Tuže ga jer je od Ferrarija napravio 7-metarsku limuzinu
Collapse
X
-
Tuže ga jer je od Ferrarija napravio 7-metarsku limuzinu
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!Tags: None
-
-
Pa nije baš, Ferari se ne kupuje tek tako u svakom salonu automobila bar ne svi modeli i prati se njihov život.
Autorsko pravo je autorsko pravo sad da li će nekog tužiti a nekog ne, mogu da biraju.
Comment
-
-
Nakaćili se na nekog jadnika..a sultani od njihovih automobila prave rikšeBtw lik će dobiti spor..jer ako je kupio auto može ga i polit benzinom i ritualno spaliti.i isto ko Clarcson porschea
osim ako zabrana modifikacija nije izričito navedena u ugovoru o kupnji ko primjerice kad kupuješ Veyrona
Comment
-
-
...ako to stvarno bude doslo do suda, lik ce izgubiti spor samo tako...
Bolje mu je da sam poskida oznake Ferarija...
Nije ovde problem da li smes, ili ne smes da prepravljas svoj auto...i da li su to radili i razni sultani ili nisu...
Problem je sto on, koristeci Ferarijevo ime, zaradjuje, ostvaruje
dobit....a, to sto je napravio vise nije Ferari, a plus jos koristi to ime da bi privukao musterije, i tako zaradio...
Naplacuje 700 funti na sat za iznajmljivanje te
''limuzine''...[ preko 1.000 evra/sat ]
U tome je problem, jer bi svi hteli da se provozaju u Ferarijevoj limuzini, iako tako nesto ne postoji...Vuce ih ime Ferari...
Naravno da mozes kupiti Ferari, i naplacivati njegovo iznajmljivanje...i mozes tako zaradjivati...Postoji dosta auto-klubova koji to rade...
Medjutim, on ne iznajmljuje Ferari, vec neki svoj ''produkt'', ali mu se ipak svidelo da i dalje zadrzi ime Ferari, i da tako privlaci musterije...
Ako ima pameti, znakove mora da skine sam...
Dovoljnu reklamu je dobio...eto i u Srbiji smo culi za njega, a kamoli ljudi u ENG...i to mu je dosta, imace dovoljno musterija...
Ali ih ne moze voziti u Ferari limuzini, kad ona nikada nije
napravljena...
Comment
-
-
On ne koristi Ferarijevo ime vec auto koji je KUPIO, nije ga na poklon dobio. Da li to znaci da prema nekom Zakonu ili ne znam ni ja cemu ja ne smem nikakvu preradu na autu da napravim? Ako sam ga platio smem da radim sta god mi je volja s njim, osim ako u kupoprodajnom ugovoru striktno nije drugacije navedeno.
Nije se sprdao sa, recimo, Microsoftovim znakom pa da ga Microsoft tuzi za povredu autorskih prava. Nije koristio Ferarijev znak na, lupam, Ladi, pa da ga tuze zbog toga...
Glupost.
Comment
-
-
...razlikuj dve situacije...
1. Kupis Ferari, prepravis ga onako kako ti zelis...i to je sve...
2. Kupis Ferari, prepravis ga onako kako ti zelis, a onda zaradjujes od takve prepravke koja je inace u potpunosti izmenila originalni auto...i bez obzira sto se tom prepravkom u potpunosti izmenio originalni auto, ti i dalje drzis oznake Ferarija da bi privukao musterije, i tako ostvario jos vecu dobit...
Ovo drugo ne smes...a prva opcija ti je dozovljena...
Comment
-
-
Mislim da Ferrari kao firma ima gomilu veoma strucnih advokata koji su procenili da ima osnova za tuzbu. Lik zaradjuje pare na imenu, na brendu koji nije njegov, a pri tome taj brend ne stoji vise iza tog vozila tj nije odgovoran za bilo kakvu stetu koja nastane, nisu odradili testiranja i atestiranja. A ako do neke havarije dodje to je veoma velika negativna reklama za Ferrari jer ta limuzina nosi tu znacku! To je u neku ruku plagijat.
Inace na youtube sam gledao crash test limuzine i takva konstrukcija je mnogo nesigurna, a pogotovo sa tim motorom i brzinama koje postize."Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Originally posted by 206Ne smes na osnovu cega? Takav propis ili zakon koji bi tako nesto zabranio NE postoji, autorska prava ili nesto slicno su ovde neprimenjiva.
Ono sto se stiti je intelektualna svojina...
Autorsko pravo je samo jedno od prava koje ulazi u pojam intelektualne svojine...Pored autorskog prava, tu su jos i ''srodna prava'', i ''pravo industrijske svojine''...
Ova prica sa Ferarijem nema veze sa zastitom autorskog dela, jer ''autorsko delo je originalna duhovna tvorevina izrazena u odredjenoj formi...''
To su npr. razna pisana dela [ knjige, clanci, racunarski programi... ], filmska dela [ kinematografska i televizijska dela ], dela likovne umetnosti [ crtezi, slike, skulpture ]...itd...itd...
Ova prica oko Ferarija ima veze sa ''pravom industrijske svojine'', koje se po svom formalnom nacinu nastanka bitno razlikuje u odnosu na autorsko pravo i srodna prava...
U pravo industrijske svojine spadaju : patentno pravo, pravo ziga, pravo na dizajn...itd...
Za ovu nasu pricu, dovoljno je samo npr. ''pravo na dizajn''...
Dizajn je trodimenzionalni ili dvodimenzionalni izgled celog proizvoda, ili njegovog dela, koji je odredjen njegovim vizualnim karakteristikama, posebno linijama, konturama, bojama, oblikom, teksturom i materijalima od kojih je proizvod sacinjen, ili kojima je ukrasen, kao i njihovom kombinacijom.
Dizajn se stiti pravom na dizajn.
Nosilac prava na dizajn [ Ferari ] ima iskljucivo pravo na ekonomsko iskoriscavanje zasticenog dizajna, i pravo da takvo koriscenje dizajna uskrati svakom trecem licu.
Pravo na dizajn je monopolisticko pravo, te stoga nosiocu prava na dizajn daje pravo da spreci svaku neovlascenu upotrebu dizajna od strane trecih lica.
On je izmenama koje je napravio, u potpunosti promenio dizajn tog modela Ferarija kojeg je kupio [ 360 Modena ]...ali i dalje drzi znak Ferarija na necemu, sto Ferari nikada nije napravio...Takav dizajn, auto takvog izgleda, Ferari nikada nije napravio, i nikada ga nije zastitio svojim pravom industrijske svojine, niti je svoj znak stavljao na takav proizvod, jer ga Ferari i nema u svojoj proizvodnoj gami...
Dakle, imas zasticen dizajn modela Ferari 360 Modena...Ovo sto je lik napravio, prepravio, nema veze sa tim zasticenim dizajnom, ali on i dalje drzi oznake koje pripadaju tom drugom dizajnu...
Bolje mu je da sam skine oznake Ferarija...
Comment
-
Comment