Formula One Will Not Return In 2008 To Indianapolis

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

Formula One Will Not Return In 2008 To Indianapolis

bas me zanima koi je razlog , zar su ameri toliko zaostali ...
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Bio sam sa drustvom.Islo je nas 20-ak.Pa neznm...nisam neki fan za F1 ali...mislio sam da ce biti mnogo "mocnije".Ustvari...prilicno dosadno i 100x losije za pracenje nego preko TV-a.Jedino sto mozes da cujes zvuk F1 , drugo...nista

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

pa ameri to nikad nece razumeti- te evropske sportove a cuo sam da je i staza neprilagodjena za F1...
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394
        • tu iza coska(Milwaukee USA)

citao sam neke komentare , ima dosta ljudi , koi su stizali sa strane i koi se bune kako su dosta njih iz usa bli nekulturni prema strancima , takodje ljubitelji f1 nisu voleli ideju , da se f1 okrece u krug

ali jos nigde nisam procitao pravi razlog o cemu je bila rasprava da f1 bude ukinut u usa

sada hoce da probaju sa motorima , i eto novih komentara glupi ameri ni o tome nemaju pojma mnogi pitaju sta je to GP ...

najzesci komentar jednog komicara iz usa

kaze
        gledas nascar trku , odes u prodavnicu po pivo i nastavis da gledas i apsolutno nista nisi propustio , jos uvek se vrte u istom krugu
        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

nije chovek nista pogresno rekao
          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

U NASCAR barem nemas onoga da je pobednik trke poznat vec posle kvalifikacija. Pobedjuje vise od 2 vozaca u celoj sezoni i pobednik se ne zna do zadnje trke u sezoni, a obicno pred zadnju trku barem 3-4 vozaca ima sansu za titulu. Ove godine 6 razlicitih pobednika u prvih 8 trka. Kad je F1 imala toliko pobednika posle 8 trka? Jos bolje pitanje, kad je F1 imala toliko pobednika u celoj sezoni?

Proslogodisnja trka F1 u Indianapolisu je bila jedna od najdosadnijih trka koje sam u zivotu gledao. Hamilton se kvalifikovao prvi, vodio sve i jedan krug i sigurno pobedio. Tad sam rekao sebi da nema sanse da cu ikada vise gledati F1 trku sve dok ne cujem da se neko osim McLarena i Ferraria umesao u borbu za titulu.

Ako hoces dobar open wheel - gledaj Indy. Prosle godine sampion je odlucen u poslednjoj krivini poslednjog kruga poslednje trke u sezoni.

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Originally posted by SAAB PoWeR
              najzesci komentar jednog komicara iz usa

kaze
              gledas nascar trku , odes u prodavnicu po pivo i nastavis da gledas i apsolutno nista nisi propustio , jos uvek se vrte u istom krugu
              Gledas F1, odes u prodavnicu po pivo i nastavis da gledas i vozaci su jos uvek na istim pozicijama na kojima su bili na pocetku trke.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

a be..@HP .. kako mozes da gledas trke automobila sa NACRTANIM farovima.. mislim ako im netreba jer se nevozi po notji ... a i nevozi se ni po kishi ,sto ih crtaju? .. nevolim sto ima ta tendencija uopste u americkim "proizvodima" da nepostuju kupca..to jest racunaju da je "retard"

btw : pogledam NASCAR ponekad.. mada Motors TV sada prenosi neku 8 ligu .. nije ni nextel ni bush ..nego neka neznam koja..ume da bude zanimljivo..
                F1 jeste zadnjih 10tak godina dosadna malo ... ali je ipak F1
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Znas kako, kad sam dosao u Ameriku NASCAR me nije ni malo interesovao. Mislio sam da je voznja u krug dosadna. Ali onda jednom cisto iz dosade sam pogledao trku, bila je Daytona 500, ne secam se godine. I kad sam video koliko prestizanja ima i da se lider menja svakih nekoliko krugova postalo mi je zanimljivo i od tada redovno pratim NASCAR.

