SF nase mladosti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

SF nase mladosti

Seca li se iko dobrih starih SF serija iz 70-tih i 80-tih? Ja odrastao uz Battlestar Galacticu i Blake-s 7, Doctor Who, Thunderbirds-e i ostale

Ima li jos koja, podsetite me...

Upravo sam dobio DVD 3. sezone rimejka Battlestar Galactice, pa je cuvam za preko vikenda
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Možda "Svemir 1999"!?
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Mda... Blejkove sedmorke i Galaktike se i ja secam

Mada sam ipak odrastao na: Start Trek, Star Trek Next Generation, Star Trek Voyager, Star Trek Deep Space 9 i naravno Enterprise ..... hmm.. kad malo bolje razmislim... "beem me up Scotty"
      Da li sam napomenuo sve Star Trek filmove?

Nekako nisam preveliki ljubitelj Star Wars opusa... mada se i to pogledalo

Odiseje 2001 i 2010 naravno... mada je 2001 apsolutni sampion...

Do daljnjeg.... K'pla!

Comment

• Alfacrazy
        CBC Veteran
        • 21.01.2005
        • 125
        • Kragujevac

Star Trek je i meni omiljen (ne treba ni da napominjen da imam sve serije i filmove i da ih i dan danas cesto gledam ), mada sam jako voleo i Doctor Who-a i Blejkovu sedmorku. Nesto se ne secam drugih znacajnijih SF serija iz tog vremena, a da su se prikazivale kod nas.
        @DraxNS
        Kad vec pominjes klasike, nikako ne mozemo a da ne pomenemo remek delo Tarkovskog - Solaris, kao ni Paklenu pomorandzu Kjubrika. Iz tog perioda su mi kao odlicni filmovi ostali u secanju i Planeta majmuna sa Charltonom Hestonom u glavnoj ulozi, kao i Rolerbol Normana Dzuisona sa Dzejms Kanom u glavnoj ulozi.
        @206
        Posto si vec nabavio trecu sezonu rimejka Galaktike, ne bi bilo lose da uzmes i Battlestar Galactica: Razor http://www.imdb.com/title/tt0991178/ , tv film koji je pusten da popuni vremensku prazninu izmedju trece i cetvrte sezone, a daje dosta zanimljivih nagovestaja o tome sta ce se desiti u cetvrtoj sezoni. Ako mozes, uzmi director's cut extended edition verziju, nesto je duza, ali i potpunija i logicnija od one emitovane na tv-u.
        When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Imam i razor

Comment

• JaMaL
            CBC Senator XXL
            • 14.04.2007
            • 448
            • JaMaL

Eh sad...

Da ne pocinjemo sa SF-om...
            Sve zavisi sta ko smatra mladoscu...

Ja se licno najvishe secam Star Treka TNG... Noc I Dan nocni program TV Sarajevo valjda sam tada bio u tim godinama da pamtim sve...

A dobrih serija... hmm ima toga gomila...
            Battlestar Galactica [stara mi je malo bolja od nove...]
            Doctor Who stari naravno... ovaj novi je so... so...
            Star Trek Original Series...
            Babylon 5... odlicna prica, animacije malo losije alo nebitno
            Farscape... jedna od najboljih prica ikada, mada nezavrsena...
            Andromeda... ok... lako shtivo...
            Alien Nation... onako... nista specijalno vec vreme stancovanja uzaludnih klonova sa niskim budzetom
            Earth Final Conflict... jos jedan predstavnik gornje grupe...
            Firefly... dobro... steta sto je otkazana brzo
            First Wave... xfiles... samo mnogo gore uradjeno... losi glumci inac eprica je imala potencijala
            Outher Limits... ok.. za prave fanove sfa... tesko se guta drugacije...
            Quantum Leap... prvi pokusaj komercijalizacije sf-a... lepo zamisljen za to vreme mada pun rupa u prici...
            Red Dwarf - britanska komedija sa sf twistom... idealno
            Sea Quest.... dinastija ispod mora...
            Sliders... ok, ali su smorili u kasnijim sezonama zbog nedostatka ideja...
            Space Above and Beyond... ne znam... podeljeno misljenje...
            Starhunter... klon vishe serija ako vam je mnogoo dosadno mozda
            Stargate SG 1 ... najbolja space opera posle star treka koju ljubitelji nikako ne treba da propuste...
            Stargate Atlantis... spinoff prethodne sa neubedljivim glumcima... nikad se nece ni pribliziti SG1...
            Taken... spielbergovo remek delo u malom... extra prica
            4400... nastavak Takena sa manjim budzetom i drugim producentima... propala u kasnijim sezonama
            Twilight Zone... najbolja serija ikada bar od crno belih...

uff... ima ih jos ne mogu da se setim svega sto sam gledao...

Ovo je vecinom '80.. nesto kasnijih '90 tipa star trek i sg1... ali ok.. sve su to SF remek dela... Mada mnogo mi se vishe svidjaju starije serije... koje su se mnogo vishe oslanjale na glumce i priche nego na efekte... kao kad poredis alien 1 i 4... u kecu ne vidis nista ali se treses ceo film...u cetvorci vidis sve ali nije zanimljivo...

ali ovo je ukratko...

