''sitni'' problem sa kompjuterom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

''sitni'' problem sa kompjuterom

...od kada imam komp, u Taskbar-u, bas pored sata, imao sam malu ikonicu, i klikom na nju sam podesavao parametre Realtek AC97...
    Desavalo se veeeeeoma retko da se ona izgubi, ali sam uvek preko ''taskbar and start meny properties'' uspevao da je vratim bez problema...
    Zato sam i aktivirao opciju ''always show'' pored te ikonice...
    Jos redje se desavalo da i pored te intervencije, nece da vrati ikonicu...tada je restart komp-a sve resavao...

Medjutim, zadnjih par dana nema ni traga od te ikonice u taskbar-u...ne mogu de je vratim, restart komp-a ne pomaze, procitao sam
    [ i primenio ] sve iz ''Help & support ''...ali opet bez rezultata...

A, upravo taj ''sound effect'' mi je vazan, jer su mi sva podesavanja zvuka na 2.1 zvucnicima tu sacuvana...
    Pokusao sam preko onih Equalizer-a iz Winamp-a da dobijem zvuk kao ranije, ali ne ide...

Zna li neko kako da opet dodjem do tih podesavanja za Realtek AC97 Audio ? Pretpostavljam da cim je postojala precica za ta podesavanja preko Taskbar-a, mora negde da postoji i klasican pristup...ali ne mogu nikako da pronadjem...
    Koristim Windows Xp SP2...
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: ''sitni'' problem sa kompjuterom

Ako bas nista ne pomaze, reinstaliraj drajvere zajedno sa tim softverom, ako nemas na disku ima na netu.

Ima li uopste toga u startup listi, kad otkucas msconfig u start->run?

Meni se recimo desavalo sa KX drajverima za Audigy karticu da se taj mikser podigne zajedno sa windowsom, u startup listi je, a onda se iz nekog razloga ugasi. Reinstalacija je obicno pomagala, za drugaciji pristup ne znam.

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...nemam na disku, ali...kada pokrenem Device Menager,
      dobijem sledece :

Realtek AC'97 Audio
      Device type : sound, video and game controllers
      Manufacturer : Realtek

Device status :
      This device is working properly. If you are having problems with this device, click Troubleshoot to start the troubleshooter.

Ne pomaze troubleshooter, jer ne pokriva problem koji imam...

U okviru Realtek AC'97 Audio properties, imam tab ''Driver'', i tu pise :
      Driver provider : Realtek Semiconductor Corp.
      Driver date : 21.6.2004
      Driver version : 5.10.0.5620
      Digital signer : Microsoft Windows hardware compatibilty publ.

Ima i opcija ''update driver...''

Jedino sto oklevam da bas kliknem na to, jer mi je Windows naravno nelegalan, pa ne znam moze li da bude negativnih posledica po taj Realtek...
      Inace, on radi...reprodukuje mi zvuk...ali samo u ''Live'' podesavanju...Ne mogu da prebacim u bilo koji drugi set-up zvucnika
      [ Bass, Pop, Soft....ili one koje sam ja pravio ], jer ne mogu da pronadjem to podesavanje...Ranije samo kliknem na tu ikonicu pored sata, ali sada je nema...i nece da se vrati...
      Cini mi se da bi sa update drajvera dobio samo da bolje radi nego sada...ali opet ne bih mogao da pristupim podesavanjima...ne bi mi se vratila ta ikonica...

edit : kucanje msconfig, i klikom na tab start-up...vidim da je sve sa spiska cekirano, osim na kraju nesto ''Soundman....soundman.exe''

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

U control Panelu imaš istu tu ikonu, ona je inače i dole pored sata samo se ne vidi zato što druga koja je prljavo pisana s**** neke...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...eto...za 10 sekundi resen problem...
          Hvala '' uglavnom_bezopasni ''
          Hvala i tebi '' car ''....

Totalno sam zaboravio da mogu da prebacim Control Panel u ''classis view'' gde se ta ikonica lepo vidi...Meni je bio u '' Category view''....

Comment

Working...
          X