Pomoć oko diplomskog

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane_Saabijach
    CBC Veteran
    • 08.08.2007
    • 108
    • Veliki Popovich

@nijebitno
    @StudentBGD
    Hvala na cestitkama. Jel treba nekom diplomirani ekonomista? Radio bih i za dzabe.

Comment

• bojan
      CBC Senator
      • 29.08.2005
      • 232
      • novi beograd

A zasto bi radio dzabe? nisi materijalista?

Comment

• mb12
        CBC Senator XXL
        • 06.11.2006
        • 640
        • Vrbas
        • Mazda 626 2.0 TD

@Bane

Svaka cast i puno srece....

Heh, ja sam sada u slicnoj situaciji Danas sam uzeo diplomski pa se sada cheshem po glavi Tj, nije nikakva frka, citav diplomski mogu odraditi bez hardverskih komponenti , tj kroz CX Programer, i Scadu pa potom da moljakam ove iz Omrona da se smiluju da mi daju "hardverski kljuch" za "spajanje' Scade i PLC-a...

E sad, bilo bi cool ako neko se ovde bavi time ako bi mogao srediti nesto ispod zita Shalim se !

Naime, tema za diplomski mi je ,Javna garaza sa sistemom za informisanje o stanju popunjenosti...naime za primer je uzeta garaza sa 4 etaze i na svakoj etazi 6 mesta za parking ( zashto je ovako malo parking mesta uzeto za etazu? ..... PLC na kojem treba da radim ima 32 ulaza i 32 izlaza, tako da treba da se ostavi par slobodnih ulaza za josh par ulaznih velichina ) .... ispred ulaza u garazu treba da bude displej koji ce prikazivati stanje slobodnih mesta u garazi .....

...kada se udje u garazu pre ulaska u prvu etazu treba da stoji takodje displej koji ce obavestavati o tome da li je sve na prvoj etazi zauzeto, te da se odmah ide na drugu etazu ako su sva mesta zauzeta.....u najgorem slucaju ako je sistem prikazao da u garazi ima jedno slobodno mesto, onda se moze ici do cetvrte etaze, pa je stoga displej pred ulazak na cetvrtu etazu nepotreban....

...naravno tu josh dolazi i upravljanje ulaznom rampom....

...u sushtini, nije teshko uopshte isprogramirati, ali mesta za razne dodatke i poboljsanja ima kao npr, vremensko racunjanje zadrzavanja vozila u garazi i obranucavanje cene prema tom vremenu....automatski protiv pozarni sistem....( ali ogranichen sam sa tih 32 ulaza ) i josh stotinu dzidza bidza.....

A sad kad sam stigao kuci se lupih po glavi sto mu nisam trazio da radim diplomski na temu "Automatsko/mashinsko pranje vozila" ...ali ajd, sta je , tu je, bilo bi bolje, mada ni ovo nije loshe....

Ako nekog bude zanimao taj projekat o Automatskom/mashinskom pranju vozila spreman sam po zavrshetku diplomskog da zasednem da to odradim......

Comment

• Bane_Saabijach
          CBC Veteran
          • 08.08.2007
          • 108
          • Veliki Popovich

@mb12
          Svaka cast. Tvoj diplomski bar ima neku prakticnu primenu za razliku od mog . Puno srece, mada mislim da su to samo formalnosti. Ako nekog interesuje www.branislavstajic.cjb.net

Comment

• mb12
            CBC Senator XXL
            • 06.11.2006
            • 640
            • Vrbas
            • Mazda 626 2.0 TD

...pa u sushtini ni moj diplomski nece imati neku prodju u realnom svetu ( u prevodu, "Nemoze se zaraditi neka kinta na njemu" ) ali fino demonstrira mogucnosti uredjaja i potrebno znanje....

...e sad, drugo bi bilo da sam uzeo da radim mashinu za Automatsko/mashinsko pranje automobila, ali nema veze.....princip je isti sve drugo su nijanse

Comment

Working...
            X