To sa nacrtanim farovima ... Objasnjenje je jednostavno. Nekada su NASCAR automobili bili identicni onim automobilima koje vidjamo na ulicama. Recimo, Richard Petty pobedi u Plymouth Superbird i mogao si otici do Plymouth dilera i kupiti taj identican automobil. Ali su bili dosta nesigurni u sudarima, zamisli kako bi prosao da se slupas pri brzini od 200 mph (320 km/h) u nekom obicnom automobilu i dosta poznatih vozaca je ginulo. Onda su poceli da razvijaju posebne automobile samo za NASCAR koji nisu imali nista zajednicko sa automobilima na ulicama. Kad vec ne mogu da budu kao automobili na ulicama da barem izgledaju kao oni.
                  I tako smo dobili automobile koje koristimo danas.
                  Nisu lepi, ali su sigurni.
                  Pazi ovo, ovo je bio sudar u kvalifikacijama prosle sedmice i tip je izasao iz kola kao da mu se nista nije desilo. A sa onim starim automobilima vozaci su ginuli u daleko laksim sudarima.

Comment

• CannoN
                    CBC Senator XXL
                    • 15.09.2007
                    • 485
                    • Beograd

Mozda je nascar uzivo zanimljiviji ali ja jednostavno ne mogu da svarim takav tip staze i one nacrtane farove bez obzira zasto su nacrtani a i Formula1 je zanimljiva uzivo ako mozete da izdvojite ozbiljniju sumu za kartu.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

poredite formulu i nascar??? da ste rekli indicar pa ajde ali ovo... isto ko i WWE. milion nijh vriste i navijaju necijem foliranju, satro... nascar moze da vozi bilo ko ko ima OO za F1 je potrebno nesto vise. montoya je tipican primer.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• neshaoct
                        Banovan
                        • 18.08.2007
                        • 1754
                        • Beograd, Rakovica

Originally posted by Horsepower
                        U NASCAR barem nemas onoga da je pobednik trke poznat vec posle kvalifikacija. Pobedjuje vise od 2 vozaca u celoj sezoni i pobednik se ne zna do zadnje trke u sezoni....
                        Isto kao i prosle sezone u F1...

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

Originally posted by Horsepower
                          ...Nisu lepi, ali su sigurni.
                          Pazi ovo, ovo je bio sudar u kvalifikacijama prosle sedmice i tip je izasao iz kola kao da mu se nista nije desilo. A sa onim starim automobilima vozaci su ginuli u daleko laksim sudarima.
                          http://www.youtube.com/watch?v=geURCl7UGGc
                          Danas ne postoji sigurnija masina za trkanje od bolida F1...
                          Ne postoji zato sto je F1 vrhunac auto sporta...

Robert Kubica 2007 @ Canada

Izbliza zid u koji je udario, i krateri koje je napravio :

Uzivo :

Ove sezone je osvojio prvu pol-poziciju u karijeri...

Svi ti vozaci iz Americkih serija bi dali SVE, samo da sto pre sednu u Ferrari...ili McLaren...ma, bilo koji tim F1...
                          Zele to, zato sto znaju koliko je F1 tehnoloski ispred svih tih serija...

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Za ovo seznalo jos pre 6 i kusur meseci jer se toni dzordz i ekleston nisu dogovorili oko finansijskih stavri, a sve je pocelo sa onom trkom kada je bilo 6 bolida na stazi. I ono malo interesovanja sto je bilo u SAD je nestalo i pomenuta gospoda nisu htela da rade sa gubitkom. Nista drugo.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Originally posted by zverko
                              poredite formulu i nascar??? da ste rekli indicar pa ajde ali ovo... isto ko i WWE. milion nijh vriste i navijaju necijem foliranju, satro... nascar moze da vozi bilo ko ko ima OO za F1 je potrebno nesto vise. montoya je tipican primer.
                              Montoya je imao mnogo vise uspeha u F1 nego u NASCAR. Montoya i Vilnev su tipicni primeri da open wheel vozaci ne mogu da voze NASCAR (ima izuzetaka kao sto su Dan Gurney, AJ Foyt, Tony Stewart, ali su vecina losi).
                              Vilnev je prosle sezone bio na probi u Bill Davis Racing. Vozio nekoliko trka u Truck seriji (sve zavrsio dosta ranije sa sudarima), vozio 2 trke u najjacoj Sprint seriji i ubrzo dobio otkaz.

Comment

Working...
                              X