Nemoj ni sa kim da se trkas na 200km/h to ti je najpametnije.
Pamet u glavu - OBAVEZNO POGLEDATI
Collapse
X
-
Originally posted by shadowPa nategao sam ga 225 po mom digitalnom cajgeru u kadetu...kolko je njemu verovati nemam pojma...nebitno, meni je bitnije da mi se objasni sta se to desava sa kolima kad se pri vecim brzinama oduzme gas, zasto se gubi kontrola nad vozilom, i sta treba da uradim kad neko tako lizne kocnicu u porcheu, a ja iza njega?
Kad neko "lizne" kocnicu u Porscheu, budi DALEKO iza njega, pa se nista nece desiti.
Comment
-
-
Cannon IXUS 40. Inace to je kompresovan snimak da bi mu smanjio velicinu, original je bolji kvalitet...al mislim da originala vise nema...
A pri kojoj brzini je to na snimku, ne secam se, davno je bio gumball. Znam da je ovaj snimak mozda to zabelezio u prvim sekundama...ortak kome sam dao aparat da snima, mi skrenuo paznju na cajger, ja mu rekao "pa sto ne snimas!?" i onda je ukljucio aparat, al tad smo vec krenuli da usporavamo.
http://www.cannonballforums.se/pics/fil ... I_3973.avi
@206
Pa ja zaista ne znam da li je kadet konstruisan da ide tom brzinom...zvanicno njegova max brzina u katalogu je bila 192km/h. Sta se desava kad auto nije konstruisan za te brzine a ja oduzmem gas? I na sta M-power misli kad kaze da se gubi kontrola nad vozilom?
Ako sam te dobro razumeo, najbitnije je da izbegavam da dodje do kontakta izmedju mene i drugih vozila. Da li sam bio dovoljno daleko na ovim snimcima?My crew is all fired up
Y'all better just wise up
Comment
-
-
Sta se desava kad auto nije konstruisan za te brzine a ja oduzmem gas
volan preopterecen tj prednje gume usled naglog kocenja motorom , ulaze u zonu gubitka trakcije sa podlogom dolazi do proklizavanje prednjeg kraja a volan je pri tome totalno neupotrebljiv, deluje moment inercije koji gura vozila negde.
obicno u stranu, tj slece auto sa puta.
sve to ako nije idealno kao staklo gladak put, idealno ravan bez ikakvog bocnog nagiba i idealno bez ikakvog vetra....
sto je gotovo nemoguci idealni slucaj.
u realnosti, zadnji kraj igra, auto "odlece" putanjom inercije.
najocitiji primer je ponasanje Audi TT prve serije, gde je sve opisano bilo jako izrazeno (auto poznat po ocajnim voznim osobinama, ta prva serija, vec i pri 150 km/h a kamoli pri vecim brzinama).
u Nemackoj, TT u zargonu poznat kao mrtvacki kovceg, posle pravosudnog procesa i skandala koji su doveli do povlacenja TT iz proizvodnje i nanovog projektovanja...novog TT modela.
problem se resava posebnim oblikovanjem zadnjeg kraja vozila na nacin da aerodinamika stvori dovoljnu silu da pritiska zadnji kraj nadole (posebna dodatni spojler -krilo).
efekat je izrazen i kod zadnjeg pogona samo u daleko manjem obimu a volan ostaje dostupan za korekciju putanje.
ukratko...
max brzinu kretanja ne odredjuje snazan motor koliko efikasna (korektna) aerodinamika na nacin da balansirano usmerava efekte aerodinamike na pravo mesto/tacku radi maximizacije prijanjanja za podlogu.
pri tome je pod vozila jako vazan faktor ukupne stabilnosti..
pri brzini 150 km/h spojler pozadi "gura" na dole zadnje tockove sa oko 80kg efekta, pa i vise zavisno od konstrukcije.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Eto brick ti je dao prosiren odgovor a ja cu jednostavan.
Ti to ne mozes da uradis jer nemas toliku vucnu snagu na prednjoj osovini da pri brzinama 200+ izdises prednji kraj vozila i teziste toliko prebacujes pozadi.
Golf je to mogao i kada je naglo oduzeo gas prednji kraj tone dobija jak aerodinamicki pritisak preko prednje haube cime se zadnji kraj izdize i rasterecuje gde je uz blagu korekciju volanom da se vrati na idealnu putanju izazvao totalni debalans auta i biva ispaljen van puta.
Sve se to tesko vidi na snimku ali je decko imao losu srecu da u odredjenom trenutku koji je vrlo kratak zada pogresnu korekciju volanom.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
a pošto kažu da su obojica ispali znači nisu bili vezani, a imali su kavez. Po nekom mom razmišljanju tek u auto s kavezom ne bi trebalo da se vozi bez pojasa, jer tako kavez postaje samo još jedna od X stvari na koju možeš da se izlomiš
Comment
-
-
Originally posted by shadow
. Da li sam bio dovoljno daleko na ovim snimcima?"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Originally posted by mikimazdaOriginally posted by shadow
. Da li sam bio dovoljno daleko na ovim snimcima?
Da je rastojanje manje ili nepostoji, automatski imas produzenje tvojih deformacionih zona prednjeg trapa za duzinu samog Porschea u ovom slucaju.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
boost nisam te razumeo:
da li sada je sigurnije biti na manjem rastojanju (na primer opela i porsea),ili na vecem rastojanju?drzati vece rastojanje i biti sigurniji ili drzati manje rastojanje i biti sigurniji?
ove tvoje dve recenice mi zvuce KONTRADIKTORNO"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Pa prosto je....
Ako oces da se ne sudaris, drzis sto vece odstojanje.
Ako ces da se sudaras, priblizi se sto vise.
Comment
-
-
Nekad sam negde procitao o pravilu "tri sekunde", po kome si na bezbednom rastojanju ako od prolaska vozila ispred tebe pored nekog objekta, npr. znaka i tvog prolaska pored istog objekta prodje bar tri sekunde. Da li je to tacno nisam proverio, ali gledajuci snimak i nisi bas na tri sekunde od porshea.MESTO ZA VASU REKLAMU!
Za samo 1000 din mesecno! :-)
Comment
-
-
Ne znam cemu te polemike sad o tezini,raspodelu mase i bla,bla,bla....
Da li sam ja jedini video ili??
Lepo se vidi u 29 -toj sekundi,u pokusaju da izbegne zadnji levi cosak porsea vozac golfa bezi ka bankini na travu pored auto puta a koji god auto tako spusten i tvrd da je pobegao sa asfalta samo jednom stranom pitanje kako bi se proveo??
Comment
-
-
I ja se slazem sa tom konstatacijom. Pobegao je van puta, verovatno je tu kada je pokusao da se vrati nazad poceo da gubi kontrolu. Sumanuta brzina, razlicit otpor tockova zbog podloge, inercija, motanje volana....Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Originally posted by TOKYONe znam cemu te polemike sad o tezini,raspodelu mase i bla,bla,bla....
Da li sam ja jedini video ili??
Lepo se vidi u 29 -toj sekundi,u pokusaju da izbegne zadnji levi cosak porsea vozac golfa bezi ka bankini na travu pored auto puta a koji god auto tako spusten i tvrd da je pobegao sa asfalta samo jednom stranom pitanje kako bi se proveo??
inace nema ni govora da je se golf morao skloniti njemu ili sta vec,vozac porsea je u ovom slucaju 100% kriv."I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment