Mountain bike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Meni je ranije bila omiljena tura magistralom od Čačka pa do tunela kod skretanja za mesto Lučane.Put, kao što znate, prolazi pored jezera u Medjuvršju, manastira, lepih splavova.....Medjutim kako je sada saobraćaj na magistrali ludnica to nikome ne preporučujem.Imao sam tu loše iskustvo kada me je pre tri godine vozač izvesne Lade bukvalno počistio skrećući na sporedni put i samo me je Bog spasao težih povreda!
    Sada sam isključivo na lokalnim putevima, uglavnom oko planine Kablar!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Evo malo fotografija iz Uzickog kraja, naravno tamo se odmara posle pedalanja u uz komplet lepinju

Comment

• bagu
        CBC Senator
        • 21.06.2006
        • 245
        • NS

@luci
        Kada stigneš gore do pumpe,skreneš desno prema Brankovcu i jedno 2km i onda počinju oznake na putu bukvalno a onda na drveću i tako sve do dole imaš oznake i ne možeš zalutati, mislim jako zalutati.
        Prva kada kreneš na tu stranu a jedna od najboljih po meni je spust na Ledince,brzina spuštanja od 3kmh,samo što ne preletiš preko kormana koliko je strmo a uz sve to viri kamenje iz podloge pa do preko 60kmh kroz šumu i koprive .
        Ludo do bola a tek noću
        Kada se spustiš nalaziš se blizu jezera .

Da Tara je dobra ali treba kondicije baš .
        Ima jedna dobra staza ,kada od motela Dzogazi kreneš dole prema Kremnoj pa jedno 500m od motela (ima oznaka) desno.
        Staza je istripovana skroz sa mostićima,potokom,oštrim kamenjem,mekanom zemljom, čobanom koji svira frulu... ,sečeš potok oko 20 puta, a jedan deo od 200m bukvlno voziš kroz potok i kada ožedniš samo staneš i piješ
        Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

He,he,he.....gde nadje čobanina.....da li on tu ima stalno dežurstvo ili povremeno svrati!?

Comment

• barda
            CBC Veteran
            • 28.11.2005
            • 154
            • Novi Sad

Evo, decko je obisao i uzduz i popreko Frusku Goru i lepo dokumentovao, pa pogledajte

A ako vam treba drustvo za voznju CALL ME!

Comment

• Shakal
              CBC Član
              • 08.02.2008
              • 98
              • Beograd

ko me zna,zna da je istina..ja sam se spustao niz avalu sa bmx-em bez kocnica..lol..ali to je bilo pre par godina...hehe..btwrosle godine sam se lozio na stazu-banjicka suma..kod sportskog centra..tamo smo ja i ortak krivili felne...hehe
              Brz si kol'ko imas kesha...

Comment

• bagu
                CBC Senator
                • 21.06.2006
                • 245
                • NS

@ TETAK
                Kontam druže da je stalan .
                Jako dobar osećaj je bio.
                Duva neki vetrić ( planina je to) neki spust oko 40 kmh i sad vetar mi se lomi oko ušiju isprepleten melodijom sa frule.Prvo sam se zapitao šta se dešava ,i onda usporismo da vidimo šta je,kad ono čobanin duva.
                Odmah smo stali i tako slušali melodije u našem nacionalnom parku.
                Sad dok pišem sve mi se vratilo i slika i zvuk.
                Priroda je čudo drugari

@barda
                Važi druže ,čim sezona krene idemo na Ledince

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Ovo za F.Goru mi odlično zvuči.Možda se ove sezone malo provozam do tamo i zašto da ne, napravim neku turu sa bajkom!Videću da prikupim što više informacija!
                  Upravo ovih dana sam dao bajk na servis, kao što radim uoči svake sezone,a pokušaću da malo osvežim i opremu.Šta ostali rade po ovom pitanju?

Comment

• Ji 4Tze
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2006
                    • 806
                    • bg
                    • Honda CR-V 4WD

Ja u nedelju ispuskirao na OMV-u na Zvezdari od prashine (komedija), poprskao WD-om lanac, prenos i menjace, pa posle i silikonskim sprejom.
                    Hocu da skinem kramponke i stavim neke normalne. Otici cu do servisa, kad bude normalno lep dan za voznju, a ne ono u nedelju, da dotegne sta treba posto ga nisam dugo vozio (prosle godine nimalo). Fale mi tereni oko GM, GM-Takovo (Savinac) pogotovo.
                    Kroz grad mi je zabavno da vozim, ali potpuno nezdravo zbog izduvnih gasova.

Sto se komentara oko kupovine tice, ja Uzelca nisam poslusao (jer me uhvatio neki neizdrz) pa sam dao malo vise para (reda 50e min) vise nego sto treba.

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Ji, imas one gradske gume, i one su za voznju po ulicama odlicne.
                      Vidi ovde:

Comment

• bagu
                        CBC Senator
                        • 21.06.2006
                        • 245
                        • NS

Glupo je, al baš kroz grad voziti se kramponkama.
                        Najbolja varijanta je dva seta točkova ili bar guma.(šuma ,asfalt)
                        Moja preporuka od slikara je Schwalbe (puncture protection) Silento ,napred 26x 1.75,pozadi 26x1.90/2.0.(sad su mi na bajku)
                        Guma drži asfalt dosta dobro,al samo asfalt,znači uletanje da pedale varniče a drži pravac.
                        Ima varijanta poluslik ili ti semi al za to nisam nikad bio raspoložen da vozim.

Mom GT-u za ovu sezonu treba lanac i nova kaset~ 50 jura .

@TETAK
                        Ako te put nanese ovamo javi se pa da probamo da iskombinujemo neku sprdnju

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Hvala Bagu,imaću tvoj predlog u vidu! Predeli F.G. su zasta živopisni i voleo bih da se tamo provozam!
                          Što se tiče guma video sam kod prijatelja na bajku gume izvesnog kompromisnog dezena(francuske proizvodnje) koji je putni po sredini, a bočno ima izražene lamele za teren.Guma je prilično skupa i ne treba je mešati sa sličnim kineskim proizvodima.Prijatelj se izjašnjava da je zadovoljan obzirom da na njegovoj trasi ima i asvalta, ali je off preovladjujući!

Comment

Working...
                          X