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

A "V"? Seca li se ko toga?

Firefly je jedna od omiljenih, ako ne i najomiljenija serija iz zanra...steta sto je otkazase onako brzo, a i film me bas nije odusevio.

Star Trek mislim da znam napamet, sve filmove, sve serije, od originalnih Star Trek, pa New Gen, DS9, Enterprise, Voyager...i Star Wars takodje, naravno.

Comment

• Alfacrazy
                CBC Veteran
                • 21.01.2005
                • 125
                • Kragujevac

Gledao sam ja "V", ne celu, nesto mi se nije narocito dopala, gledao sam je uglavnom zbog Majkla Ajronsajda koji mi je jedan od omiljenih glumaca u filmovima B produkcije.
                Firefly je izvanredna serija, film mi se uopste nije dopao, kao da su hteli da na silu i na brzaka zaokruze prerano prekinutu pricu iz serije (sto verovatno i jeste bio slucaj).
                Isti slucaj ludila sa Star Trekom i kod mene, sa izuzetkom DS9 koju nikada nisam mogao da podnesem, uzasno me je nervirala.
                When Henry Ford saw an Alfa go by he used to lift his hat in salute, so should BMW owners!!!

Comment

• JaMaL
                  CBC Senator XXL
                  • 14.04.2007
                  • 448
                  • JaMaL

uf... "V"... onako nisam bio odusevljen...

To je jedna od onih serija kao "Flash" sto je bio itd... Nekako ne previshe SF vishe futurizam ali onako ublazen za siru populaciju...

Kao sto znas ima serija koje pokusavaju jednostavno da se priblize sto vecoj grupi publike ne opterecujuci ih sa sadrzajem... ciljaju na veliki komercijalni uspeh i ponekad se pojavi neka, kao sto je bio star trek, koja natera ljude da nauce nove izraze...warp, phaser, photon torpedo, itd... da cak pamte i pricu... kada tako nesto uspe na televiziji onda se menja ceo zanr i ukus sire publike... takve stvari pamti vecina ljudi... dok ima onih kao farscape koje su toliko zapetnjane pricom da ako je ne gledas u kontinuitetu epizodu za epizodom za 3 dana se totalno spetljas i zaboravis ko je sta i ko je kome i sta je sta i gde... zato uglavnom te serije sa dobrom pricom malo slabije prolaze kod sire publike... samo za prave fanove sf-a...

Star Wars se ne sme pominjati ni u kakvom kontestu... to je majka i otac svih space serija... o tome kao i o odiseji nema diskusije...

Star Trek kod mene bar ide po ovom redu... TNG>Voyager>Original>Enterprise>DS9 ako bas nema nista bolje... ima svojih trenutaka ali to je bas retko... a sto je najsmesnije od svega... DS9 je najbolje komercijano prosla od svih star trek serija... a voyager najgore

Inace od tih "malih" zaboravljenih serija cesto se previde sve serije koje su imale manje od 2 sezone a medju njima ima odlicnih... mada cesto zbog nedostatka budzeta lose prenetih knjiga... skoro je bio projekat Masters of Science Fiction... samo 4 epizode... ekranizacija najpoznatijih kratkih prica iz sf-a... extra ali nije zazivela...

Uskoro necu imati mesta da sve to skladistim

uf raspisah se... dosta.. spavanje...

Comment

• nesho
                    CBC Član
                    • 19.12.2007
                    • 55
                    • Apatin

Originally posted by TETAK
                    Možda "Svemir 1999"!?
                    U, Tetak, gde me nadje.......
                    jos na crno belom televizoru, ma to je bila serija, cak sam nabavio i jedan roman -Svemir 1999-( izasao samo jedan broj )
                    kako se onda daleko cinila 1999.....

Comment

• Viper
                      CBC Senator XXL
                      • 25.11.2004
                      • 700
                      • Kać

U svemir 1999 je bila i moja omiljena serija kao i batlestar galactica i star trek.
                      I DONT NEED SEX
                      goverment fucks me every day!

Comment

• brera
                        CBC Senator
                        • 27.04.2005
                        • 253
                        • Rusija

Planeta majmuna

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Ako neko hoce babylon 5 imam sve sezone.Bio sam opsednut serijom.Ja sam gledao to u Moskvi dok sam zhiveo ne znam dal je ovde neka prikazivan.U sv sl tek sam pre godinu dana uspeo da pribavim sve epizode.

I love my

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Uh, već sam se uplašio da sam jedini toliko star da se sećam ove serije(Svemir 1999).
                            Nešto ranije, emitovana je jedna dobra SF serija čijeg se imena ne sećam, ali su mi ostale u sećanju borbe "naših" lovaca(jednosedi na raketni pogon sa jednom vodjenom raketom na nosu) sa "tudjinskim" brodovima oblika čigre.To je bila crno-bela tehnika, a borbe su se uglavnom odvijale u orbiti Zemlje. Bilo bi mi drago ako se neko seti imena serije!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Kako ja bre nisam gledao taj 1999...?

Comment

Working...
                              X