Cityexpress poskupeo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milannik
    CBC Senator XXL
    • 23.12.2004
    • 1455
    • Niš

Re: Cityexpress poskupeo

Zadnjih par dana su poceli opet da me izludjuju.
    Prvo zovem "Express mail" sa kojima radim u poslednje vreme, namrgodjeni glas mi kaze da nemogu nikog da posalju, ok u redu...
    Onda zovem "AKS" baja sa druge strane zice krece da mi drzi predavanje da sam zakasnio sa pozivom itd, kao da ja od njih trazim novac, a ne kao da treba od mene da zarade, sto je u kombinaciji sa situacijom od pre par meseci kada je kurir dosao dok smo mi pakovali robu i krenuo da mi pizdi zasto nije spakovano, rezultiralo jos jednim teranjem u P.M.
    Na kraju spakujem paket i odnesem u postu, koja mi je inace 2-3 lokala od mene...

U petak dobijam zahtev za robom od jedne vece drzavne firme koja ima ugovor sa City-jem da placa otkupnine preko racuna. Spremim robu, pozovem City, kurir dodje kao po dogovoru, uredno proveri telefonom za ugovor sa tom firmom, ostanem prijatno iznenadjen i resen da krenem opet da sposlujem sa njima...
    Suota ujutru, kombi iz Cityja dolazi, isti onaj kurir nosi paket, i ladno mi kaze:
    -Ovi uplai u blokadu u medjuvremenu, moram da ti vratim paket!
    -Pa dobro, sto me niste pozvali i prebacili da ja platim transport , pitam ga a on samo bleji.
    -Ajde nosi taj paket nazad, ja cu platiti transport, a on ce ladno
    -Danas je subota, neprimamo pakete.

Mars napolje, P-ti materina

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

Oko slanja paketa podosta zavisi od kurira,pre dve godine sam trebao da saljem menjac i lepo ga upakujem,i pozovem City express,kazu mi javice mi se kurir i covek mi se javi i kaze stize za 5 min,ja ok,cekam pola sata nema kurira,zovem ga i on kao stize odmah,proslo je od tad jos 1h i vise se nije ni javljao na telefon,ja .
      Od tada koristim samo Post Express i zasad nemam zamerki,jedino kad mi je hitno robu odnesem direktno u glavnu postu gde pakete salju,jer kad ih nazoves kazu da ce doci do 15 sto je malo previse "Klizno".

Comment

• nina996
        CBC Senator XXL
        • 20.03.2009
        • 324
        • leskovac

Sta mislite za dejli post
        Pirke

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Generalno svi su manje vise isti, zavisi kakav ti je kurir i kakve si srece.
          U poslednje vreme sam na AKS-u i ono..ok je. Jeftiniji je od citija a najbitnije mi sto ne moram nista sam da popunjavam samo upakujem paket dok kod citija u poslednje vreme citava procedura popunjavanja papirica...
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Jbg, Austrijanac trazi de se radi dobro.
            Koliko si imao rabat na njihove cene?

Comment

• Gatti.Gatozza
              CBC Senator XXL
              • 26.09.2006
              • 411
              • Zemun
              • Lybra 1.9 / XJ600S

Mi u poslednje vreme radimo sa Daily Expressom. Dnevno imamo u proseku 5 paketa. Procedura je da telefonom izdiktiraš gde ide, koja je adresa, ko plaća, kontakt... Onda oni prebacuju kuriru na neki njegov bar kod čitač, štampač, mobilni, combo uređaj. Momak dolazi i sve brzo završava. Ne naplaćujemo za keš, pa ne znam kakva je situacija sa povratkom novca.
              City smo batalili jer ne želim da mi operater soli pamet i da se dere na mene jer sam, bože moj, pozvao u 12 i 5 a ne u 5 do 12.
              AKS je bio dobar u početku, ali su postali traljavi do zla boga.
              Interesantna stvar je da svaki put kad bi smo promenili kurirsku službu zbog nezadovoljstva bilo koje vrste, ispostavilio se da nam je prekipelo jer je otišao kurir sa kojim smo lepo sarađivali, a da su ljudi koji su ga menjali bili potpuni idioti. I oba puta se u službi sa kojom smo počeli da radimo i sa kojom smo bili zadovoljni, pojavljivao kurir sa kojim smo bili zadovoljni u prethodnoj.
              MAZDA

