pa sto se kurcis onda kad ne znas da letis. skup si sport izabrao a nemas pare za opremu. menjas felne ko gace, oces da pravis turbo, a vamo neces da stavis original migavce, mnogo ti da das 200e za njih... ne kapiram, koj moj onda vozis korada. kupi golfa dvojku pa je budzi i meci lexan.
gde da nadjem??
Collapse
X
-
a brate nervraju me ovakve gluposti. lexan ne sluzi da se od njaga prave migavci. to e isto kod kad neko dodje kod mene u radnju i kaze mi zaribo mi cilindar. zasto, pa nemam pojma kao ali pre nekog vremena ja ga podmazo zejtinomreko izvini el zejtin sluzi za podmazivanje ili pripremanje hrane... sta reci drugo... tu mi se izigravaju neki tunin/stuning a vamo kad kupim auto od takvog nekog nadjem plastiku pricvrcenu srafom za drvo
povraca mi se od takvih budzevinadeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
lexan ima da se kupi na maltene svakom stovaristu. ukljucujuci i tzv dimljeni.
prodaje se na table, a cena je naravno izrazena po m2. ukupna cena table zavisi od velicine i od proizvodjaca.
Lexan pravi DuPont, ali uopste ne mora Lexan da se trazi.
moze bilo koja polikarbonatna ploca, italijanske i francuske su recimo jeftinije oko 20%.
ne znam kako bi moglo za zmigavce, s obzirom da Lexan nije savitljiv toliko, odnosno ima tacno odredjeni radijus savijanja (a poveliki je).
i potrebna mu je potkonstrukcija na koju se nituje.
sa druge strane, zavisi i sa koliko zidova po tipu imas ideju sa Lexanom.
inace, polikarbonatna ploca kosta od 4-7 eura kvadrat, neto, na veliko a kod nas trgovci valjaju po 12-20 evra za 10mm trozidni i UV zasticen obostrano.
pleksiglas je puno pogodniji za obradu, kada se savije zadrzava oblik dok za Lexan treba da se pravi potkonstrukcija koja ce ga drzati u zakrivljenom obliku.
izbora Lexana ima recimo u Uradi Sam, zatim B&M Ritam (uvoznici) Zemun, stanje pre 10 tak dana.
takodje, vrlo slican materijal je i Gutta ploca. slicne osobine i ista namena.
(pogledati na gutta.de za tehnicki opis kao i primenu odnosno nacin ugradnje).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ne zverko ti definitivno treba da odesh na neko lechenje.
Ne treba da se savija nishta samo se iseche i metne.A prichvrshcuje se silikonom.
Da imam pare za felne koje koshtaju skoro pa ko ti migavci i da hocu da pravim turbo a za te pare kolko koshta plastichni migavci mogu da kupim blok sa radilicom i klipnjachama i kompom.Tako da pusti me tih fora.Ko da je 200 evra 100 dinara pa shto ne kupish.Necu da dajem za migavce 200 evra,za auto koji je star 16 godina.Prosto mi se ebe to da radim.Sve je na autu kako treba sem tih migavaca jbg.Ako nadjem polovne za neku normalnu cifru uzecu ih ali da dajem 200 evra **** mi se.
I ti brate ko da si neki punishic pa me pitash e a shto ne dash 200 evra shta je to.I na kraju krajeva nisam pitao dal da kupim lexan za migavce ili original migavce nego gde taj lexan da nadjem tako da...
Comment
-
-
Zaista su vrlo male sanse da ga kupis na na tako malo. Svi ga prodaju na ploce.
Ako imas u kraju nekog stolara ne bi bilo lose da proveris sa njim. Koriste ga kada treba napravit neka providna vrata na plakaru i sl. Ne opterecuje konstrukciju, lak je, lako se radi sa njim a cena je slicna staklu."You are reading this for the wrong reason..."
