Bluetooth slusalice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Bluetooth slusalice

S` obzirom da se priblizava novi ZOBS, kao i zabrana upotrebe mobilnih telefona u toku voznje, razmisljam se da kupim bluetooth handsfree jer ce im cena verovatno skociti zbog navale.
    Koji ste probali, jel imate neke pohvale, zamerke, poredjenja i sl? Kakvi su ovi sto se montiraju u auto?
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

koristio intezivno, sada manje, Logitech i sto se kvaliteta cujnosti tice nema primedbi.
    mana je da baterija ne drzi dugo, jedva 6-8 sati non stop rada i vec mora da se puni.
    mana je i sto kada predje u stand by rezim a zeli se da se glasovnom komandom pozove broj iz memorije mobilnog onda mora prvo da se stisne dugme da izadje iz stand by-a.

ovo je prvi Logitechov model, od pre jedno 5 godina, sa novijim iz te firme nisam imao iskustva.

mana po meni, ne velika, je i ogavno plavo svetlo koje blinka a sto smeta tokom voznje u nocnim casovima ako se postavi na desno uvo (vidi se odblesak u retrovizoru).
    to ne moze da se isprogramira/ iskljuci i bas ometa.

jos jedna mana je i sto punjenje mora da se obavi preko stabilnog punjaca na 230V (ili da se prepravlja punjac da bi moglo preko auta), tj Logitech nije bas mislio na mobilnost upotrebe pri konstruisanju.

vidjao sam da su se pojavili i uredjaji firme Plantronics (koju inace veoma cenim kao firmu za profi primenu slusalica) ali ih nisam probao.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Bas sam se pitao sta je to Plantronics posto sam video da drze malo jacu cenu od Logitech-a, i dizajn im je dosta lepsi.
      Par modela oba proizvodjaca sam nasao na http://www.svezakucu.co.yu/www/catbr...php?qcatid=357.

Ili mozda ovako nesto, s` obzirom da imam Nokiu
      Nokia is an innovative global leader in 5G, networks and phones. See how we create the technology that helps the world act together

Comment

• StudentBGD
        CBC Senator XXL
        • 18.12.2007
        • 1027
        • Beograd

Ja sam koristio 2 nokia bluetooth-a uz Nokia tel, oba su bila vise klase (60,80e) i kod oba su se ljudi zalili da me slabije cuju. Sad ne znam, mozda imam vecu glavu pa je dalek put od usta do mikrofona kod uha...
        Inace sada sam ugradio Pioneer HU koji ima ugradjen handsfree sa bluetooth-om koji je meni mnogo prakticiji, sam se povezuje sa telefonom kada udjem u auto, brojevi mi izlaze na radiu, javljam se i zovem preko njega...
        Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

E, to je prava stvar ... opisi to malo, cene, gde se kupuje, kako radi...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• StudentBGD
            CBC Senator XXL
            • 18.12.2007
            • 1027
            • Beograd

znas sigurno da ima bluetooth uredjaj koji se prikljucuje na audio sistem,izgleda kao pejdzer (pager ). ovo radi na istom principu, tj. ceo taj sistem je integrisan u HU tako da nema dodatnog kacenja jos jedne spravice negde na dohvat ruke sto kvari izgled enterijera...
            uz HU dobijes i mikrofon sa kablom koji postavis na ivicu vetrobranskog stakla tako da je uperen prema tvojoj glavi. kada prvi put podesis povezivanje telefona i HU-a svako naredno povezivanje je automatsko, cim upalis auto, samo treba da drzis upaljen bluetooth na telefonu. kada primas poziv prekida se muzika i preko zvucnika cujes upozorenje za poziv, na ekranu HU ti izlazi broj koji te zove ili ime ako si prebacio imenik u memoriju HU-a. javljas se ili odbijas poziv preko tastera na HU. isto i kada zoves, mozes da biras broj iz imenika preko HU ili da pozoves br telefonom,zavisi kako je tebi lakse. zvuk cujes preko zvucnika audio sistema a govoris u prazno,tj. u mikrofon koji je postavljen negde ispred tebe. ruke su ti slobodne u potpunosti... dakle, nema potrebe ni da vadis tel iz dzepa kada ulazis u auto.
            jedino je neprakticno ako neko ko sedi pored tebe ne treba da cuje taj razgovor, ali i u takvoj siuaciji uvek mozes da se javis samo na telefon, bez prenosa zvuka preko zvucnika...
            na ekranu HU imas informaciju o jacini signala kao i o stanju baterije na mobilnom i da li imas primljenioh poruka.
            moj HU je pioneer deh-p65bt, kupljen u regularno u radnji... ovaj HU jos ima 10 razlicitih kombinacija boja ekrana i dugmica tako da se uklapa uz svako pozadinsko osvetljenje table...
            nadam se da sam dovoljno razumljivo objasnio (jbg,isao sam vanedno u skolu)

mislim da je ovaj kostao nekih 250e (nisam siguran jer sam zajedno kupovao i gomilu zvucnika). ima i skupljih i jeftinijih.

p.s. pored koriscenja bluetooth-a za mobilni, preko istog moze da se pusta i muzika sa memorije iz telefona ili nekog drugog uredjaja koji ima buetooth...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Posto kosta cena ?!

EDIT: Sve si rekao...
              Mom kumu je keva donela iz Nemacke pre oko pola godine nesto slicno (isto Pioneer) za ~130e, mozda i isto to...
              Bila neka akcija u nekoj velikoj radnji...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• StudentBGD
                CBC Senator XXL
                • 18.12.2007
                • 1027
                • Beograd

izvini za nepotpun odgovor-ispravio sam..a ako sam opet nesto propustio reci

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

HU i ja tebi...
                  Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                  11.04. 0:12 #2
                  Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

pa kako da napisem? "radio" mi nekako ne lezi, a ovo HU (i tebi ) je kratko i razumljivo (meni)....

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Posto je tema "slusalice" , licno koristim motorolu V3 sa bluetooth slusalicom JABRA. Baterija joj traje uvek duze nego telefonu. Slusalicu sam dobio na poklon, pa ne znam cenu, ali je svakom preporucujem. Cuje se tako da niko ne primecuje (cak ni ja ) da ne drzim telefon. Odavno je koristim i zivot mi se promenio nabolje. Nisam vise nervozan dok razgovaram u voznji, nije me briga sto uvek zvoni u najgoroj raskrsnici i nema vise useprtljavanja sa rukama (ili cak ispadanja cigarete medju noge i sl.) Jedan dodir na uvo i to je to. Plavicasto treperenje sam resio tako sto je drzim na levom uvu.
                      Bez obzira na novi ZOBS treba svako da je ima, bice bezbednije za sve.
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Ja sam takodje zainteresovan, odlicna stvar. Ako neko ima neku preporuku gde is ta kupiti nek pishe...
                        Ova fora sa HU je jos bolja, ali skuplja varijanta.
                        Power of dreams !!!

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Najidealnije rešenje je opcija Remote SIM Mode. Tada tvoj auto (ako podržava, a svi novi sa fabričkom ugradnjom podržavaju) odnosno njegov telefon/mobile enhancement (već šta ima ugrađeno) uzima podatke iz tvoje sim kartice (praktično se klonira tvoj telefon), a koristi svoju struju/antenu/zvučnike...

Telefon imam, fali mi još samo novi auto.

HU svima
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

HU brate...

Comment

• Williams
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2006
                              • 556
                              • Beograd- Cerak

Jel ima neki nas sajt sa modelima i cenama? Gde moze da se nadje Plantronics kod nas?

Comment

Working...
                              X