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Update: AKS sam odhebao, pare kasne po 2, 3 nedelje, a ne dolaze na poziv po 3 dana a obavezno ti uzmu telefon kad ih zoves, sve hocu da ih pitam za sta ce im.
                U poslednje vreme sam probao sa ozloglasenim post expresom ali su se stvari izgleda skroz promenile. Dolaze veoma brzo, isplata brza, komplet usluga skroz ok, za sada bez greske.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

ja ne koristim otkup i jedino aks radi kako treba. ma to nema veze sa firmom vec sa lokalnim koji vode posao.
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Pa da, ali ovde su kao prebukirani pa ne stizu, sto ne bi trebalo da bude problem nas korisnika. Drugi problem se stvorio oko isplate, gazda ne daje plate i onda radnik sam uzme svoju platu iz fonda za otkup kad mu ovaj da da razvozi i da otkaz, a ti posle cima gazdu. Ipak je postexpres drzavni i paketi se ne gube kao kod ostalih i lakse je ostvariti reklamacije i resiti problem i ako smo na pocetku mislili da nije tako.
                    Sto neko kaze, nemoj sada da zoves, zovi ranije ili nemoj me cimas tad i tad. Ovamo pozovec centralu i bilo koje doba dana i nema nikakvih problema.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

pre mesec, dva zvao sam post express jer klijent ima ugovor sa njima, placanje preko racuna. u pitanju su bili bilbordi, 30tak komada, znaci 30 paketa za kojekuda po srbiji. 2 su stigla na vreme i tamo gde treba. 10tak je stiglo sa zakasnjenjem od nedelju dana, 2-3 su isporucena na pogresnu adresu pa ponovo kupljena pa jedva nekako isporucena tamo gde treba a ostatak je nestao u akciji, radjeno ponovo. i jbg. po mom iskustvu, jednostavno nema pravila, svi su podjednako losi i kad nesto saljes, moras ponajvise da se uzdas u srecu. nemam lepih reci.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• MarkoJTD
                        CBC Senator
                        • 04.05.2008
                        • 249
                        • Beograd

Ja cesto saljem pakete preko AKS-a, i ovaj sto radi mi je rekao da za ceo dorcol on jedini razvozi pakete od 8 ujutro do pola 8 uvece, i cesto ne stigne da pokupi sve pakete i to bez pravljenja pauze za klopu i wc, pa vi vidite kolko se stekaju ovi iz tih firmi i zasto sve tako funkcionise...
                        - Italian for style

Comment

• kubura16v
                          CBC Član
                          • 22.01.2010
                          • 68
                          • KG/CA
                          • Ibiza TDI

Saradjujem sa AKS-om i zadovoljan sam. Kurir uvek isti dolazi,znamo se i nema problema. Post Express takodje nije los,malo je skuplji od AKS,nista drugo.

Comment

• IlijaGM
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2008
                            • 313
                            • Gornji Milanovac

Ja sa AKS-om nemam problema,preko njih sam vecinom primao poshiljke i nikakvih problema nije bilo.Preko post express-a sam i slao i primao i nikad nije bilo nikakvnih problema,imaju duze radno vreme od AKS-a,novac dobijash posle 2,najkasnije 3 dana.

Jel neko upucen sa cenama kurira,jer vecinom kad shaljem neshto prvo shto me pitaju kolika ce biti poshtarina,i ima li gde jeftinije,pa zbog toga pitam?
                            Originally posted by zoranbg
                            nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Originally posted by MarkoJTD
                              Ja cesto saljem pakete preko AKS-a, i ovaj sto radi mi je rekao da za ceo dorcol on jedini razvozi pakete od 8 ujutro do pola 8 uvece, i cesto ne stigne da pokupi sve pakete i to bez pravljenja pauze za klopu i wc, pa vi vidite kolko se stekaju ovi iz tih firmi i zasto sve tako funkcionise...

Posto sam i ja na dorcolu gde i ti i M , i meni isto momak rece da je sam za ceo dorcol i da ne moze da stigne, inace kasnio ceo dan da pokupi robu, kao nisu mu ni javili, sad cu da probam postexpress, pa da vidim kako ce da bude.

Comment

• milannik
                                CBC Senator XXL
                                • 23.12.2004
                                • 1455
                                • Niš

Meni je posta 3 lokala od radnje, pa u zadnje vreme cesto koristim Postexpres, licno nosim pakete, a sto se novca od otkupa tice stize za 2 dana od slanja paketa, odnosno za jedan dan od preuzimanja.
                                Ja prezadovoljan, kada nema guzve u posti

Comment

Working...
                                X