

U Srbiji nista novo.
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

NOVO ??
          ne samo u srbiji svugde u svetu ...
          moze se kupiti alat pomocu kog se vraca digitalna kilometraza , znaci dobije se CD sa programom i kabal koi se kopca na OBD II konektor pa u kompjuter i igras se sa kilometrazom , neznam dali bi bilo ovde protiv zakona da se spmene ime aparata i gde se moze kupiti
          ako se potvrdi da je ok sa zakonom foruma da se navede ime i da vise informacija o aparatu , budem ih ptosledio
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• The Punisher
            CBC Senator XXL
            • 01.03.2006
            • 503
            • Beograd Wozhdovatz
            • Ford Taunus TC1

Bolje napisite zemlje gde se strozije kaznjava vracanje kilometraze, tj. odakle je za uvoz veca sansa da je kilometraza prava.
            https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Dragan
              CBC Veteran
              • 18.09.2005
              • 184
              • U blizini Novog Sada

Bio je neki film mislim da je sa Nikolas Kejdzom u glavnoj ulozi, zaboravio sam mu ime, al u glavnom pominje se kako je tip robijao zbog prevara sa kilometrazom kola.To mi je tako smesno bilo tada kad sam gledao, da sam pomislio "kako bi se kod nas prodavala polovna kola, svi bi prodavci bili u zatvoru zbog prevara.
              P.S. Cast postenim izuzecima.

Jel zna neko ime filma???

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

ide se u zatvor i kaznjava se za vracanje kilometraze , ali problem je dokazati da je neko vratio kilometrazu , nemozes biti osudjen bez dokaza .
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

...jedan od nacina je da u prodajni Ugovor upises i kilometrazu...onu koja je na satu...Dakle, osim svih uobicajenih stvari o vozilu, upises i kilometrazu...
                  Kada [ i ako ] se kasnije ispostavi da to nije bila prava kilometraza, vec lazna....tako ces mnogo lakse dokazati...U stvari, dokazivaces samo tvrdnju o toj novoj kilometrazi...toj koju si otkrio nakon kupovine...

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

ovde je sasvim normalna procedura prilikom kupovine i pisanja ugovora da stoji kilometraza auta.na osnove nje se i formira deo vrednosti auta.
                    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Prijatelj koji živi i radi u Francuskoj tvrdi da je tamo prilično strogo kada se radi o menjanju kilometraže.Odnosno, on kaže da je moguće naleteti na promenjenu km kod direktnih prodaja, medjutim na velikim auto-placevima sa garancijom, kilometraža bude prava!Ukoliko se kasnije prevara utvrdi, kazna je velika, a plac se zatvara!
                      Mi smo ovde procesirali izvesnog auto-dilera zbog utaje poreza preko promene(prvo se uvećava zbog procene, da bi se kasnije umanjivala zbog kupca) kilometraže! Videćemo kako će to da prodje na sudu!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Zakon je isti za SVE!!!. Kako mozete da procesuirate coveka kad tvoj prijatelj to isto radi godinama na Verona Moto Placu.
                        Mnogo puta sam svracao tamo. Gledao sam Citroen Xare i Peugeot Partner - Citroen Berlingo.
                        SVI ali SVI na placu su bili tu oko 90.000-110.000 max. Svi oprani namirisani, nalickani i naravno svima je vracena kilometraza!!!
                        Jednostavnim poredjenjem stanja Partnera sa kojim sam dosao na plac (kupljen u Srbiji i sa tada 80tak hiljada km originalnih na satu) i nekog od Partnera-berlinga na placu vidi se da je ovima vraceno bar 100.000km!!!
                        Na pitanje prodavcu na ocigledno muvanje (izlizani volani, rucice...) on je samo slegao ramenima i pritisnut ociglednim dokazima samo je izjavljivao ima svaka roba svog kupca???
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• SOLOCO
                          CBC Član
                          • 22.10.2007
                          • 41
                          • NIS

Meni samo nije jasno odakle im smelosti da tvrde da je originalna kilometraza,servisne knjige itd....pa ljudi ne kupuje se par patika.....ali vesti se brzo sire tako da ce se vremenom iskristalisati ko je dobar i kvalitetan diler.....

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Nece.... nigde prodavci polovnih automobila ne saopste sve podatke o automobilu, uvek ima fora i varijanti koliko hoces..

Koliko znam, kod tehnickog pregleda se upisuje i kilometraza... tako da je to lako proverljivo za automobile koji su vec registrovani kod nas.

A negde sam procitao procenu da je ~40% polovnih automobila u nemackoj sa vracenom kilometrazom.
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma kakvi, dobar diler polovnih vozila nema sanse jos uvek na uspeh u ovoj zemlji!!!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X