ENDYMION, Dan Simmons
Comment
-
-
evo ga jos jedan dijagnosticar...
vidi, il se hebes ili se ne hebes, nema izmedju. ako vec toliko pickas i lickas auto onda brate slupi pare pa kupi ono sto treba a nemoj da budzis. ja nisam nikakav punisic ali kad nesto radim onda radim kako treba ili opste necu da radim. nemoj da mi kazes da od kad si kupio auto pa sve do sad nisi mogao da ustekas 200e... ne 2000 nego 200e... nisi se ni potrudio da nabavis migavce vec si video na ebayu i cao zdravo, pa ne radi se to tako. no nebitno, naso si lexan za 20e kupi silikon za kadu i napravi migavce.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
ne bih da budem dosadan, ali primecujem da nedeostaje iskustva u radu sa materijalima....
silikon NIKAKO ne sme da se primenjuje na autu.
agresivan je, napravice koroziju a skoro uopste ne drzi odnosno nije otporan na vibracije.
za tu namenu lepljenja treba uzeti lepak, poput Montage Kit (firme Bison), akrilni gradjevinski kit CS11 firme Henkel, montazni poliuretanski kit firme Sika, lepljivi kit "Klebt und Dichet" firme Wurth koji je isto na bazi poliuretana.
svi se oni prodaju u malim poakovanjima od 280 ili 310ml u kartusama.
za upotrebu ti jos treba kvalitetan tzv pistolj, tj alata za istiskivanje mase na ravnomeran nacin i pravilno doziranje kolicine.
uzmi onaj sa narebrenim klipom, recimo firme Schueler (meni se pokazao izuzetno dobro).
one obicne na bazi trenja 2 plocice zaboravi, uglavnom su samo za silikone i slicne retke lako pokretne mase.
svi ovi lepkovi su manje vise dosta gusti.
mozes da uzmes u tubi kao pasta za zube i lepak Bison Montage kit (skuplje je tako upakovan ali tine trba pistolj i manja je kolicina u pitanju pa je ukupna cena manja).
svi ti lepkovi su reda 2 do 4 evra.
pri kupovini pazljivo procitaj uputstvo tj namenu, i obrati paznju da eskplicitno pise da lepe tzv masne plastike.
pri lepljenju modloga trba da bude suva, potpuno odmascena, nahrapavljena i nakon lepljenja fiskirana u zadatom polozaju.
vazduh ne sme da bude suv previse, inace prebrzo se suse i popucaju pa ruzno izgleda.
kada jednom zavrsi hemija svoje, spojevi su izuzetno cvrsti i vise nisu osetljivi na uticaje okoline.
jos jednom, na bilo sta na bazi silikona/ acetata zaboravi.
to sluzi za zaptivanje a ne lepljenje.
akrilni obican kit isto nije bas izdrzljiv na UV zrake i posle 2-3 godine se raspada, odnosno popuca i slabo lepi.
takodje, mozes da svratis i do servisa koji popravljaju stakla na autima, oni imaju posebne vrlo jake lepkove.
mozda imaju i materijal za zmigavac na sitno.
priupitaj koliko bi kostalo da oni to urade.
s obzirom sta tebi treba ja bih odabrao Bison Montage Kit u tubici, mislim da je 40 grama pakovanje.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ja koliko znam ti migavci na coradu stoje u braniku tako da brick od tvoje dijagnostike da ce poceti korozija nema nista jer plastika ne korodira.
Kani,u tvojoj blizini imas XY gradilista,prosetaj malo i pitaj da li izradu svetlarnika rade sa lexanom i zamoli ih za neko parce,uglavnom ima otpada!Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
niti znam gde su zmigavci kod Korada niti sam pisao ili pominjao Korada u bilo kom kontekstu.
posto ovo citaju i oni koji nemaju Korada, naveo sam univerzalne osobine cemu sta sluzi od materijala prema preporukama samih proizvodjaca.
a i iz prakse.
silikoni su agresivni i nije im mesto bilo gde u autu, s obzirom da ima mnogo boljih resenja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Do sad je bio silikon tj time su se drzhali skroz ok,nije bilo problema.Nisu chak ni boju s....i.Lako sam ga skinuo shto mi je i bitno,a nisu ispali do sad.Dakle Migavci su prilichno veliki i napred su u braniku.
@Zverko brate ja sam zashto necu i ne mogu da ih kupim, mislim da nema potrebe da dalje razglabamo na tu temu.
Videcu danas ili sutra da odem da pogledam jel imaju neshto zanimljvio pa cu javiti shta sam nashao
Comment
-
-
Comment
-
Comment